سومین دوره بازی های المپیک 1904 در سن لوئیس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مطلب قصد داریم به بررسی تمامی ابعاد و جزئیات سومین دوره بازی های المپیک بپردازیم:
 
زمان برگزاری: 1 ژوئیه لغایت 23 نوامبر  
تعداد کشورهای شرکت کننده: 12 کشور  
تعداد ورزشکارن: 687 نفر  
تعداد رشته های ورزشی: 14 رشته  
تعداد رویدادها: 85 ماده
 
رشته های ورزشی:  تیروکمان، دو و میدانی، مشت زنی، شمشیرباز ی، فوتبال، گلف، ژیمناستیک، لاکروس، روکیو، پاروزنی، شنا، تنیس، وزنه برداری، کشتی.

بازی های دومین دورۀ المپیک در پاریس با هرج و مرج تؤام بود. باید اذعان داشت که بازیهای سومین دوره در سن لوئیس از آن دوره بهتر نبود. نهضت المپیک از بازیهای پاریس درس لازم رانگرفته بود و باز همزمان با سومین دورۀ بازیها، نمایشگاه بین المللی در شهر سن لوئیس درکنار المپیک برگزار شد. ابتدا مقرر بود که این دوره از بازیهای المپیک در شهر شیکاگو برگزار شود، اما با دخالت روزولت رئیس جمهور وقت امریکا، بازی ها به این ایالت جنوبی انتقال یافت. 

اکثر ورزشکاران کشورهای اروپایی برای شرکت در بازی های از خود رغبتی نشان ندادند. برای مثال، کشور انگلستان تنها با یک نماینده در این دوره حضور یافت. مسابقات دو و میدانی با حضور چند تیم از کشور میزبان برگزار شد. پس از آن که تیم نیویورک در مسابقۀ دو صحرانوردی تیمی،شیکاگو را شکست داد، این مسابقات بیشتر به مسابقات بین دانشگاهی آمریکا شباهت چیدا کرد.  
"ری اوری" در پرشهای ایستاده، چهارمین، پنجمین و ششمین مقام قهرمانی خود را کسب کرد. او در مقام قهرمانی دیگر نیز بعدها در المپیک 1908 لندن به دست آورد. پس از المپیک لندن، این رشته از بازی ها حذف شد.

تنها 687 ورزشکار از 12 کشور در این دوره از بازیها حضور داشتند. اکثر شرکت کنندگان در این دوره، آمریکایی بودند، مانند اولین دوره کهاکثراً یونانی بودند. برگزاری بازی های المپیک در این دوره نشان دادکه این بازیهاهنوزمشکلات بسیاری دارد. این مسئله، گردانندگان و سازمان دهندگان بازیها را در کمیته بین المللی المپیک به فکر واداشت تا با بررسی مشکلات، در رفع آنها برای دوره های بعدی کوشا باشند.

نتایج برتر و بهترین ها
 
بهترین نتیجه را آنتون هیدا، ژیمناست آمریکایی با کسب 5 مدال طلا و 1 مدال برنز به دست آورد بعد از او،هموطنش جورج ایسر موفق شد در رشتۀ ژیمناستیک 3 مدال طلا، 2 مدال نقره و 1 مدال برنز کسب کند. بورتن دونینگ، دوچرخه سوار آمریکایی نیز 6 مدال (2 طلا، 3 نقره، 1 برنز) به دست آورد.

مارکوس هرلی دیگر دوچرخه سوار آمریکایی نیز 4 مدال طلا و یک مدال برنز کسب کرد. چارلز دانیلز هموطن دیگر او در شنا، 3 مدال طلا، 1 مدال نقره و 1 مدال برنز به دست آورد.

آلبرتسون ونزوپست در رشتۀ شمشیربازی 5مدال (2 طلا، 1 نقره، 2 برنز) تصاحب کرد. ویلیام مرز ژیمناست آمریکایی 1 مدال نقره و 4 مدال برنز و در مجموع 5 مدال به دست آورد.

جیمزلایت بادی از امریکا، در رشته دو و میدانی موفق به کسب 4 مدال (3 طلا، 1 نقره) گردید. فرانسیسگایلی از آمریکا،در رشته شنا توانست 4 مدال (3 نقره، 1 برنز) به دست آورد.  

تدی بیلینگتون دیگر هموطن گایلی توانست در دوچرخه سواری 4 مدال (1 نقره، 3 برنز) به دست آورد. هموطن دیگر او، ری آوری در دو و میدانی 3 مدال طلا کسب نمود. 

رامون فونست از کشور کوبا توانست در رشته شمشیربازی 3 مدال طلاکسب نماید.

آرچی هان و هاری هیلمن هر دو از آمریکا تواسنتنددر رشته دو و میدانی هر یک به 3 مدال طلا دسترسی پیدا کنند. 

جوانترین مرد ورزشکار که مدال هم گرفت، هنری ریچاردسون ورزشکار 15 ساله در رشته تیروکمان بود. جوانترین ورزشکاری که مدال طلا نصیب او شد، روبرت هانتر 17 ساله بود.

او در رشتۀ گلف این مدال را کسب کرد. مسن ترین مرد ورزشکار که مدال گرفت، ساموئل دووال آمریکایی با 68 سال سن در رشتۀ تیروکمان بود. مسن ترین مردی که مدال طلا گرفت، گالن اسپنسر با 645 سال سن در رشتۀ تیروکمان بود. 

جوان ترین زن ورزشکار که مدال گرفت و مدالش طلا بود، لیدا هوول از آمریکا در رشتۀ تیروکمان بود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار