محمدتقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ مبنی بر نحوه استقبال از ماه مبارک رمضان از نظر تغذیهای تأکید کرد: تمرین به نوشیدن مایعات فراوان و کاهش میزان مصرف غذاهای پرکالری و کم خوری چند روز قبل از ماه رمضان میتواند از مشکلاتی همچون افت قند خون، ضعف عمومی، اسیدی شدن معده و سرگیجه جلوگیری کند. چند روز مانده به رمضان مصرف سبزیجات و میوههای پرآب باید جایگزین غذاهای پرچرب و شور شود.
وی ادامه داد: شما در طول ایام سال یک برنامه غذایی مشخص و روزمره دارید اما در ماه مبارک رمضان وعدههای غذایی شما از سه وعده به ۲ وعده سحری و افطاری کاهش پیدا میکند.
انوشه اظهار داشت: اگر بهصورت یکباره تغییر رویه دهید، بدنتان در مقابل این تغییرات ممکن است واکنش مناسبی نشان ندهد و در چند روز اول روزهداری با ضعف و بیحالی مواجه شوید. اما اگر قبل از ورود به این ماه، وعدههای غذاییتان را به شرایط ماه مبارک رمضان نزدیک کنید، احتمال رخ دادن چنین مشکلی کمتر میشود. وعدههای غذایی صبحانه و ناهار و همچنین میانوعده را در روزهای منتهی به ماه مبارکرمضان کمتر کنید و خودتان را به شام و صبحانه عادت دهید.
کره و عسل و انواع شیرینیها هنگام سحری مطلقا مصرف نشود
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی همچنین با اشاره به یکی از باورهای اشتباه عموم افراد مبنی بر اینکه مصرف کره و عسل و انواع شیرینیها میتواند قند و کالری مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین کند گفت: این اقدام موجب افزایش یک باره قند خون و در کنار آن بالا رفتن میزان انسولین در خون میشود که دقیقا در نیمههای روز قند خون فرد را به یک باره پایین میآورد بنابراین خوردن یک عدد خرما و یا غذاهایی حاوی نشاسته میتواند با روند جذب متعادل قند در تمام ساعات روز مانع از افت یک باره قند خون در افراد شود که در کنار آن مصرف میوههای آبدار نیز همانند اسفناج ذخیره آب بدن را تأمین میکند.
مصرف غذاهای نشاستهای همچون برنج، ماکارانی و همچنین سالاد، ماست کم چرب و نان به ترتیب میتواند قند و آب مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین کند اما در کنار آن نوشیدن چای در هنگام سحری به علت داشتن کافئین و خاصیت دفع بالای آب بدن میتواند مهمترین عامل از دست رفتن یکباره مایعات و حتی ایجاد سرگیجه در ساعات روزهداری شود.
حلیم بهترین گزینه برای سحری
انوشه همچنین با اشاره به اینکه باید وعدههای غذایی در طول ماه رمضان در سه نوبت تقسیم شود اظهار داشت: مهمترین وعده سحری است که در آن مصرف حلیم به علت داشتن فیبر، پروتئین مورد نیاز، نشاسته دیرجذب و کالری متناسب بهترین گزینه به شمار میرود اما به طور کلی میزان وعدههای غذایی باید به سه وعده سحر، افطار و شام تقسیم شود که فاصله بین افطار و شام حداقل دو ساعت است.
وی در پایان یادآور شد: استفاده از غذاهای پرچرب و پرنمک علیالخصوص غذاهای کبابی، انواع کتلت و کوکو مهمترین عامل افزایش تشنگی و بالا رفتن اوره خون در طول روز است و به همین علت مصرف آنها نه تنها در وعده سحر بلکه در هیچ یک از وعدههای افطار و شام به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
انتهای پیام/