مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت:طبس و زیر کوه دارای بیشترین شبکه های فرسوده و کنتورهای خراب هستند.

طبس دارای بیشترین شبکه آب فرسوده در خراسان جنوبیبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛نشست کارگروه آب شهرستان طبس با حضور "سید مهدی طلائی مقدم" معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان، " مهدی صفوی نژاد" مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان "سروری " معاونت حفاظت شرکت آب منطقه ای استان،"ناصری" معاون مهندسی توسعه و "هاشم آبادی" معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان و بخشداران مرکزی ،دستگردان و دیهوک برگزار شد.

در این جلسه پیرامون مباحث ارائه شده در کارگروه های قبلی صحبت شد و بخشداران بخشهای مرکزی،عشق آباد و دیهوک مشکلات بخشهای خود را مطرح کردند.

صفوی نژاد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه بیشترین شبکه فرسوده و کنتور خراب را در طبس و زیرکوه داریم،گفت:در سطح استان وضعیت طبس به دلیل عدم وجود منابع و پتانسیل آبی مناسب بسیار حاد است.

وی افزود:از مهمترین مشکلات این بخشها، هدر رفت آب به واسطه وجود شبکه های فرسوده و کنترهای خراب در تمام بخشها، عدم صدور مجوز های لازم از سوی آب منطقه ای استان و مسئله آبرسانی به روستاهای هدف گردشگری خرو، پیستان، حلوان و سایر روستاها در بخشهای مختلف بود. 

صفوی نژاد گفت:در استان خراسان جنوبی ۱۷۴ روستای بالای ۲۰ خانوار بی‌ آب داریم و به طور متوسط آبرسانی به ۴۲۰ تا ۴۶۰ روستا به صورت سیار انجام می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی افزود:از این تعداد بالای ۳۷۰ روستا آب ندارند و مابقی چون جمز و جوخواه به صورت تکمیلی تحت پوشش است و این نشان دهنده ی اوضاع ما است.

وی اظهار کرد:اگر بخواهیم این ۱۷۴ روستا را با قیمت گذشته آبرسانی کنیم ۴۵۰ میلیارد تومان بودجه نیاز داریم.

صفوی نژاد با بیان اینکه سال گذشته ۹۲ میلیارد مصوب بود تنها ۴۰ میلیارد پول در دست داشتیم،گفت:امسال ۶۳ میلیارد مصوب داریم احتمالاً عدد پایین‌تری خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در استان هزار و 533 کیلومتر شبکه فرسوده و دو هزار و 500 کنتور خراب داریم که باید مرمت شوند،افزود:در این شرایط اولویت بندی هنر مدیران است و باید با این پول کم، مدیریت کنند و مکان هایی را که اهمیت بیشتری برای رسیدگی دارد را در اولویت قرار دهند.

وی با بیان اینکه بیشترین شبکه فرسوده و کنتور خراب را در طبس و زیر کوه داریم و این دو ، رتبه یک و دو  را دارند،بیان کرد:در سطح استان وضعیت طبس به دلیل عدم وجود منابع آبی و پتانسیل آبی خوب بسیار حاد است.

صفوی نژاد تصریح کرد:از ۳۸ حلقه چاه در اختیار در طبس ۱۸۰ لیتر آب می گیریم و تنها پنج حلقه چاه ۲۰ لیتری در طبس داریم و مابقی یک لیتر تا نهایتاً ۷ لیتر بیشتر آب ندارد و تمام اینها هزینه است و چاه های موجود نیز پتانسیل مناسبی ندارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت:از اول امسال تعهد داشتیم یازده کیلومتر شبکه فرسوده را تعویض کنیم که تا امروز با توجه به اعتبار مناسبی که فرماندار گرفته اند،پنج کیلومتر آن را تعویض کردیم.

وی با اشاره به استفاده ناصحیح از اعتبارات افزود:در زمان گرفتن اعتبار تلاش می کنیم اما به هزینه‌کرد این اعتباری که به سختی به دست آوردیم فکر نمی‌کنیم که حالا با این اعتبار چه کنیم که بهترین جواب را بگیریم.

