به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هاشمی وزیر بهداشت
در اجلاس روسای دانشگاه علوم پزشکی که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به عقیده من تنها راه مبارزه با تبلیغات در فضای مجازی توانمندسازی مردم و اطلاع رسانی صحیح است و منع تبلیغات با زور و اجبار ممکن نیست البته از نظر فنی قابل پیشگیری است.
وی ادامه داد: در مقابل پیشرفت علم و تکنولوژی مردم باید توانمند شوند تا فریب نخورند.
هاشمی با اشاره به عبارت ناصر خسروی مجازی اظهار داشت: این عبارت حقیقت دارد و در همه جای دنیا دیده میشود. گسترش خدمات برای افزایش دسترسی مردم، آگاهی و توانمندسازی آنها در برابر تبلیغات میتواند کمککننده باشد، راه چاره دست رسانه است تا ارتباط میان افراد عالم و مردم را ایجاد کند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: سالانه با این همه مرگ و میری که در حوزه اعتیاد داریم، باز هم میگوییم در سال کنترل 15 درصد از قاچاق در دایره توان ماست.
هاشمی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر بدهی کلان بیمه ها به وزارت بهداشت و فیش حقوقی چند ده میلیونی مدیران بیمه عنوان کرد: از این موضوع گله دارم و تصور میکنم در حق مدیر بیمه مرکزی با 50 سال سابقه کار ظلم شده است. مدیر بیمه مرکزی یکی از مدیران سالمی بود که در کشور خدمت میکرد.
تعرفهها چهارشنبه نهایی میشود
وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی در کشور بیان کرد: در طول دو سال و نیم گذشته گسترش ارائه خدمات درمانی، تحت پوشش بیمه قرار گرفتن 10 میلیون نفر، در دسترس بودن 10 هزار پزشک و ارائه خدمات بهداشتی به 11 میلیون حاشیه نشین موجب شد تا آمار فقر در کشور کاهش پیدا کند همین کاهش آمار نسبت مستقیمی به کاهش آسیبهای اجتماعی دارد اما همچنان از وضع موجود راضی نیستیم.
وی یادآور شد: تعرفهها چهارشنبه با تصمیم وزیران نهایی میشود.
هاشمی در خصوص شیوع بیماریهای غیرواگیر در کشور گفت: ما فقط راجع به بیماریهای غیرواگیر صحبت میکنیم و در عمل به تأثیر 75 درصدی این بیماری در مرگ و میر ایرانیان توجه نمیکنیم. وزارت بهداشت زیرساختی را برای کاهش عوامل زمینه ساز مرگ و میر ایجاد کرده است اما برای عملیسازی آن به خواست مردم و همکاری صدا و سیما نیاز دارد.
وی ادامه داد: امیدواریم اقدام و عمل با آموزش افراد بهورز و مراقبان سلامت و برگزاری شوراها در عالیترین سطح تحقق یابد. دانشگاهها، معاونان و مسئولان باید موضوع را جدی بگیرند و وقت بگذارند.
هاشمی با بیان اینکه برای جلوگیری از بروز آسیبهای اجتماعی جلساتی مفصل برگزار شد، افزود: در کمتر از یک سال گذشته سه جلسه مفصل با مقام معظم رهبری در خصوص آسیبهای اجتماعی برگزار کردیم از طرفی کم کاری و کم توجهی ما شرایط را نگران کننده کرد. در همین راستا سازمانی تشکیل شد که از تمام وزارتخانهها از جمله وزارت بهداشت در آن حضور دارند.
وی ادامه داد: فعالیت ما خوب بود اما مأموریتهایمان را عالی انجام نمیدهیم، در زمینه آسیبهای اجتماعی استقرار پایگاهها از اقدامات ارزشمند محسوب میشود و باید در حوزه اعتیاد نیز کاری اساسی کرد.
آمار طلاق شرم آور است
وزیر بهداشت آمار طلاق را خجالتآور خواند و تصریح کرد: ما برای حاکمیت اخلاق انقلاب کردیم اما با مفاسد اخلاقی و اجتماعی روبرو هستیم که در شأن انقلاب نیست.
هاشمی به مشکلات زندانها نیز اشاره کرد و گفت: باید بیمهها و پزشکان به زندانها ورود کنند. فاقد اعتبار بودن دفترچه بیمه زندانی در حالی که حق بیمه آن پرداخت میشود از مشکلات این حوزه است البته برخی دانشگاهها خدمات خوبی را در این زمینه ارائه دادهاند و وزارت بهداشت نیز از نظر ساختاری برای بهبود این موضوع معاونت اجتماعی را ایجاد کرده است.
وی یادآور شد: ما قربانی آسیبهای اجتماعی میشویم چرا که بیشترین بار روی دوش ما و کمترین اثر را داریم و تلاش در جهت کاهش این پدیده به پایداری ارزشها و اهداف انقلاب کمک میکند.
انتهای پیام/