به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مطلب قصد داریم به بررسی تمامی ابعاد و جزئیات هفتمین دوره بازی های المپیک بپردازیم:
زمان برگزاری: 20 آوریل لغایت 12 سپتامبر
تعداد کشورهای شرکت کننده: 29 کشور
تعداد ورزشکارن: 2669 نفر (2591 مرد- 78 زن)
تعداد رشته های ورزشی: 21 رشته
تعداد رویدادها: 150 ماده
رشته های ورزشی: تیروکمان، دو و میدانی، مشت زنی، دوچرخه سواری،سوارکاری، شمشیر بازی، فوتبال، ژیمناستیک، هاکی، هاکی روی یخ، اسکیت روی یخ، پنجگانۀ مدرن، چوگان، قایقرانی پارویی، راگبی، تیراندازی، شنا، تنیس، وزنه برداری کشتی، قایقرانی بادبانی.
ششمین دورۀ بازی های المپیک در سال 19165 که با جنگ اول جهانی مصادف بود، برگزار نشد، لذا این بار بین دو دوره بازی های المپیک هشت سال فاصله افتاد و در سال 1920، شهر آنتورپ بلژیک میزبان هفتمین دورۀ این بازیها شد. جنگ اول جهانی، بلژیک را به ویرانه ای مبدل ساخته بود و منابع مورد نیاز برای برگزاری هفتمین دوره بازی های المپیک بسیار محدود بود. از کشورهای اتریش، آلمان، مجارستان و ترکیه برای شرکت در بازی ها دعوت نشده بود، با این حال، 29 کشور، ورزشکاران خود را به بازی ها اعزام کردند. مهم ترین نشانۀ المپیک، یعنی پرچم المپیک با پنج حلقۀ در هم رفته، در بازی های این دوره عرضه شد و ورزشکاران شرکت کننده برای اولین بار سوگند یاد کردند.
هانس کوله هانین مجدداً مدال طلا گرفت؛ البته این مرتبه در رتشۀ دو ماراتن. اوهمچنین سعادت آن را داشت که با پیروزی خود، پرچم کشورش فنلاند را به اهتراز درآورد. این درحالی بود که کشورش تنها یک سال قبل استقلال یافته بود. یک ورزشکار فنلاندی دیگر به نام پاوونورمی در دو 5000 متر نفر دوم شد. نورمی سه روز بعد، اولین مدال طلای خود (از 9 مدال طلایی که دردوران قهرمانیش کسب کرد) را در دو 10000 متر به دست آورد.
بریتانیا نیز چنین ورزشکاری داشت، اما در رشتۀ قایقرانی پارویی. جک برسفورد در بازیهای المپیک آنتورپ یک مدال نقره به دست آورد. چهار سال بعد، یعنی در المپیک 1924 پاریس او در همین رشته مدال طلا گرفت. او ورزشکاری نابغه و استثنایی بود. در المپیک 1928 آمستردام، مدال نقرۀ رشتۀ هشت نفرۀ قایقرانی پارویی را تصاحب کرد. در سال 1932 درالمپیک لس آنجلس در رشتۀ چهار نفره مدال طلا به دست آورد. در المپیک 1936 برلین در رشتۀ قایقرانی دو نفره پارویی مدال نقره گرفت. به این ترتیب، دارنده 5 مدال پی در پی المپیک شد.
آلبرت هیل در 800 متر و 1500 متر قایقرانی پارویی دو نفره برنده شدکه تا سال 1964، یعنی تا المپیک توکیو این پیروزی توسط دیگران تکرار نشد. البته،به استثنای رکورد اوسکار سوان که هنوز شکسته نشده است.
سوآن مسن ترین مدال آورندۀ بازی های المپیک محسوب می شود که در سن 72 سالگی در رشتۀ «تیراندازی به آهوی دونده» برنده مدال شد. او نه تنها مسن ترین شرکت کننده، بلکه مسن ترین مدال آورنده در طول تاریخ صد ساله المپیک (1996-1896) است و هنوز ورزشکاری به سن او در بازی ها شرکت نکرده و همچنین مدال المپیک نگرفته است.
