آرتروز یا سائیدگی مفاصل در کل دنیا شایعترین بیماری مفصلی در بین زنان و مردان به شمار می رود و نباید هر دردی را به آن نسبت داد.

دکتر رایگانی رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: آرتروز در موارد زیادی علائم رادیولوژی و عکسبرداری دارد اما برای بیمار علائم خاصی ایجاد نمی کند و در واقع زمانی جدی است و نیاز به درمان دارد که برای بیمار علائم بالینی ایجاد کرده باشد.

وی شایع‌ترین علائم بالینی آرتروز را درد مفاصل عنوان کرد و افزود: دردی که عمدتا در هنگام حرکت مفصل ایجاد می شود، نشان دهنده بروز آرتروز است. پس از درد، انحراف مفاصل و ایجاد محدودیت های حرکتی برای بیمار جزء شایع‌ترین علامت آرتروز به شمار می رود.

وی تاکید کرد: دردهایی که در آرتروز ایجاد می‌شود، معمولا در هنگام حرکت مفاصل بروز می‌کند بنابراین اگر مفاصل در هنگام استراحت نیز دردناک باشند و این درد همراه با قرمزی و تورم و گرما باشد، ممکن است به دلیل درگیری‌های خاص مفصلی مانند رماتیسم یا عفونت باشد که نیاز به درمان سریع دارد و هر دردی در مفاصل، ستون فقرات و اندام ها به معنای آرتروز نیست.

رایگانی بیان داشت: معمولا مفاصل زانو، لگن، بند انتهایی انگشتان دست، شست پا، مفاصل ستون فقرات، و سوراخ‌های بین مهره ها در گردن و کمر در آرتروز درگیر می‌شوند. اگر ستون فقرات گردن یا کمر مبتلا به آرتروز شوند، علائم آن به صورت دردهای گردنی که به دست انتشار می‌ یابد و یا دردهای کمری که به پاها انتشار می یابد، خود را نشان می دهد.

وی افزد: مفاصلی مانند مچ دست، بندهای میانی دست، مفصل مچ پا و مفصل شانه و آرنج معمولا در آرتروز کمتر درگیر می‌شوند مگر اینکه نوع آرتوز، آرتروز ثانویه باشد که در اثر ضربه یا عفونت رخ داده باشد.

وی در مورد روش‌های درمانی آرتروز گفت: رایج ترین روش درمان آرتروز که به بیماران توصیه می شود، شامل کاهش وزن اضافی و محدود کردن فعالیت‌های بدنی مانند بالا و پائین رفتن از سطوح شیب دار و تعدیل فعالیت‌های شغلی است. قدم بعدی در درمان‌، تجویز درمان‌های ساده و موضعی مانند انجام برخی حرکات ورزشی و مصرف مسکن‌های ساده است.

وی در پایان ادامه داد‌: در مرحله  بعد روش‌های طب فیزیکی‌، داروهای خوراکی قوی‌تر تجویز می شود و در صورت موثر نبودن از انواع تزریقات داخل مفصلی که رایج ترین آن تزریق کورتون است‌ ، استفاده می‌شود.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.