به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، مدیر بخش گیاه پزشكی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی منابع طبیعی مازندران گفت: بررسی آزمایشگاهی نشان داد كه سموم مورد استفاده در مزارع برنج و باغ های مركبات این استان برای مصرف كننده زیان آور نیست.
سیاوش رعیت پناه افزود: براساس این بررسی آزمایشگاهی كه در سال 92 انجام شد، میزان سموم بر روی این دو نوع محصول راهبردی مازندران كمتر از حد زیان است و عوارض جانبی برای مصرف كنندگان ندارد.
وی گفت: مركبات و برنج حداقل 50 تا 90 روز قبل از مصرف، سمپاشی می شود ودراین مدت زیان سموم از بین می رود و به پایین تر از حد مجاز می رسد.
وی افزود: حدمجاز برای استفاده از این محصولات پس از استفاده از سم حدود 50 روز است كه حد زمانی در مركبات و برنج رعایت می شود.
این كارشناس گیاه پزشكی مهمترین نگرانی درمورد مضرات سموم در مركبات را مربوط به واحدهای سورتینگ غیرمجاز دراین استان بیان کرد و گفت: درمازندران بیش از 60 واحد سورتینگ برای نگهداری مركبات فعال است.
در مازندران 220 هزارهكتار از اراضی زراعی زیركشت محصول برنج و 100 هزار هكتار از اراضی باغی نیز به مركبات اختصاص دارد.
انتهای پیام/