به گزارش
خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری در خصوص غنیسازی اوقات فراغت و فعالیتهای تابستانی دانشآموزان گفت: استفاده مفید از اوقات فراغت بسیار حائز اهمیت است و آموزش و پرورش یکی از دستگاههایی است که باید برای اوقات فراغت دانشآموزان برنامههایی را در نظر بگیرد، حضور دانش آموزان در این برنامهها و فعالیتهای پیشبینی شده الزامی نیست.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: مهارتآموزی با هدف زمینهسازی برای کارآفرینی و اشتغال محور اصلی مدیریت اوقات فراغت دانشآموزان به شمار میرود که "هر دانشآموز یک مهارت با هدف کارآفرینی و اشتغال" شعار برنامههای تابستانی امسال است.
وی در خصوص سیاست اصلی فعالیتها تصریح کرد: اهتمام به تربیت اقتصادی دانشآموزان با استفاده از تمامی ظرفیتها و تعطیلات موجود در دستگاهها و سازمانهای دولتی و مردم نهاد سیاست اصلی فعالیتهاست که با راهاندازی 25 هزار پایگاه تابستانی برای جذب 7 میلیون دانشآموز هدفگذاری شده است.
کفاش بیان کرد: فعالیتهای معرفتی و بصیرتی، علمی و پژوهشی، فرهنگی و هنری، سازندگی مهارت آموزی و کارآفرینی، تربیتبدنی و سلامت از محورهای برنامههای تابستانی است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: این برنامهها و فعالیتها در مراکز 10 گانه مدارس برگزیده، کانونهای فرهنگی تربیتی، اردوگاهها، پژوهش سراها، دارالقرآنها و مجتمعهای ورزشی انجام میشود.
وی در ادامه گفت: پایگاهها و مراکز تشکلهای دانشآموزی، کتابخانهها و سالنهای فرهنگی و هنری، مراکز فرهنگی کانون فرهنگی فکری کودکان و نوجوانان و مراکز فرهنگی سازمانها و نهادهای مشارکت کننده از جمله مراکز برگزار کننده فعالیتهای تابستانی است.
کفاش با بیان اینکه زمان انجام فعالیتهای تابستانی از هفته دوم تیر ماه لغایت هفته دوم شهریور ماه است، بیان کرد: جشنوارهها و اردوهای دانشآموزی برای دو جنسیت دختران و پسران در نظر گرفته شده است و وجهی بابت حضور آنها در فعالیتها دریافت نمیشود و آنها مهمان آموزش و پرورش هستند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در خصوص جشنوارهها و اردوهای دانشآموزی اظهار داشت: اردوی دانشآموزی مناطق مرزی با ظرفیت 1200 نفر در اردوگاه شهید باهنر تهران، جشنواره فرهنگی هنری دانشآموزان برگزیده کشور با ظرفیت 2 هزار نفر در اردوگاه شهید رجائی نیشابور، همایش شوراهای برتر دانشآموزی با ظرفیت 800 نفر در اردوگاه شهید رجائی نیشابور و استان سیستان و بلوچستان و اردوی زیارت اولیها به قم، شیراز و مشهد با ظرفیت 17 هزار نفر از دانشآموزان برگزیده صورت میگیرد.
وی در ادامه گفت: اردوهای جهادی دانشآموزان به استانهای کمتر توسعه یافته با ظرفیت 10 هزار نفر، برگزاری مسابقات کشوری قرآن، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و نماز دانشآموزان برگزیده کشور با ظرفیت 3 هزار نفر در شهرهای همدان و مشهد، اردوی 1 هزار نفری دانشآموزان منتخب کتابخوانی کشور در اردوگاه شهید باهنر تهران از دیگر برنامهها است.
کفاش در ادامه افزود: برنامههای وسیع و گسترده فرهنگی ورزشی نیز از سوی معاونت تربیت بدنی و سلامت در نظر گرفته شده و همچنین برگزاری کارگاههای هنری و جشنواره بینالمللی رضوی، جشنواره کتابخوانی، اردوهای استانی و منطقهای در 771 مرکز فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ظرفیت 483 هزار نفر از دیگر برنامهها است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در خصوص برنامههای تابستانی تشکلهای دانش آموزی عنوان کرد: اجرای برنامههای اردوی دانشآموزی، طرح یاوران ولایت، اردوهای صالحین، اردوهای سازندگی و طرح پویندگان با حضور 220 هزار نفر از دانشآموزان توسط سازمان بسیج دانشآموزی و اجرای برنامه های زیارتی آموزشی و مهارتی با حضور 150 هزار نفر از دانشآموزان توسط اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان برگزار میشود.
