معاون درمان وزارت بهداشت از اجرای طرح پرداخت عملکردی در 43 دانشگاه و همچنین کاهش سنجه پرستاران از 8 هزار به هزار سنجه برای رسیدگی بیشتر به بیماران خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت امروز در مراسم بزرگداشت روز پرستار با بیان اینکه با آغاز به کار دولت یازدهم با مشکلات مختلفی رو به رو بودیم، گفت: در حوزه سلامت درد مردم از حیث کمبودها و مشکلات مالی برای دریافت خدمات‌ بسیار بود اما با تدبیر رئیس جمهور و وزیر بهداشت طرح تحول نظام سلامت در 15 اردیبهشت ماه 93 آغاز شد و امروز با تلاش و محوریت پرستاران در بیمارستان‌ها طرح تحول سلامت توانسته بیش از 85 درصد مردم را راضی نگه دارد. اما هنوز در این مسیر چالش‌هایی وجود دارد. 

وی در خصوص دو چالش مهم در نظام سلامت عنوان کرد: چالش اول در حوزه زیر ساخت‌ها است؛  کمبود تخت‌های بیمارستانی یکی از آن‌ها است که برای بستری کردن بیمار گاهی ساعت‌ها و روزها تلاش می‌شود، مشکل دوم در حوزه زیر ساختها کمبود نیروی پرستاری است در حال حاضر 109 هزار پرستار داریم و کل گروه پرستاری 140 هزار نفر هستند که اگر نسبت پرستار به جمعیت را لحاظ کنیم 240 هزار نیرو احتیاج داریم‌. 

وی ادامه داد: باید نسبت پرستار به تخت 220 هزار نفر باشد که بر اساس قانون ارتقای بهره‌وری 260 هزار نیرو احتیاج داریم پس این فاصله 100 هزار نفری بر اساس برآوردهای علمی است و ما می‌گوییم که 100 هزار پرستار کم داریم. 

آقاجانی بیان کرد: برای توسعه آموزش پرستاری و به کارگیری آنها در حوزه مربوطه مشکل داریم که باید برای تامین نیازهای جدی حوزه پرستاری به خصوص در مراکز درمانی کشور توجه ویژه صورت گیرد. 

وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های پرستاران که کارآمد‌ترین ابزار مدیریت نیروی انسانی هستند نظام پرداخت است؛ افزود: حدود یک سال از طرح جدید پرداخت مبتنی بر عملکرد وزارت بهداشت سپری شده است و می‌توان گفت که 43 دانشگاه مشتمل بر 400 بیمارستان به صورت داوطلبانه طرح پرداخت عملکردی را در دست دارند و 5 دانشگاه دیگر هم به این طرح در آینده اضافه خواهند شد.

در واقع این طرح توانسته تعادل بین دریافتی کارکنان بالینی و اداری بیمارستان‌ها را شکل دهد و وضعیت بعد از یک دوره 20 ساله برای اولین بار با اجرای این طرح به یک تعادل رسیده است. 

وی بیان کرد: وزارت بهداشت برای نوسازی و بهسازی اتاق‌های استراحت تا کنون 12 هزار و 500 اتاق پرستاری را در دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها مورد حمایت قرار داده و مکان‌هایی که از این حمایت جا مانده‌اند باید درخواست خود را مطرح کنند. 

وی اظهار داشت‌: از بخش‌های اورژانس درخواست داریم برای تامین کادر پرستاری اورژانس بیمارستانی و سایر نیروهای فعال در این بخش به لحاظ کمیت و کیفیت نیروی پرستاران دقت ویژه‌ای داشته باشد و در اورژانس از تازه‌کارها کمتر استفاده شود. در واقع ما در حوزه اورژانس‌ها نباید با کمبود نیرو مواجه باشیم و پرداختی‌های آنها را باید در اولویت قرار دهیم.

آقاجانی خاطر نشان کرد: ما در اعتبار بخشی ملی برای اینکه بروکراسی‌ها را کم کنیم و توجه این جامعه را به بیمار و بالین جلب نماییم سنجه‌ها را از 8 هزار به 1000 سنجه کاهش داده تا پرستاران وقت بیشتری را به بالین اختصاص دهند علاوه بر این گزارش‌نویسی پرستاری و مستندات آن را مرور می‌کنیم تا با تعدیل این مستندات عمده وقت پرستاران را برای رسیدگی به بیماران آزاد کنیم. 


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار