محمدفرهادی وزیر علوم در این دیدار گفت: جایزه اخلاق در علم ابن سینا به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در سال 2002 از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد( یونسکو) برای گرامیداشت پژوهش و خدمات افراد و گروههایی تاسیس شد که در زمینه اخلاق در علم فعالیت دارند.
وی افزود: هدف از اعطای جایزه نمایش اهمیت اخلاق در علم، ژرف اندیشی درباره این مسئله و جلب توجه محافل علمی، دانشمندان و افکار عمومی نسبت به آن است.
وزیر علوم بیان کرد: این جایزه به ویژه برای بزرگداشت دانشمندان جوان، کمک به شناسایی آنها و طرح این اشخاص در سطح بین المللی تقدیم می شود.
فرهادی درباره منبع مالی جایزه عنوان کرد: منبع مالی جایزه توسط جمهوری اسلامی ایران تامین شده و مرکب از نشان زرین ابن سینا همراه با گواهی، مبلغ 10 هزار دلار پول نقد و یک هفته سفر علمی به ایران که شامل ایراد سخنرانی و گردهماییهای دانشگاهی است.
وی با توجه به اینکه پروفسور زبتاخان شینواری توانسته در زمینه اخلاق در علم و فناوری موفق به پژوهشهای والایی شود، گفت: زبتاخان شینواری رییس فرهنگستان علوم پاکستان و رییس دپارتمان بیوتکنولوژی دانشگاه اسلام آباد و متخصص در حوزه کشاورزی و گیاه شناسی است که در تاریخ هشتم مهر 94 مدال مزین به تصویر ابن سینا و جایزه نقدی را کسب کرده است.
وی افزود: این دانشمند پاکستانی توانسته تحقیقات و پژوهشهای ارزنده ای را در حوزه ایمنی و امنیت زیستی و توسعه برنامه های آموزشی برای پیشبرد حوزه اخلاق در علم و فناوری به ثمر رساند و پروژههای متعددی از دانشجویان این حوزه را هدایت و عملیاتی کرده است.
گفتنی است، جایزه بین المللی ابن سینا که متولی آن ایران است به یادبود آثار ارزشمند ابوعلی سینا که شهرت جهانی در حوزه پزشکی، فلسفه و اخلاق دارد، طراحی شده و هدف اصلی آن پیشبرد توجه به ارزش های اخلاقی در مطالعات علمی و پژوهشی است. جایزه اخلاق در علم هر دوسال یکبار به افراد و گروههایی که تحقیقات و فعالیتهای شاخص و برجسته ای در زمینه اخلاق علمی و فناوری انجام داده باشند، اعطا می شود.
انتهای پیام/