در سالی که گذشت صدر اعظم چه کشوری به ایران سفر کرد؟

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، روز 21 دی ماه سال گذشته، هیات تجاری و اقتصادی کشور آلمان به سرپرستی گرهارد شرودر، صدراعظم سابق این کشور وارد تهران شد و مورد استقبال برخی مسئولان ایران از جمله ولی‌الله افخمی‌راد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران قرار گرفت.

حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در دیدار گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان، روابط مثبت تاریخی میان ایران و آلمان را زیربنای توسعه مناسبات و همکاری‌ها برشمرد و با اشاره به نقش سازنده و مثبت آلمان در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5، اظهار داشت: امروز در آستانه اجرای برجام شرایط برای ارتقاء بیشتر سطح روابط با ایران فراهم شده است و باید به گونه‌ای عمل کنیم تا همه طرف‌های مذاکره از این توافق احساس رضایت کنند.


صدراعظم چه کشوری سال 94 به ایران سفر کرد؟


روحانی با بیان این که همکاری‌های گسترده اقتصادی، منطقه‌ای و سیاسی باید ثمره تلاش هفت کشور پس از مذاکرات و توافق باشد، گفت: باید همزمان با اجرای این توافق پایه‌های آن را مستحکم کنیم و به دنیا نشان دهیم که مذاکره و گفتگو می‌تواند ما را به یک نقطه مثبت همه جانبه برساند.

گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان نیز در این دیدار با اشاره به توافق ایران و 1+5، اجرای برجام و رفع تحریم‌ها را فصل نوینی در روابط و همکاری های ایران و آلمان برشمرد و گفت: توافق هسته‌ای نشان داد که می‌توان مشکلات و مسایل بین‌المللی را با مذاکره و گفتگو حل و فصل کرد و از آن می‌توانیم به عنوان الگویی برای حل مسایل بین المللی از جمله موضوع سوریه استفاده کنیم.


صدراعظم چه کشوری سال 94 به ایران سفر کرد؟

صدراعظم سابق آلمان با اشاره به ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در اقتصاد آلمان بر ضرورت توسعه همکاری‌های دو کشور در بخش های مختلف تأکید کرد و افزود: ایران و آلمان که دارای فرهنگ دیرینه‌ای هستند باید در زمینه تقویت مناسبات فرهنگی، علمی و ارتباطات مردمی هم تلاش کنند.

شرودر با اشاره به آمادگی آلمان برای مشارکت در اقدام های بشر دوستانه و کمک به پناهجویان گفت: نقش ایران در توسعه ثبات و صلح منطقه ای غیرقابل انکار است.


صدراعظم چه کشوری سال 94 به ایران سفر کرد؟

گرهارد شرودر همچنین در سفر به تهران با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز دیدار کرد. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با اشاره به حضور داعش در عراق و ناموفق بودن ائتلاف غربی‌ها برای نابودی این گروه تروریستی گفت: حمله‌های هوایی نمی تواند تروریست‌ها را از بین ببرد و راه‌حل ریشه‌کنی اینان، مبارزه مردم در داخل و حمایت‌های بیرونی از آنان است.

وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اهمیت همکاری‌های ایران و آلمان و وجود ظرفیت‌ها و زمینه‌ها در هر دو کشور گفت: ایران می‌تواند دروازه‌ی ورود اقتصادی و علمی آلمان به منطقه‌ای از دنیا با حدود 400 میلیون جمعیت باشد که لازمه‌ی این کار تقویت و گسترش روابط و همکاری‌هاست.

هاشمی رفسنجانی، با اشاره به منابع غنی نفت و گاز، جمهوری اسلامی ایران را مرکز مهم انرژی‌های موردنیاز جهان دانست و گفت: تکنولوژی برتر آلمان می‌تواند زمینه‌ی همکاری‌های علمی، صنعتی و اقتصادی متقابل دو کشور، حتی در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار