کماج، شیر آش، راغون دشو، شکر پلا، اوحلوا ، کوکو، شامی سبزی، تخم‌ مرغ و برنج از غذاها و شیرینی ها و نان های محلی مردم مازندران است که از گرسنگی در ماه مبارک رمضان جلوگیری می کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، یکی از بانوان روستایی گفت: درست کردن غذاها و شیرینی های محلی از گذشته تاکنون جزء آداب و رسوم مردم مازندران است.


از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

خانم رضازاده افزود: به علت شرایط آب و هوایی و سختی کار کشاورزی، دامداری و طولانی بودن روز در زمان روزه‌ داری باید غذاهایی درست کنیم تا از گرسنگی در طول روز جلوگیری کند.

وی گفت: «اوحلوا» غذایی بسیار کامل است که از مخلوط آب، شکر و شیره خرمالوی وحشی درست می شود و به علت داشتن مواد قندی طبیعی برای افطار بسیار مناسب است.

این خانم روستایی افزود: پلا ککو غذای دیگر محلی است که از برنج و آرد ، تخم‌ مرغ، ادویه، کنجد و نمک و سبزی محلی تشکیل و مانند کتلت سرخ می شود.


از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

رضازاده گفت: درست کردن نان محلی در تنور هیزمی از غذاهای ثابت سفره های ما است.


از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

این خانم روستایی افزود: آش دوغ محلی جزء غذاهای بسیار مفید و کامل در این ماه است که از مخلوط دوغ، آب، کدو، برگ و ساقه چغندر سفید، باقلا خشک یا تازه، گشنیز و نعناع و نیم برنج تهیه می شود.


از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

یکی دیگر از بانوان روستایی افزود: کماج از غذاهای دیگر مرسوم در این ماه است که از برنج، شیر و کمی روغن درست می شود.


از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

خانم زارع افزود: نشاسته حلوا، شکر پلا و راغون دشو از غذاهایی است که برای همه به خصوص کودکان مفید است.

به گفته وی؛ شکرپلا یکی از غذاهایی است که اگر در وعده سحری استفاده شود از تشنگی جلوگیری می کند.

زارع افزود: شکرپلا با کره محلی، پیاز، شکر، شیره خرمالو درست می شود.

به گفته این خانم روستایی؛ درست کردن کلوچه های شیرین محلی که در آن گردو وجود دارد یکی از شیرینی های مهم سفره افطار مازندرانی ها است.


از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

وی گفت: شیر آش یا شیر برنج شامل مخلوطی از شیر، نیم برنج و کمی نمک است که به‌عنوان افطار مصرف می شود.

این خانم روستایی افزود: درست کردن فرنی به عنوان دسر و پیش غذا در ماه رمضان هر روز انجام می شود.


از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

کارشناس تغذیه گفت: مصرف غذاهای محلی اگر چه سنت ها را حفظ میکند و بسیار مفید است ولی نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.

آشتیانی در مورد خواص فرنی افزود: این پیش غذا برای رفع تهوع و دردهای معده مفید است.

وی گفت: فرنی برای بیماری‌های عصبی ، سردرد، چاق کردن بدن، تولید خون صالح و منی و تقویت نیروی جنسی مفید است.

این کارشناس تغذیه افزود: فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و مواد ترکیبی آن حاوی ویتامین ب و مفید برای بدن هستند اگر به جای شکر در آن عسل بریزید تبدیل به یک معجون لاغری بی نظیر می شود.

آشتیانی گفت: فرنی در حد اعتدال باید مصرف شود زیرا زیاده روی و یا به موقع مصرف نکردن آن می تواند زیان بار باشد.


از کماج تا او حلوا بر سفره افطار و سحر مازندرانی ها + تصاویر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.