به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، یک منبع سعودی در گفتگو با بی بی سی فاش کرد رشوه چند صد میلیون دلاری که آل سعود به نجیب عبدالرزاق داد، با هدف پیروزی وی در انتخابات 2013 و جلوگیری از نفوذ اخوان المسلمین پرداخت شده بود.
این منبع سعودی اعلام کرد: این هدیه در پی رقابت هایی که سبب نگرانی عربستان سعودی از نفوذ گروه اخوان المسلمین در مالزی شده بود، پرداخت شد.
این منبع همچنین تصریح کرد: این هدیه پنهانی در چندین پرداخت و میان اواخر مارس 2013 و اوایل آوریل همان سال (فروردین 92) و کمی پیش از برگزاری انتخابات 5 مه (15 اردیبهشت 92) در اختیار او قرار گرفت.
دادستان کل مالزی پیشتر از انتقال هدیه ای به ارزش 681 میلیون دلار آمریکا به حساب نجیب عبدالرزاق، نخست وزیر این کشور خبر داده بود. دادستان کل مالزی با تبرئه کردن نخست وزیر از اتهامات فساد در خصوص دریافت این هدیه، این موضوع را مسأله ای شخصی میان سعودی ها و نجیب عبدالرزاق عنوان کرده بود.
این منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود همچنین گفت: پرداخت این هدیه به تأیید ملک عبدالله بن عیدالعزیز، پادشاه فقید عربستان رسید و از حساب شخصی وی و خزانه دولتی این کشور پرداخت شد.
طبق اعلام این منبع، هدف از پرداخت این پول حمایت از رزاق و همپیمانی با او برای پیروزی در انتخابات بوده است. وی در پاسخ به این پرسش که علت توجه سعودی ها به انتخابات در کشوری غیر عربی که 6 هزار کیلومتر از آنها فاصله دارد، چیست، گفت: سعودی ها از افزایش قدرت اخوان المسلمین که آن را گروهی تروریستی به حساب می آورند، بیم دارند.
این منبع همچنین تصریح کرد: پرداخت اینچنین هدیه هایی از سوی خاندان آل سعود امری عادی است. اردن، مراکش، مصر و سودان نیز تا کنون هدیه هایی به ارزش میلیون ها دلار از جیب عربستان دریافت کرده اند. وی در ادامه افزود: هیچ امر غیر عادی در کار نیست. این مسأله بسیار شبیه اقدامی است که سعودی ها در شماری از کشورها انجام می دهند.
در موسم انتخابات 2013 مالزی، ائتلاف مخالفان حزب اسلامی مالزی فعالیت داشتند که بنیانگذاران آن تفکرات خود را از اخوان المسلمین الهام گرفته بودند.
عربستان در مصر به سرنگونی "محمد مرسی" کمک کرد و به دولت برخاسته از ارتش، کمک ها و وام هایی به ارزش میلیاردها دلار پرداخت.
اردن نیز تا کنون از سرمایه گذاری های سعودی برای پروژه هایی به ارزش چند میلیارد دلار بهره برده است. ریاض همچنین بیش از یک میلیارد دلار آمریکا در بانک مرکزی سودان به ودیعه گذاشته و قراردادهایی برای تأمین بودجه ساخت سدهایی بر روی رود نیل به امضا کرده است. مراکش نیز در سالهای اخیر از نفت و این سرمایه گذاری ها بهره برده است.
با این وجود، همچنان پرسش هایی در خصوص پرداخت این مبلغ به نخست وزیر مالزی مطرح است؛ بطوری که نخست وزیر مالزی تنها پس از گذشت 4 ماه، 91 درصد از مبلغ پرداختی از سوی آل سعود را بازگرداند؛ اما سرنوشت 61 میلیون دلار باقیمانده نامشخص است.
یک کارشناس انگلیسی که در زمینه کار شرکت های خاورمیانه تخصصی طولانی مدت دارد، به بی بی سی گفت: این 681 میلیون دلار از طریق شعبه بانکی سوئیسی در سنگاپور که مقامات ابوظبی مالک آن هستند، پرداخت شده است.
وی در ادامه افزود: این مسأله دارای پیچیدگی های فراوانی است و تا زمانی که سعودی ها و مالزیایی ها تمامی اطلاعات خود را اعلام نکنند، بطور کامل آشکار نخواهد شد.
انتهای پیام/