کفاش در ادامه افزود: طرح نشاط، امید و المپیادهای دادرس با حضور 110 هزار نفر از دانشآموزان توسط سازمان جوانان هلالاحمر و همچنین 500 اردوی محلی، منطقهای، استانی و دو اردوی ملی برای دانشآموزان تشکیلات دانشآموزی پیشتازان و فرزانگان در نظر گرفته شده است.
کفاش افزود: بیش از هزار اردوی دانشآموزی نیز توسط بنیادها و سازمانهای مردم نهاد با نظارت امور تربیتی استانها و مناطق کشور برگزار میشود.
توجه به فضای مجازی برای پر کردن اوقات فراغت دانشآموزان
کفاش در خصوص توجه به فضای مجازی برای پر کردن اوقات فراغت دانشآموزان گفت: سایت ایران پرورشی با هدف نیازهای مجازی دانشآموزان در تابستان امسال راهاندازی شده همچنین بخشی از مسابقات فرهنگی و قرآنی نیز به صورت الکترونیکی انجام میشود.
وی ادامه داد: حتی کلاسهایی با محوریت آموزش کامپیوتر و سواد رسانهای در برنامهها وجود دارد.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش عنوان کرد: علاوه بر توجه به فضای مجازی، نمایش فیلم در دبیرخانه رشد، کانونهای پرورشی و فکری و بنیاد فارابی در نظر گرفته شده و نمایش فیلمها و جلسات نقد و بررسی برگزار میشود.
وی بیان کرد: شبکه شاد که از سال گذشته بحث آن مطرح شده ست امسال اجرایی میشود و علت توقف این برنامه شبکه شهد بود که توسط صندوق ذخیره فرهنگیان حمایت میشد و منتظر بودیم که از خدمات شبکه شهد برای شبکه شاد استفاده کنیم.
وی افزود: توافقنامه و اقدامات مطالعاتی این برنامهها در دست اقدام است و همچنین توافقنامهای با مرکز تبیان برای توسعه مشارکتها امضا شده است.
اختصاص اعتبار برای اوقات فراغت به مناطق محروم
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در خصوص تامین اعتبار مناطق محروم در خصوص غنی سازی اوقات فراغت دانشآموزان گفت: اعتبارات در سه بخش تقسیمبندی میشود در استانهایی که مشارکتهای مردمی ندارند این تخصیص اعتبار سهم بیشتری دارد در واقع جهتگیری برای مناطق کمتر توسعه یافته است.
کفاش با بیان اینکه حدود 5 الی 7 میلیارد تومان از مجموع اعتبارات مجازی بین استانها توزیع میشود، گفت: برای پر کردن اوقات فراغت دانشآموزان استانداریها نیز نقش مهمی دارند.
وی همچنین به برگزاری اردوهای راهیان نور تا نیمه شهریور ماه برای دانشآموزان خبر داد و عنوان کرد: امسال بیش از 60 هزار نفر به این مناطق اعزام شدند و سعی بر این است تا با همکاری بسیج نیز این فرآیند برای بازدید از مناطق غرب کشور همچنان ادامه پیدا کند.
کفاش به بحث اوقات فراغت برای دانشآموزان استثنایی اشاره کرد و گفت: این دانشآموزان به دو شکل حضور در مدارس عادی و حضور در مدارس استثنایی تحصیل میکنند، دانشآموزان با درصد معلولیت کمتر با استفاده از طرح تلفیقی در مدارس عادی تحصیل میکند برنامههای اوقات فراغتشان نیز مانند سایر دانشآموزان در نظر گرفته شده اما دانشآموزانی که در مدارس استثنایی تحصیل میکنند برای اوقات فراغت با طرحهای ویژهای که آموزش و پرورش استثنایی در آن نقش دارد به مهارتآموزی میپردازند.
گفتنی است؛ به رغم اینکه دعوتنامهای جهت حضور خبرنگاران در نشست خبری به خبرگزاریها ارسال شده بود ولی هماهنگیهای لازم در خصوص ورود خبرنگاران به ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش صورت نگرفت و تمام خبرنگاران تا زمان آمدن روابط عمومی چشمانتظار ورود به وزارتخانه بودند.
انتهای پیام/