آزادسازی شهرک نبل و الزهراء و استمرار پيشروی های ارتش سوريه به شدت ايالات متحده آمريکا، و حاميان غربی تروريست را عصبانی کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی  سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ارتش سوریه و حزب الله توانستند با پشتیبانی نیروی هوایی روسیه محاصره دو روستای نبل و الزهرای شیعه نشین واقع در اطراف حلب را بشکنند. آنها همچنین توانستند روستاهای دیگری که در دست گروه های مسلح دشمن با حکومت اسد هستند را نیز پس بگیرند. اما دستاورد مهم در این حمله نظامی بستن راه مخالفان و شورشیان با حلب و ترکیه است.

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

این بدان معنا است که تنها راه امدادرسانی به آنها بسته شد و آنها محاصره شدند. ممکن است به زودی اسد و متحدانش، پوتین و جمهوری اسلامی ایران حمله نظامی گسترده ای انجام دهند تا حلب را یکپارچه پس بگیرند و "مشروعیت" سوری را به آن بازگردانند. آن چه باعث می شود این دو هم پیمان این کار را انجام دهند تمایلشان به حفظ اسد در قدرت است. این اقدام می تواند منفذی استراتژیک برای روسیه برای ایجاد ارتباط مستقیم با پایگاه نظامی اش در طرطوس ایجاد کند و از این طریق حضور خود را در دیگر مناطق سوری گسترش دهد. از سوی دیگر باعث ایجاد همکاری گسترده تر میان دو طرف خواهد شد و روابط آنها را عمیق تر خواهد کرد. 

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

اما شکسته شدن محاصره شهرک‌های نبل و الزهرا بعد از 1277 روز در نتیجه ایستادگی و مقاومت مردم، به منزله پیروزی راهبردی اهالی این دو شهرک و ارتش سوریه و همپیمانان آن در مقابل گروه‌های تروریستی تکفیری مسلح بود و ابعاد انسانی، نظامی و راهبردی زیادی به دنبال داشته است.

با توجه به موقعیت نزدیک این دو شهرک (15 کیلومتری) به مرزهای ترکیه،شکست محاصره آن ضربه مهمی به طرح‌های این کشور در ایجاد به اصطلاح منطقه امن در شمال سوریه وارد کرد و برگ برنده‌ای در مذاکرات ژنو برای نظام سوریه به منظور حل سیاسی بحران تحمیلی بر آن شد.

این پیروزی، سیلی محکمی به روحیه تضعیف شده گروه‌های مسلح تروریست زد و برخی ناظران پیش‌بینی کرده‌اند که درگیری داخلی این گروه‌ها و در نتیجه فاصله افتادن بین حومه شمالی حلب با حومه غربی و قطع خطوط امدادی بین گروه‌های تروریستی با ترکیه دور از انتظار نیست.

«امین حطیط »سرلشکر بازنشسته ارتش لبنان و تحلیلگر مسائل راهبردی تاکید کرده است: رفع محاصره از شهرک‌های بنل و الزهرا به معنی شکست ترکیه است چرا که این منطقه فقط 15 کیلومتر با مرزهای آن فاصله دارد. وی با بیان اینکه برگه‌های برنده گروه‌های تروریستی مدام از دست آنها خارج می‌شود، تاکید کرد: این اتفاق به منزله برگ برنده نظام سوریه در میدان نبرد و در پشت میز مذاکرات است.

این نظامی لبنانی افزود: به دلیل ترکیب ترکیب جمعیتی خاص این منطقه، تصمیم برای محاصره نبل و الزهرا خارج از مرزهای سوریه و در اختیار ترکیه قرار داشت تا به زعم خود با این کار سوریه، حزب‌الله و ایران را تحت فشار قرار دهند.

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

وی خاطرنشان کرد: نیروهایی که موفق به شکستن محاصره این دو شهرک شدند بسیار حرفه‌ای بوده و توانسته‌اند در این منطقه بسیارخطرناک دست به عملیات بزنند.

