وقتی سبزی مکو از صحرا به خانه آورده شد تمیز شده وشسته می شود وبه همراه آرد" کرو" یا آرد گندم ،حبوبات از آن آشی خوشمزه بنام آش اوماچو یا اوماچ تهیه می کنند.
به همراه این آش قره قروت نیز صرف می شود و از خواص مهم این آش دباغی معده وتمیز کردن معده از غذاهای چرب است.
در کرمان هنوز هم مردم در فصل بهار از آش های خوشمزه ای چون آش اوماچو وآش شلغم استفاده می کنند واعتقاد دارند معده با خوردن این آش ها تمیز می شود.
در کرمان در تهیه انواع آش از ادویه هایی چون سیاه دانه، فلفل ، تخم شوید، کسرک وآویشن استفاده می شود .
امروزه کمتر از " مکو"استفاده می شود وبجای آن اسفناج وگشنیز وتره استفاده می شود اما هنوز هم روستا نشینان کرمان ارادت خاصی به این سبزی خودرو وهدیه الهی در بهار طبیعت دارند.
سبزی مکو از خانواده اسفناج ها وطعمی شبیه اسفناج دارد.
انتهای پیام/ح