صفوی نژاد اظهار کرد:زمانی ما می توانیم برنامه ریزی صحیح داشته باشیم که ارائه اعداد و ارقام درست و صحیح باشد و این امر بسیار مهم است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت:دو موضوع مهم وجود دارد یکی اینکه اعداد باید درست و به روز باشد و ما در این مورد ممیزی مشترکین را نیز آغاز کردیم که اعداد و ارقام را درست و به روز کنیم و مسئله دوم شناسایی محل هایی است که شرایط حاد دارند تا مشکلاتی که در تابستان گذشته با آن مواجه بودیم، تابستان امسال نداشته باشیم و اولویت‌ها را شناسایی کنیم.

وی افزود:عدم جهت دهی به کارها در جهت کاهش دادن مشکلات،کارهای انجام شده را تحت الشعاع قرار داده و این مشکل بزرگی است لذا تصمیم گرفتیم از آنچه که داریم استفاده کنیم و مشکلات را حل کنیم به عنوان مثال در مجتمع کوثر که ادعا می کنیم شرایط بهتری دارد مخزن سازی کنیم و این اولویت باشد و در کنار آن به مواردی دیگر بپردازیم.

صفوی نژاد در خصوص چاه جمز نیز گفت:این چاه به دلیل عدم جوابدهی آزمایش پمپاژ حذف شد و خط موقت ۱۳ کیلومتری جوخواه که ابتدا و انتهای شبکه است در برنامه کاری قرار می گیرد و اینکار صد در صد انجام خواهد شد.

طلایی مقدم فرماندار ویژه طبس نیز در خصوص آب روستایی خرو از صفوی خواست که پیشنهادی ارائه شود و مطالعات و برآورد هزینه انجام شود تا در زمان مقتضی به آن پرداخته شود.

صفوی نژاد در خصوص روستای خرو نیز گفت:امسال به دلیل اینکه برنامه‌ای برای این روستا نداشتیم کار اجرایی انجام نمی‌دهیم اما بحث مطالعاتی آن را حتما پیگیری می‌کنیم .

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان در خصوص شهر دیهوک نیز افزود:در خصوص دیهوک دو هفته پیش قرارداد بسته شد و نهایتاً تا اوایل آذر ماه راهبری آن به آب شهری واگذار خواهد شد و امسال، اعتبار برای این بخش دیده شده است.

وی گفت:بحث اعتباری تا اینجا توسط آب روستایی انجام شده است و تا آبان ماه پمپ نصب می شود و مشکل دیهوک حل خواهد شد ،کارهای مطالعاتی را نیز کارشناسان آب شهری انجام دادند و تنها یک کیلومتر بیشتر عوض نکردیم و مطابق با طرح مصوبه آب شهری کار کردیم.

صفوی نژاد در بخش کویر نیز افزود:چاه ده ته را پیگیری می کنیم و تنها دو کیلومتر خط برق در مدار باید بیاید تا  بسیاری از مشکلات مردم دهنو و عرب آباد حل شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی در خصوص افتتاح این طرح گفت:مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت ها در این طرح ها تأثیر گذاشت و غیر از این مشکل دیگری نداشته و ابراز امیدواری کرد که دهه فجر به بهره برداری برسد.

وی در خصوص مشکل آب روستایی قوامیه نیز افزود:این کار را آغاز می‌کنیم اما قول نمی دهیم چرا که بودجه ندارد اما با اتکا به دیون آغاز می کنیم.

صفوی نژاد اظهار کرد:امامزاده علی مشکلی ندارد و تنها به درخواست مردم به دلیل حضور زوار، با تأخیر انجام می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت:فاضلاب نایبند را به دلیل نبود اعتبار، تنها ۲۰۰ متری که قبلا قولش را دادیم حتما انجام خواهد شد و مابقی را باید مسئولان پیگیری کنند.

وی همچنین گفت:تعدد شیرهای برداشت‌های آب در روستای فهالنج یکی از مشکلات است که بهتر است کمتر شود تا برداشت آب منطقی تر شود به دلیل اینکه در این روستا ۶۰ لیتر آب داریم و نهایتاً ۴۸ لیتر نیاز داریم و ما باید آن را مدیریت کنیم.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان افزود:با نصب کنتورهای هوشمند در ایستگاه های برداشت و ایستگاههای پمپاژ و نصب gps بر روی تانکرها اول خودمان را کنترل می کنیم و سپس به سراغ مردم می رویم.

انتهای پیام/غ

وضعیت طبس به دلیل عدم وجود منابع آبی بسیار حاد است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.