این ژنرال لبنانی تصریح کرد: در درگیری‌ها، همه انواع سلاح به کار گرفته شد اما آسیبی به نیروهای مدافع دو شهرک وارد نشد، بنابراین عملیات آزاد سازی نبل و الزهرا را باید یک عملیات بسیار حرفه‌ای به ویژه در نحوه استفاده از سلاح دانست.

ژنرال حطیط اظهارداشت: نیروهایی که در این عملیات مشارکت کردند شناخت دقیقی از میدان داشتند و عملیات را به صورت کاملا دقیق و حساب شده پیش بردند به گونه‌ای که نیازی به طی مسافت زیاد پیش نیامد، وقتی منطقه‌ای در 15 کیلومتری مرزهای ترکیه رفع محاصره می‌شود. وی تاکید کرد: پیام رفع محاصره دو شهرک نبل و الزهرا در نزدیکی مرزهای ترکیه این است که این نیروها قادر هستند محاصره همه مناطق سوریه را بشکنند.

آغاز شمارش معکوس برای نابودی کامل تروریست‌ها در حلب

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

سرلشکر بازنشسته ارتش سوریه شکست حصر نبل و الزهرا را آغاز شمارش معکوس برای نابودی کامل تروریست‌ها در حلب و ریف آن اعلام کرد. «ثابت محمد»، سرلشکر بازنشسته ارتش سوریه شکست حصر محاصره دو شهرک شیعه‌نشین نبل و الزهراء توسط ارتش و نیروهای متحد سوریه را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای نظامی در مدت اخیر خواند و گفت: مردم این شهر پس از سه سال و نیم از محاصره شبه نظامیانی که زیر پرچم جبهه النصره در سوریه جنگ می‌کنند، نجات یافتند. وی تاکید کرد: دولت سوریه ثابت کرد که پایان دادن به بحران این کشور تنها در دست ملت سوریه و ارتش آن است.

وی تاکید کرد: ارتش سوریه در عملیات شکست حصر نبل و الزهراء از عنصر فریب و غافلگیری دشمن بهره گرفت، به گونه‌ای که با ترتیب دادن حملات هوایی بسیار دقیق فضای زمینی مناسب برای پیشروی گروه‌های مهاجم کوچک و متوسط را فراهم کرد، مساله‌ای که تروریست‌ها را غافلگیر کرد چون انتظار نداشتند در عملیات مقدماتی شلیک آتش نیروهای مهاجم ارتش سوریه پیشروی کنند.

وی در پایان سخنان خود گفت: شکست حصر نبل و الزهراء چهره عملیات نظامی در مناطق شمالی حلب را تغییر می‌دهد اما این تنها پیروزی ارتش سوریه طی روزهای گذشته نبوده است، جاده اعزاز به حلب که به روی تروریست‌ها بسته شده، آنها و بخصوص جبهه النصره را در داخل محله‌های حلب محاصره خواهد کرد و این یعنی شمارش معکوس برای پایان حضور تروریست‌ها در حلب و ریف آن آغاز شده است.

واکنش غربی‌ها به عملیات آزاد سازی «نبل» و «الزهرا»

سران و رهبران سیاسی کشورهای غربی و عربی به طور مستقیم به موضوع عملیات آزاد سازی «نبل» و«الزهرا» واکنش نشان دادند و با عصبانیت، همراهی خود را با تروریستها و گروههای معارض دولت سوریه نشان دادند. به گزارش خبرگزاریها، «جان کری» وزیر امورخارجه آمریکا گفت: روسیه باید مسئولیت رسیدن کمک‌های انسانی به مناطق محاصره شده در سوریه را بپذیرد و حملات علیه غیرنظامیان باید متوقف شود.وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت: روسیه باید با اجرای معاهدات بین‌المللی،‌ در راستای توقف حملات به غیرنظامیان تلاش کند.

«دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس نیز ادعا کرد راه حل سوریه سیاسی است و در انتقال حکومت نهفته است.نخست‌وزیر انگلیس همچنین ضمن تشکر از کشورهایی مثل ترکیه به خاطر کمک به مخالفان سوری گفت: کشورهای میزبان آوارگان سوریه باید از آوارگان حمایت کنند. کمک به مردم سوریه ضروری است.«بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفت: تعلیق مذاکرات ژنو 3 در واقع عمق اختلافات در سوریه را نشان می‌دهد. مذاکرات به دلیل حملات مستمر و وضعیت سخت انسانی به تعویق افتاده است.وی در ادامه خواستار بازگشت طرفین به میز مذاکرات شد و تاکید کرد: بازگشت به میز مذاکرات امری ضروری است.لازم به ذکر است روز پنجشنبه معارضان سوری وابسته به عربستان و ترکیه با کناره‌گیری از مذاکرات ژنو به دلیل ادامه حملات سوریه، مذاکرات را به بن‌بست کشاندند.

شکست مذاکرات ژنو 3

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

در همین حال به گفته برخی منابع، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در نشست پشت درهای بسته با اعضای شورای امنیت، ‌دلایل تعلیق مذاکرات ژنو را تشریح کرد. برخی منابع دیپلمات در سازمان ملل اعلام کردند که اعضای شورای امنیت دیشب در جلسه رایزنی با استفان دی میستورا، شرکت کردند. این منابع افزودند:‌ دی میستورا در این جلسه گزارشی از دلایل تعلیق مذاکرات ژنو درباره سوریه را به نمایندگان 15 کشور عضو شورای امنیت ارائه کرد. این جلسه بنا بر درخواست ونزوئلا که ریاست این ماه شورای امنیت را برعهده دارد پشت درب‌های بسته برگزار شد. دی میستورا هفته گذشته با اعلام اینکه مذاکرات غیرمستقیم میان هیات دولت دمشق و هیات مخالفان سوری تا 25 فوریه (6 اسفند) موقتا به حالت تعلیق در‌می‌آید، تاکید کرد‌:‌ کاری هست که باید انجام شود.

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

 آزادسازی شهرک نبيل و الزهراء و شکسته شدن حصر اين شهرک های شيعه نشين و استمرار پيشروی های ارتش سوريه در شمال حلب، به شدت ايالات متحده آمريکا، و ديگر حاميان غربی گروههای تروريست را عصبانی کرده است. هر اندازه زمان می گذرد، مهره های تکفيری غرب و آل سعود بيش از پيش در برابر خواست منطقه ای روسیه و مقاومت ارتش سوریه تسليم مي شوند. 

بسیاری از تحلیلگران آمریکا را شسکت خورده و روسیه را برنده بلامنازع جنگ سوریه  توصیف کرده اند. در این میان عده ای نه تنها آمریکا بلکه جامعه غربی و اروپایی را که بر سر بزنگاه آمریکا را در برابر سوریه و روسیه و مخالفان موثر حمله نظامی به سوریه تنها گذاشتند تا شاید در سایه این تنش بتوانند به مقاصد شخصی شان برسند را نیز شکست خورده می دانند. روزنامه النهار چاپ لبنان در یادداشتی به قلم الیاس الدیری به این موضوعی پرداخته و می نویسد: زیاده گویی یا مبالغه نیست اگر بگوییم که صیغه یا صفتی زاییده شده که می توان آن را "سیاست تاریخ مصرف گذشته" امریکا نامید. امریکا این سیاست را در تمامی مذاکرات بین المللی و صحبت های رسمی اش بیان و دنبال کرده است.

 البته اصل این سیاست چیز تازه ای نیست. کما این که بدون این که تصادفی باشد دیده ایم که این "سیاست تاریخ مصرف گذشته" در تمامی جنگ های امریکا حضور داشته و البته هزینه های سنگینی را هم متحمل ایالات متحده امریکا کرده است. سیاستی که عموما مسیر کابوئی رایج در فیلم های جان وین را دنبال می کند. از ویتنام تا افغانستان و عراق بی مبالغه همین سیاست را بدون هیچ تغییری مشاهده می کنیم.

در ادامه این یادداشت آمده است: شاید همین تجربه سخت باشد که باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا را مجبور کرده تا برای اتخاذ تصمیم نهایی آغاز جنگی جدید در خاورمیانه و حمله به سوریه به کنگره و افکار عمومی امریکا مراجعه کند تا این گونه بگوید که دیگر این سیاست قابل ترجمه به حمله نظامی نیست.. چه زمینی حمله شود چه موشکی.

