پس از سفر رئیس جمهور موقت سوریه به ترکیه، رئیس جمهور این کشور تاکید کرد که این سفر آغاز دوره‌ی جدیدی میان روابط آنکارا و دمشق خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - احمد الشرع، رئیس جمهور موقت سوریه در دوره انتقالی پس از سفر روز دوشنبه خود به عربستان سعودی روز سه شنبه به ترکیه سفر کرد و در آنجا با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور دیدار و کنفرانس مطبوعاتی مشترک برگزار کرد.

پس از بیش از یک دهه وقفه رسمی سوریه و ترکیه، اردوغان در نشست خبری گفت: این سفر تاریخی آغاز همکاری و توسعه روابط ترکیه و سوریه است. رئیس جمهور ترکیه در ادامه ادعا کرد: برقراری امنیت و ثبات در سوریه ضروری است و موافقت کردیم که اقدامات لازم را برای تحقق این امر انجام دهیم. آنکارا آماده حمایت از بازسازی شهر‌های ویران شده در سوریه است و منطقه کاملا عاری از تروریسم ایجاد خواهیم کرد.

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به اینکه او و الشرع درباره تحولات سیاسی صحبت کردند، مدعی شد: ما معتقدیم که دولت جدید سوریه همه مردم سوریه را در آغوش خواهد گرفت.

اردوغان معتقد بود که کشور‌های جهان اسلام باید از سوریه حمایت کنند و مهم است که این حمایت‌ها را ادامه دهند و ترکیه نیز برای رفع کامل تحریم‌ها ضد دمشق تلاش خواهد کرد.

رئیس جمهور ترکیه همچنین فاش کرد که با الشرع درباره اقداماتی علیه گروه‌های مسلح کرد در شمال شرق سوریه گفت‌و‌گو کرده است.

از سویی دیگر احمد الشرع نیز با تاکید بر اینکه سوریه حمایت ترکیه از خود را فراموش نخواهد کرد، افزود: روابط سوریه و ترکیه در طول تاریخ و جغرافیا ادامه دارد.

رئیس جمهور موقت سوریه ادامه داد: ما کار با ترکیه را روی پرونده‌های اصلی آغاز کرده‌ایم که مهم‌ترین آن ایجاد یک استراتژی مشترک برای مقابله با تهدیدات امنیتی است.

 این درحالی است که روز گذشته منابعی مطلع به خبرگزاری رویترز گفتند که انتظار دارند توافقی بین دو طرف منعقد شود که به ترکیه اجازه دهد پایگاه‌های هوایی جدید در سوریه ایجاد کند، از حریم هوایی سوریه برای مقاصد نظامی استفاده کند و نقش فرماندهی را در آموزش نیرو‌های ارتش جدید سوریه بر عهده بگیرد.

یک مقام اطلاعاتی منطقه‌ای، یک مقام امنیتی سوریه و یک منبع امنیتی خارجی مستقر در دمشق گفتند که این مذاکرات شامل استقرار دو پایگاه ترکیه در منطقه وسیع بیابانی سوریه در مرکز این کشور موسوم به بادیه خواهد بود.

منبع: المیادین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
خدا نسلی از این قاتلین نذاره
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیمی
۱۱:۱۷ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
ای انسانهائیکه به ناحق خونتان ریخته شد وبه نوامیستان بیحرمتی شدمیدانید اینحرمت شکنیها وبی احترامیهابرای چیبود؟ نگاه کنیدببینید برای رسیدن به هدف خودخواهی هاتمامی ارزشهای انسانی زیرپا له میشود وصدایی بگوش نمیرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
چقدر سطح خودشو پایین اوررده که با این قاتل دست میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
اردوغان و شرع هر دو تروریستند
آخرین اخبار