مقامات ترکیه چندین روزنامه‌نگار را در منزل‌شان بازداشت کردند. اتحادیه کارکنان رسانه ترکیه روز دوشنبه اعلام کرد که این بازداشت‌ها در پی اعتراضات گسترده‌ای که به دلیل زندانی شدن اکرم امام‌اوغلو، شهردار استانبول و رقیب اصلی اردوغان صورت گرفته است.

اتحادیه کارکنان رسانه ترکیه اعلام کرد که حداقل هشت خبرنگار و عکاس خبری بازداشت شده‌اند و این اقدام را «حمله‌ای به آزادی مطبوعات و حق مردم برای آگاهی از حقیقت» دانست. این اتحادیه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «نمی‌توانید با خاموش کردن صدای روزنامه‌نگاران، حقیقت را پنهان کنید!» و خواستار آزادی فوری آن‌ها شد. مقامات ترکیه هنوز درباره این بازداشت‌ها اظهار نظری نکرده‌اند.

سرکوب رسانه‌ها در دوران اردوغان

از زمان به قدرت رسیدن رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۱۴، سرکوب روزنامه‌نگاران شدت گرفته است. سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرده که در دهه گذشته، ۷۷ روزنامه‌نگار به جرم «توهین به رئیس‌جمهور» محکوم و پنج نفر کشته شده‌اند. همچنین گفته می‌شود که ۸۵ درصد رسانه‌های ملی ترکیه تحت کنترل دولت هستند.

زندانی شدن امام‌اوغلو؛ اقدامی سیاسی؟

بازداشت اکرم امام‌اوغلو، عضو حزب جمهوری‌خواه خلق و یکی از محبوب‌ترین چهره‌های اپوزیسیون، به عنوان اقدامی سیاسی برای حذف جدی‌ترین رقیب اردوغان در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۸ تلقی می‌شود.

وی روز چهارشنبه بازداشت شد و موجی از اعتراضات بی‌سابقه در بیش از یک دهه اخیر را در ترکیه به راه انداخت. روز یکشنبه، دادگاه رسماً او را به اتهام فساد مالی بازداشت و تا زمان برگزاری دادگاه زندانی کرد.

اتهامات وارده شامل تشکیل سازمان مجرمانه، دریافت رشوه، اخاذی، ضبط غیرقانونی اطلاعات شخصی و تبانی در مناقصات است؛ اتهاماتی که امام‌اوغلو آنها را رد کرده است. درخواست دادستانی برای محاکمه او با اتهامات مرتبط با تروریسم رد شد، اما همچنان با پیگرد قضایی روبه‌رو است.

مقامات دولتی اتهامات مبنی بر سیاسی بودن این بازداشت را رد کرده و تأکید دارند که دادگاه‌های ترکیه مستقل عمل می‌کنند. وزارت کشور اعلام کرد که امام‌اوغلو به طور موقت از سمت خود تعلیق شده است.

حمایت گسترده از امام‌اوغلو

روز یکشنبه حزب جمهوری‌خواه خلق امام‌اوغلو را به عنوان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری معرفی کرد. وی حمایت ۱.۷ میلیون عضو حزب و ۱۳ میلیون نفر از خارج از حزب را به دست آورده است.

امام‌اوغلو در مارس ۲۰۱۹ در انتخابات شهرداری استانبول پیروز شد که ضربه‌ای بزرگ به حزب عدالت و توسعه اردوغان بود که بیش از ۲۵ سال کنترل این شهر را در اختیار داشت. اردوغان و حزبش خواستار ابطال نتایج انتخابات شدند، اما در انتخابات مجدد، امام‌اوغلو با اختلاف بیشتری پیروز شد و فاصله رأی‌های خود را از ۱۴ هزار به بیش از ۸۰۰ هزار رأی افزایش داد.

او در انتخابات محلی سال گذشته نیز توانست شهرداری استانبول را حفظ کند، در حالی که حزبش در برابر حزب عدالت و توسعه اردوغان، دستاوردهای چشمگیری به دست آورد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۰۶ فروردين ۱۴۰۴
نابغه ترکا وهابی اند نه شیعه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۸ ۰۶ فروردين ۱۴۰۴
همچنین با ذوق تیتر میرنید انگار شما برای مخالفان خودتون فرش قرمز پهن می کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۳ ۰۶ فروردين ۱۴۰۴
انقلاب اسلامی ترکیه برپا خواهد شد انشالله
آخرین اخبار