فرجام کار

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

بنظر می رسد امریکا با همه عظمت و بزرگی که برای خودش قائل است ناگزیر می باشد عرصه را برای روسیه چنان خالی کرده که روس ها به سرعت تبدیل به قدرتی بزرگ در عصر جدید ما شدند که شریک اصلی و برابر با امریکا محسوب می شوند، به ویژه در خاورمیانه. آن هم در آب های آرام و در برابر ثروت های کلان موجود در منطقه. اکنون این کشورهای منطقه هستند که باید از این فرصت نهایت استفاده را ببرند تا بتوانند با ظهور قدرت جدید منطقه در کنار قدرت امریکا مصالح خود را حفظ کرده و توازنی میان منافع خود با غرب و روسیه ایجاد کنند. به راستی که جنگ سوریه همه چیز رابه ضرر واشنگتن و به نفع مسکو  تغییر داده است.

واقعیت این است که غرب، به‌خصوص ایالات متحده، در سوریه در برابر داعش و بشار اسد شکست خورد. هیچ یک از استراتژی‌هایش نه تنها منجر به سقوط دولت اسد و روی کار آمدن یک دولت معتدل نزدیک به غرب نگردید بلکه گروه‌های طرفدارش که سابقا بیشتر در قالب ارتش آزاد سوریه می‌جنگیدند، میدان نبرد را به گروه‌های افراطی چون داعش واگذار کرده و در برخی اوقات این جنگجویان آموزش‌دیده دستگاه‌های استخباراتی غربی امکانات خود را در اختیار گروه‌های رادیکال و افراطی قرار دادند که به همین دلیل امریکا برنامه آموزش جنگجویان مذکور را متوقف ساخت.

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

به‌نظر می‌آید که اکنون این روسیه است که شانس خود را برای حفظ خانواده اسد، شکست داعش و گروه‌های مشابه و ادغام نیروهای سوری سکولار در نظام سیاسی سوریه به سرپرستی خانواده اسد و حمایت غرب بیازماید. امریکایی‌ها اکنون از رفتن اسد و بر افتادن رژیمش حرفی نمی‌زنند بلکه می‌گویند که او می‌تواند در راس یک حکومت انتقالی قرار داشته و قدرت را به نفر بعدی واگذار کند. امریکایی‌ها با روس‌ها روی این نکته توافق دارند که یک رژیم سکولار برای سوریه بهتر است و سقوط رژیم اسد در بهترین حالت همانند مصر به حکومت اخوانی‌ها منجر گردیده و در بدترین حالت به نمونه لیبی که در آن جنگ داخلی این کشور را به بدترین شکل خود در آورده است، منتهی خواهد شد. برای همین در آینده نزدیک، در صورتی که نیروهای روسی و حزب‌‌الله لبنان در میدان نبرد با حمایت‌های هوایی و راکتی روسیه و مشورت‌های نظامی ‌ایران نیروهای مخالف بشار اسد را تضعیف کنند، برای غرب هیچ چاره‌ای جز پذیرش راه‌حل روسی برای پایان بحران سوریه وجود نخواهد داشت.

دمشق میدان تجدید نبرد کرملین و کاخ سفید

با توجه به تحولات میدانی در جنگ سوریه باید گفت تنها و بهترین گزینه برای کاخ سفید تکرار نوستالوژی  شکست است. همان طور که در  ویتنام شکست خوردند- آن گونه که در باتلاق افغانستان و عراق گرفتار شدند وحالا نوبت رسیدن به خط پایان دمشق است. در طول پنچ سال گذشته واشنگتن با تمام قوا اقدام به راه اندازی جنگ نیابتی در منطقه کرده است و با تهییج و تتمیع رژیمهای منطقه ای مثل عربستان در پی رسیدن بر اهداف راهبردی در خاورمیانه است که در این میان بجز فروش تسلیحات نظامی خود به اعراب منطقه و کشته شدن جمعیت کثیری از مردم هیچ یک از برنامه های آمریکا جامعیت پیدا نکرده است.  .

محمدرضاشجاعیان

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار