به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اهواز، عضو اتاق بازرگانی اهواز گفت: متأسفانه بانک ها سیاست ضد تولیدی و ضد تجارتی دارند و یک فعال اقتصادی نمی تواند روی بانک ها حساب باز کند.
عدنان موسی پور اظهار کرد: کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ۳۰ سال در اختیار تیم عسگراولادی بود ولی دو سال قبل این تیم تغییر پیدا کرده و من به عنوان نایب رئیس کمیسیون انتخاب شدم. طی پنج سال اخیر نیز در زمینه مواد معدنی فرآوری شده ساختمانی صادرکننده نمونه کشور شدم.
وی افزود: خوزستان در بخش صادرات که نیاز اصلی اقتصاد محسوب می شود، استان دوم یا سوم کشور است و توانمندی خوبی مانند وجود حدود هفت مرز مستقل را دارد.
عضو اتاق بازرگانی اهواز عنوان کرد: بعد از برجام و موج جدید ورود هیئت تجاری های خارجی به کشور یک خلاء در بخش نیروی انسانی به وجود آمد، همچنین به مرحله ای رسیدیم که انگار نفتی در کشور نداریم و صادرات تنها جایگزین نفت و راه خروج اقتصاد از رکود فعلی است.
موسی پور یادآور شد: کل صادرات غیر نفتی ایران تنها ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار است در حالی که آلمان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دارد.
نایب رئیس کمیسیون صاردات اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در حال حاضر به دنبال دانش صادراتی هستیم که کشورهای چین، آلمان و سنگاپور وضعیت خوبی در زمینه صادرات دارند ولی آلمان وضعیت بهتری را نسبت به سایران دارد بنابراین در قالب یک هیئت تجاری حدودا ۸۰ نفره به مذاکره با آنها پرداختیم.
عضو اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: کشور آلمان آموزش بازرگانی ندارد بلکه آموزش صادرات را محور قرار داده است. در مذاکره آن هیئت استعدادهای ایران را به مدیر مرکز آموزش کشور آلمان منتقل کرده و اعلام کردیم که ایران با بازارهای ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون نفری کشورهای همسایه مواجه است.
موسی پور افزود: طی ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر اقتصاد دولتی بر کشور حاکم بوده و هست و اصلا به بخش خصوصی حتی فرصت ورود به مرحله آزمون و خطا را هم ندادند. واگذاری ها ظاهرا به بخش خصوصی بوده اما عمدتا به بخش های شبه دولتی بود.
وی همچنین عنوان کرد: در این زمینه استعدادهای لازم در کشور موجود است تا بتواند به عنوان بخش خصوصی در اقتصاد خیلی خوب ظاهر شود ولی فعلا در ظاهر و به عقیده آنها بخش خصوصی که بتواند پروژه ها و قراردادهای فعلی را بر عهده بگیرد وجود ندارد. به تعبیر دیگر بخش خصوصی توانمند و با دانشی که مدنظر آنها را نداریم.
نایب رئیس کمیسیون صاردات اتاق بازرگانی ایران ابراز تأسف کرد: متأسفانه قانون به خوبی از بخش خصوصی حمایت نمی کند و فقط شعار است و در عمل دست و پای بخش خصوصی را می بندد.
موسی پور ادامه داد: در دوران پسابرجام یک رویکرد برای توجه به بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته اما خزانه اش خالی است و نمی تواند با دست پر وارد کار شود.
وی تأکید کرد: دولت باید زنجیرها را باز کند و مثلا قانون معاف از مالیات بخش صادرات را در عمل اجرایی کند. اگر در ایامی رونق اقتصادی در کشور حس می شد به خاطر قیمت نفت بود ولی وقتی کاهش قیمت نفت را داریم رکود اقتصادی به خوبی حس می شود، البته هنوز آنقدرها هم در کشور محرز نشده است.
عضو اتاق بازرگانی اهواز در ادامه ابراز تأسف کرد: متأسفانه بانک ها سیاست ضد تولیدی و ضد تجارتی دارند و یک فعال اقتصادی نمی تواند روی بانک ها حساب باز کند.
موسی پور با تأکید بر لزوم توجه به ظرفیت های موجود در کشور گفت: تصمیم های دولت باید با نگاه اقتصادی انجام شود حتی تصمیمات سیاسی نیز باید با در نظر گرفتن مسائل اقتصادی باشد چرا که در نهایت، مسائل اقتصادی خود را در سفره های مردم نمایانگر می کند.
وی اظهار کرد: اتاق بازرگانی در حقیقت مشاور سه قوه و محور بخش خصوصی در کشور است. اثرگذاری اتاق بازرگانی نسبت به سال های گذشته قابل قبول است ولی هنوز هم با شرایط مطلوب فاصله داریم.
عضو اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به لزوم ارائه آموزش های تراز اول و رشته های یک حوزه بازرگانی در استان خوزستان گفت: استان خوزستان یک ظرفیت تجاری بسیار خوب دارد و ۹۰ درصد جمعیت این استان باید در زمینه تجارت فعال باشند.
موسی پور اضافه کرد: همسایگی با عراق، صادرات خدمات، نیروی فعال متقاضی کار، وجود هفت درگاه صادراتی و تجاری و همچنین دو بندر در خوزستان از جمله ظرفیت های خوب این استان است. خوزستان باید صادرات را برای تولیدات سایر استان ها انجام دهد.
وی با اشاره به این فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند «معدن جایگزین نفت است»، ادامه داد: در بخش معدن می توانیم وجه جدیدی برای این استان تعریف کنیم. همچنین در بخش کشاورزی خوزستان می توانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم.
نایب رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران انتقاد کرد: در دانش حرفه ای ضعف داریم و اگر آکادمی مدیریت صادرات ایران را طراحی کردیم به خاطر وجود چنین ضعف هایی است.
موسی پور توضیح داد: اقتصاد حوزه ای است که شدیدا دچار تغییرات شده و شرکت هایی می توانند موفق باشند که همزمان و جلوتر از این تغییرات حرکت کنند و یا اینکه چنین تغییراتی را پیش بینی کنند.
وی تصریح کرد: مطالبات بخش اقتصاد تغییر کرده و صادرکنندگان متمایز و متفاوتی که بهترین خدمات را ارائه و با برند کار کنند، موفق خواهند شد.
نایب رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در کارخانه های فولادی که زمانی یک برند بوده اند اگر تغییرات خاصی ندهند تا ۱۰ سال آینده بسته خواهد شد. باید واقعیت ها را قبول کنیم و واقعیت این است که بازار کار تغییر کرده است.
موسی پور یادآور شد: متأسفانه سیستم آموزشی ما در کشور جوانان را نه برای کارآفرینی، بلکه برای کارمندی تربیت می کند در صورتی که دانش باید منجر به کارآفرینی شود. همچنین ریسک پذیری در اقتصاد کشور یک اصل است و مهمترین بخش کار، ورود به بازار تصمیم گیری برای آغاز است.
عضو اتاق بازرگانی ایران در پایان با اشاره به اینکه نمایشگاه های بین المللی بهترین فرصت برای در معرض فرصت قرار دادن تاجران است، انتقاد کرد: متأسفانه ابتدایی ترین مسائل در پایانه ها رعایت نمی شود و به عنوان مثال پایانه چذابه باسکول و آسفالت مناسب ندارد و شأن تاجران هم رعایت نمی شود. البته وضعیت بنادر استان بهتر است.
انتهای پیام/و