زمان برگزاری: 16 -1 اوت
تعداد کشورهای شرکت کننده: 49 کشور
تعداد ورزشکارن: 4076 نفر (3738 مرد- 338 زن)
19 رشته
تعداد رویدادها: 128 ماده
رشته های ورزشی
دو و میدانی، بسکتبال، مشت زنی، قایقرانی (کانوئینگ)، دوچرخه سواری، سوارکاری، کشتی، قایقرانی بادبانی، وزنه برداری، شمشیربازی، فوتبال، ژیمناستیک،هندبال، هاکی، پنجگانۀ مدرن، چوگان، قایقرانی پاروئی، تیراندازی، شنا
بازیهای المپیک برلین به طور رسمی و علنی به عنوان ابزار تبلیغاتی نازی ها مورد بهره برداری قرار گرفت. با این حال، یک ورزشکار توانست اهداف هیتلر را مورد تهدید قراردهد.
جسی اوونس در سال 193.5 در مسابقات میشیگان در مدت 45 دقیقه توانست پنج رکورد جهانی را بشکند و یک رکورد جهانی را هم تکرار کند. این سیاهپوست آمریکایی، رکورد دو 100 یا رد را تکرار کرد و رکورد 220 یا رد (200 متر) و 220 یا رد با مانع (200 متر با مانع) و پرش طول را در مسابقات دهگانه شکست. البته، این کار تاحدی شکسته شده بود با این حال،باید توجه داشت که نقش اوونس در المپیک برلین، از رکورد شکنی فراتر بود؛ زیرا او در برابر همۀ آنچه که در آن زمان به عنوان نژادپرستی مطرح می شد، مبارزه کردو با قهرمانی بدون قید و شرط خود در رشته های مذکور، این مطلب را به اثبات رساند که: «ادارۀ انسان از همۀ برتریهای ظاهری، بالاتر و برتر است.»
جسی اوونس در این دوره از بازی ها، قهرمان دوهای 100 متر و 200 متر شد. در دو 400 متر امدادی هم با کمک او، تیم کشورش مدال طلا گرفت و رکورد جهانی این رشته نیز شکسته شد.
البته در دو 200 متر، او بهترین نقش خود را ایفا کرد. ممکن بود نتواند در پرش طول کسب صلاحیت کند؛ اما یک پرندۀ آلمانی به نام لوتز لانگ او را راهنمایی کرد که دو قبل از پرش تا دور خیز خود را چگونه قبل از رسیدن به تختۀ پرش آغاز کند. راهنمایی او موثر واقع شد و اوونز در مسابقۀ فینالی که در ادامۀ همان روز برگزار شد، توانست 8.06 متر را بپرد و رکورد جهانی جدیدی به جا بگذارد. این رکورد تا 25 سال بعد، شکسته نشد. موفقیت اوونس افسانۀ برتری نژآد آریایی را زیر سؤال برد. لانگ که از طرح مسائل ایدئولوژیکی اکراه داشت، اولین فردی بود که پیروزی و موفقیت جسی اوونس را به او تبریک گفت.
برای اولین بار در بایهای المپیک 1936 برلین حمل مشعل المپیک توسط 3000دونده به صورت امدادی از یونان تا برلین انجام پذیرفت. این دوره، همچنین اولین دوره از بازیهای المپیک بود که تحت پوشش برنامه های تلویزیونی قرار گرفت. البته باید اضافه کرد که در این بازی ها، از شبکۀ تلویزیونی مدار بسته استفاده شد.
در این دوره، بسکتبال نیز جزو ورزشهای المپیک پذیرفته شد. مخترع آن، جیمزنی اسمیت نیز شاهد برگزاری اولین تورنمنت بسکتبال در فضای باز بود که امریکا در آن برنده شد.
نتایج برتر و بهترین ها
دوچرخه سوار فرانسوی به نام ربرت کارپنتیر موفق به اخذ 3 مدال طلا شد.
جوانترین مرد ورزشکاری که مدال به دستآورد، نوئل وندرنت فرانسوی در رشتۀ قایق رانی پارویی با 12 سال سن بود.
جوان ترین زن ورزشکاری که مدال تصاحب کرد، انگی سورنسن شناگر دانمارکی با 12 سال سن بود.
جوان ترین مردی که مدال طلا به دست آورد، شمشیرباز ایتالیایی به نام ادواردو منگیاروتی با 17 سال سن بود.
جوان ترین ورزشکار زن که مدال طلا کسب نمود ماریوری گسترینگ آمریکایی در رشته شیرجه بود.
مسن ترین مردی که مدال گرفت، فردریک گرهارد، سوارکار انگلیسی بود. او با 52 سال سن توانست مدال طلای این رشته را تصاحب کند.
مسن ترین زنی که مدال گرفت، داگمر سالن سوئدی با 35 سال سن بود که در رشتۀ قایقرانی بادبانی موفق به کسب مدال شد.
مسن ترین زن ورزشکاری که مدال طلا گرفت، فریدل ایبی ژیمناست آلمانی با 31 سال سن بود.
انتهای پیام/