برخی عادات حتی به صورت غیر ارادی هنگام خواب می‌تواند باعث نابودی دندان‌ها حتی با وجود رعایت نسبی بهداشت دهان و دندان شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران به تازگی دریافته‌اند خوابیدن با دهان باز می‌تواند باعث آسیب دیدن و تخریب مینای دندان شود و اثری مانند خوردن یک نوشابه گازدار قبل خواب دارد.

گفتنی است، براساس تحقیقات خشکی دهان باعث افزایش سطح اسید محیط دندان و آسیب مینای دندان می‌شود.

بررسی ها نشان می‌دهند، تنفس از طریق دهان باعث خشک شدن محیط دهان و از بین رفتن اثر محافظتی بزاق دهان می‌شود.

بزاق دهان دارای توانایی طبیعی برای کشتن باکتری‌های موجود در دهان است که باعث تولید اسید در دهان می‌شوند. به طور طبیعی سطح اسید محیط دهان در طول شب افزایش پیدا می‌کند و تنفس از طریق دهان می‌تواند این سطح اسیدی و PH محیط دهان را تا 3و6 دهم برابر افزایش دهد.

براساس تحقیقات افراد دچار مشکلات تنفسی، آسم و آپنه انسدادی حین خواب بیشتر در معرض خشکی دهان و نابودی دندان قرار دارند.

بر این اساس پزشکان به افراد توصیه می‌کنند چنانچه دچار مشکل تنفس از راه دهان هستند حتماً به پزشک متخصص برای رفع این مشکل مراجعه کنند و در کنار طی کردن مراحل درمانی حتماً  تحت نظر دندانپزشک قرار داشته و در طول شب و در فواصل خواب حتماً آب بنوشند و محیط درون دهان خود را شستشو دهند.

علاوه بر تخریب مینای دندان و آسیب دیدن دندان‌ها، تنفس از طریق دهان و آپنه انسدادی تنفسی می‌تواند باعث سکته مغزی، سکته قبلی، بالا رفتن فشار خون، بروز آلزایمر، کاهش سطح هشیاری و حتی ابتلا به دیابت در افراد شود.

در عین حال پزشکان توصیه می‌کنند افراد بویژه به هنگام ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا که سبب انسداد مجرای تنفسی بینی می‌شود حتماً نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان خود اهتمام ورزند.



انتهای پیام/
برچسب ها: خواب ، دندان ، آپنه تنفسی ، آسم ، تنفس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۶ ۲۲ بهمن ۱۳۹۴
مطلب خوب و مفیدی بود! ممنون