پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به دستهبندی میوهها از نظر علم تغذیه، گفت: میوهها بر اساس طعمشان دستهبندی نمیشوند بلکه این دستهبندیها بر اساس یک سری معیارهای شیمیایی در میوهها صورت میگیرد.
وی ادامه داد: از نظر علم تغذیه میوهها به سه دسته تقسیم میشوند، اولین دسته مربوط به میوههایی است که دارای شاخص قندی بالا هستند مانند انگور، انجیر، انبه، خربزه، طالبی، آلبالو و موز که دارای میزان قند بالایی نسبت به دیگر میوهها هستند.
این متخصص تغذیه در ادامه افزود: دسته دوم مربوط به میوههایی مانند خانواده توتها (توت سفید، شاه توت، توت سیاه، توت فرنگی) و گیلاس، میشود که از نظر میزان قد دارای شاخص قند پایینی هستند و دسته سوم با شاخص قندی متوسطی هستند مثل سیب، پرتقال، هلو، گلابی و سایر میوهها که باید توجه داشت در این تقسیمبندی شاخصها قندی طعم شیرین میوهها مدنظر نیست.
دکتر فرحبخش در قسمت پایانی خاطرنشان کرد: این دستهبندی و شاخصهای قندی میوهها برای افراد معمولی (برای چاقی و لاغری آنچنان تأثیر واضحی ندارد) چندان مورد اهمیت نیستند بلکه اهمیت این شاخصها بیشتر برای افراد مبتلا به دیابت (غیرقابل کنترل) مطرح است و این افراد باید تا زمانی که دیابتشان تحت کنترل قرار نگرفته از مصرف میوههایی با شاخص قندی بالا خودداری کنند و پس از اینکه دیابتشان کنترل شد، میتوانند از همه میوهها استفاده کنند.
انتهای پیام/