به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، سال گذشته نخستین اخبار ظهور گروه تروریستی داعش در افغانستان منتشر شد و به سرعت یکی از موضوعات مهم رسانههای جهان شد.
در نخستین روزهای ظهور این گروه تروریستی در افغانستان، تحلیلها در مورد اهداف و ماهیت داعش در این کشور متفاوت بود، برخی کارشناسان این گروه تروریستی را شاخه جداشده گروههای مخالف دولت کابل و بازی جدید پاکستان اعلام کردند.
از سوی دیگر، طالبان افغان نیز در واکنش به ظهور داعش با انتشار بیانیهای هشدار دادند که گروه تروریستی داعش در افغانستان فعالیت نکند.
این مسئله آغازی بود از تقابل دو گروه شبهنظامی در افغانستان و درگیریهای متعدد داعش و طالبان در مناطق مختلف افغانستان مانند فراه، به طور نمونه کشف و ضبط کامیون حامل مواد منفجره داعش توسط طالبان نیز اثبات کننده این شکاف و اختلاف عمیق بین این دو گروه بود.
این در حالی بود که نیروهای خارجی اعضای گروه تروریستی داعش در شرق افغانستان را هدف قرار نمیدادند.
مسئله رفت وآمد سران و فرماندهان داعش به سفارتخانههای کشورهای خارجی در کابل و ارتباط کشورهای خارجی با این گروه بارها توسط مقامات افغان و برخی کشورهای منطقه از جمله روسیه مطرح شد و «ظاهر قدیر» معاون اول کنونی پارلمان افغانستان، برای اولین بار موضوع ارتباط و حمایت دولت کابل به ویژه «حنیف اتمر» و «معصوم استانکزی» از داعش را افشا کرد و با دست گرفتن یک لوح فشرده در صحن علنی مجلس نمایندگان این کشور مدعی سقوط دولت کابل با ارائه اطلاعات شد.
وی حتی در ولایت ننگرهار که پناهگاه اصلی جنگجویان داعش است، بسیج مردمی برای دفاع از شهروندان این ولایت تشکیل داد که با واکنشهای تند مقامات دولت افغانستان به ویژه اشرفغنی رئیسجمهور این کشور روبرو شد.
تسنیم نوشت: با این حال، رسانه آمریکایی سیانان نیز با انتشار ویدئویی از چند عضو طالبان که پس از پیوستن به داعش از چنگ این گروه گریختند، پرده از گوشهای از جنایات داعش در افغانستان برداشته است.
«زیتون» یکی از اعضای سابق طالبان افغان که از دام گروه داعش فرار کرده است در این رابطه گفت که این گروه فقط سر میبرد.
وی افزود: "یادم میآید که یک روز داعش 7 نفر از جمله یک کارمند دولتی افغان و یک جنگجوی طالبان پاکستانی را در بازار سربرید و اجساد غرق به خون آنها را چندین متر دورتر بر قطعه چوبی آویزان کرد و بدون دفن، آنها را رها شدند.
«عربستان» دیگر فرد فراری از داعش نیز اظهار داشت: اگر گروه تروریستی داعش آگاه میشد که شهروندی در ولایت ننگرهار ثروتمند است، پول وی را به زور میگرفتد و اگر وی فقیر بود، باید به این گروه میپیوست یا کشته میشد.
انتهای پیام/