به گزارش خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با پایان این هفته از روزهای پایانی بهمن ماه، سرانجام سیمرغهای سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر بزرگترین و مهمترین رویداد فرهنگی – هنری به مقصد رسیدند.
هفته آخر برگزاری سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با بیشترین حواشی سپری شد و با اعلام اسامی نامزدهای بخش های مختلف جشنواره اهالی رسانه و منتقدان از کاندیدا نشدن برخی از آثار و سینماگران انتقاد و تعجب کردند.
پس از برگزاری یک محفل دوستانه برای نامزدها و تقدیر از زحمات و تلاش آن ها جشنواره به خط پایان رسید.
برگزاری مراسم اختتامیه نیز با وجود برنامه ریزی برای ورود راحت و جایگاه ویژه برای اهالی رسانه، باز هم ردپای حضور غیر سینماییها به چشم میخورد.
در مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر،علی جنتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی و معاون وزیر، حسین فريدون برادر رئيس جمهور، محمد حیدری دبیر جشنواره سی و چهارم و البته سی و پنجم، عوامل فیلم های حاضر در جشنواره بخصوص نامزدهای سیمرغ سی و چهارم، اعضای هیات داوران بخش های مختلف جشنواره، علیرضا تابش، داریوش فرهنگ، بهرام رادان، پرویز پرستویی، کارن همایونفر، فرشید نوابی، حسن زاهدی، حسین مسافر آستانه، سیروس الوند، محسن افشانی، مارال فرجاد، رضا میرکریمی و کتایون ریاحی و... حضور داشتند.
سعید روستایی و تیم «ابد و یک روز» 9سیمرغ را به خانه بردند؛ پرویز پرستویی سیمرغ خود را به ابراهیم حاتمیکیا و پنج پیشکسوت سینما تقدیم کردو پریناز ایزدیار بهترین بازیگر زن این دوره شد.
ساعد سهیلی؛ بهترین بازیگر جشنواره «رباط» ساعد سهیلی در جشنواره بینالملی فیلم رباط، برای بازی در فیلم «چند متر مکعب عشق» جایزه بهترین بازیگر را دریافت کرد.
جضور فیلم محمد رسول الله در مسکو فیلم «محمد رسولالله» با حضور مجید مجیدی کارگردان فیلم «محمد رسولالله»، مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه و میخالیوف کارگردان مطرح روس در سینما اکتبابرسکایا در شهر مسکو و با زیرنویس روسی به نمایش درآمد.
این کارگردان روس با ابراز خرسندی از تماشای فیلم محمد رسولالله خاطرنشان کرد: خوشحالم و امیدوارم روسیه درک درستی نسبت به این فیلم داشته باشد. باید به این فیلم احترام گذاشت و آن را احساس کرد تا درک خوبی از فیلم داشته باشیم.
مجیدی نیز با اشاره به اینکه هفت سال برای ساخت فیلم محمد رسولالله، زحمت کشیده است افزود: پیامبر در نزد امت اسلام مظلوم بود و امروز قرائت بدی از اسلام صورت میگیرد. امروز نام اسلام توسط جریانهای افراطی به سرقت رفته است.
نامه دبیر جشنواره فیلم مقاومت به حاتمیکیا محمد خزاعی یک نامه با تیتر «با افتخار بمان، نگذار موجهای مرده تو را به حاشیه بکشند» به ابراهیم حاتمی کیا ارسال کرد.
وی در بخشی از این نامه آورده است:
حاتمی کیای عزیز
نگرانیم. در همین سال سینمایی که داریم سپری میکنیم، دیدیم فیلمهایی که لبریز از هنر، انرژی و استعداد هستند، سرشار از تکنیک، دیالوگ و روایت است؛ اما هیچگاه، وقتی از سالن بیرون میآیی بغض رهایت نمیکند و قلبت به درد میآید. وقتی میبینی فیلمساز جوانی ناباورانه، در فضای سرمستانه تکنیک و بازی و ریتم و روایت و سینما، چوب حراج بر سر غیرت مان می زند و گلوی شرف و غیرتی را که شهیدان این خاک جان شان را برایش داده اند می برد و در این هیاهوی پرهیجان و شوی اغفال کننده متاسفانه، حتی دلسوزان و غیرتمندان هم از فرط گرفتاری ها و روزمرگی ها از درک و فهم آن عاجزند، باور دارم که ما همچنان، بیش از هر زمانی به سرداران فرهنگی چون تو نیاز داریم. درست همین جا.
در میدان بمان و پرچم دار شهیدان باش و پیام رسان فرهنگ و هنری باش که امروز از برکت آن، بلاد اسلامی و جهان اسلام سربلند است. باور کن کم داریم هنرمندانی که دلتنگ آن روزها - خالصترین روزها و شفافترین لحظههای تاریخ باشند.
هنوز دورهات تمام نشده است.
بمان مربی. دورهات تازه آغاز شده است ..
اعطای یک جایزهی جهانی مستند به مهرداد اسکوییجشنواره بینالمللی فیلم مستند «True/False» آمریکا، جایزه سال 2016 میلادی خود را به مهرداد اسکویی مستندساز ایرانی اعطاء میکند.
این جشنواره آمریکایی در توصیف از فیلم «رویای دم صبح» جدیدترین ساخته مهرداد اسکویی آورده است: "این فیلم از جهات گوناگون فوقالعاده است اما ظرافت و عمق تعامل کارگردان با موضوع بطور استثنائی تاثیرگذار است. ما همچنین تحت تاثیر پرداخت فیلم به قشر ضعیف و به حاشیه رانده شده جامعه قرار گرفتیم که به راحتی کنار گذاشته میشوند. این فیلم با ارائه بازتابی از فرهنگ و جامعهاتان به ما کمک کرد تا نه تنها دیدگاهمان درباره کشور ایران بلکه سینمای ایران بسط یابد".
انتهای پیام/