وي با اشاره به اين که اقتصاد مقاومتي يعني استفاده از ظرفيتهاي نهفته براي رونق اقتصاد و تکيه بر توانمنديهاي داخلي است، افزود: در حال حاضر با کار مرمتي که در اين موزه انجام شده است؛ از اين مکان به عنوان يک ظرفيت گردشگري بهره ميبريم که مورد استقبال بسيار مسافران نوروزي، گردشگران و شهروندان قرار گرفته است.
وي ادامه داد: در واقع اين مرمت کاري بود که به تحقق اقتصاد مقاومتي جامه عمل پوشيد.
معاون فرهنگي اجتماعي شهردار کرمان تصريح کرد: اکونو موزه حياتي شهرداري کرمان که تنها اکونوموزه جنوبشرق کشور است.
وي خاطرنشان کرد: اين مجموعه چند ماهي است که افتتاح شده است و با اينکه زمان زيادي از افتتاح آن نميگذرد؛ شاهد بازديد بيش از انتظار مسافران نوروزي، گردشگران و شهروندان کرماني هستيم.
معاون فرهنگي اجتماعي شهردار کرمان افزود: علاوه بر ساختمان موزه که مکاني تاريخي و ميراث فرهنگي است؛ جذابيتهاي در نظر گرفته شده براي کاربري آن مانند غرفههاي قاليبافي، پته، مسگري، گليم و ... که هم کارگاههاي آموزش بافت و ساخت اين محصولات را دارند و هم فروش محصولات را، نظر بازديد کنندگان را جلب کرده است.
گفتني است اين موزه در ايام نوروز از ساعت 9 صبح تا 21:30 دقيقهي شب پذيراي علاقهمندان و بازديدکنندگان از اين مکان است.
بنای مدرسه حیاتی سال ۱۲۶۷ هجری شمسی بهعنوان بانک شاهنشاهی ایران و انگلیس ساخته شد. پس از تعطیلی بانک، ساختمان حیاتی در سال ۱۳۱۲ برای استفاده دانشآموزان بازسازی و سال ۱۳۲۰ بهنام بانو بیبیحیاتی نامگذاری شد که تا سال ۱۳۵۶ برپا بود و سال ۱۳۸۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
بانو بیبی جان حیاتی یکی از چهرههای ادب و شعر کرمان است که
در اواخر قرن ۱۲ و اوایل قرن ۱۳ هجری قمری میزیست و دفتر شعری از وی به جا مانده است.
مدرسه حیاتی که ۳۷ سال متروک و بلااستفاده بود، سال گذشته با دستور استاندار کرمان
و همت شهرداري کرمان، عملیات مرمت و بازسازی آن با هدف تبدیل به اکونو موزه آغاز شد
و این بنای تاریخی با مرمت در چند فاز و تغییر کاربری مناسب، به مکانی برای نمایش تاریخ
و فرهنگ شهر کرمان تبدیل شد.
در اکونو موزه صنعتگران، فعالیت و محصولات آنها به معرض نمایش در میآید و این امکان برای صنعتگران فراهم میشود تا با برپایی کارگاههای آموزشی عمومی، دانش و علاقمندی خود را با دیگران به اشتراک گذاشته و محصولات خود را در همان محل به فروش برسانند.
انتهای پیام/ی