به این ترتیب، هفتمین دوره بازهای المپیک پس از یک وقفۀ 8 ساله با موفقیت به پایان رسید؛ اگرچه با توجه به مسائل جنگ و موضوع های سیاسی، بعضی از کشورهای صاحب ورزش در آن روز در این دوره حضور نداشتند. از موارد قابل توجه این که کشور ژاپن به عنوان اولین کشور آسیایی، مدال المپیک را تصاحب کرد و با دو مدال نقره در مکان هفدهم جدول رده بندی قرار گرفت.
نتایج برتر و بهترین ها
بهترین نتیجه انفرادی را تیراندازی از امریکا به نام ویلیزلی با کسب 7 مدال (5 مدال طلا، 2 مدال نقره و برنز) به دست آورد. پس از او، هموطنش للوید اسپونر توانست 7 مدال (4 طلا، 1 نقره، 2 برنز) در رشتۀ تیراندازی کسب کند. هوبرت ون اینیز بلژیکی در رشتۀ تیروکمان 6 مدال (4 طلا، 2 نقره) کسب کرد. کارل اسبوم امریکایی در رشته تیراندازی 6 مدال (4 طلا، 1 نقره، 1 برنز) به دست آورد. نه دونادی ایتالیایی در شمشیر بازی 5 مدال طلا برای کشورش کسب کرد. اتو السن نروژی توانست 5 مدال (3 طلا، 2 نقره) در تیراندازی تصاحب کند.
لارنس نوسلین از آمریکا در رشتۀ تیراندازی 5 مدال (2 طلا، 1 نقره، 2 برنز) به دست آورد.ژولین بروله فرانسوی در رشتۀ تیروکمان 5 مدال (1طلا، 3نقره، 1 برنز) را از آن خود کرد.
آلدوندی در رشته شمشیربازی توانست 4 مدال (3 طلا، 1 نقره) برای کشورش ایتالیا به ارمغان آورد.
پاوونورمی فنلاندی در رشته دو و میدانی موفق به کسب 4 مدال (3 طلا،1 نقره) گردید.
دنیس فنتن، آمریکایی در رشته تیراندازی 4 مدال (3 طلا، 1 برنز)به دست آورد.
اتلدا بلیبتری امریکایی در رشته شنا 3 مدال طلا کسب کرد.
موریس فیشر هموطن دیگر او توانست در رشته تیراندازی 3 مدال طلا کسب نماید.
جوزف جکسون هم مانند هموطنش در رشته تیراندازی 3 مدال طلا را از آن خود ساخت.
اوله لیلوئه السن نروژی در رشته تیراندازی توانست به 3 مدال طلا برسد.
نورمن رز آمریکایی در رشته شنا سه مدال طلا کسب نمود.
الی اسکریور هموطن دیگر او توانست در رشته تیراندازی سه مدال طلا به دست آورد.
لئونسه گاستون کونتین از کشور فرانسه در رشته تیروکمان 4 مدال (3 نقره، 1 برنز) به دست اورد.
اوستن اوستنسن، نروژی در رشته تیراندازی به 4 مدال (2 نقره، 2 برنز) رسید.
اریک بکمن سوئدی در رشته دو و میدانی به 4 مدال (1 نقره، 3برنز) دسترسی پیدا کرد.
فریتز کوکن،سوئیسی در رشته تیراندازی توانست 4 مدال برنز به دست آورد.
جوان ترین ورزشکار مردشرکت کننده که مدال هم به دست اورد، نیلز اسکوگلوند سوئدی با 14 سال سن در رشتۀ شیرجه بود.
جوان ترین زنی که مدال طلا هم به دست آورد، آیلین رگین با 14 سال سن در رشتۀ شیرجه از امریکا بود.
جوان ترین مردی که مدال طلا به دست آورد، فرانسیس کاس هین از هلند با 14 سال سن بود،او موفق شد در رشتۀ قایقرانی بادبانی به این مدال دست یابد.
پیرترین مردی که مدال آورد، اسکار سوان سوئدی با 72 سال سن در رشتۀتیراندازی بود.
مسن ترین زنی که مدال گرفت، وینفرد مک نایر 43 ساله بود.او موفق شد در رشتۀ تنیس به مدال طلا دست یابد.