حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛
هنرمندان و بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون معمولا در بین جوامع مختلف
از محبوبیت مردمی برخوردارند و اکثریت آنها به عنوان الگوی نوجوانان و
جوانان انتخاب میشوند. مسلماً کتابخوانی عادت پسندیدهای است که یک حرکت
فرهنگی محسوب خواهد شد و سطح دانش تخصصی افراد را ارتقا میدهد.
اگر
اشخاصی که بین مردم محبوب و الگوی جوانان و خانوادهها هستند اقدامات
فرهنگی انجام دهند، مسلما این عادت مثبت فرهنگی در بین مردم رایج میشود و
جوانان به آن راغب خواهند شد.
با توجه به این امر تصمیم گرفتیم
با هنرمندان و بازیگران که در عرصه فرهنگ و هنر کشور فعالیت دارند، در خصوص
مسأله مهم کتاب و کتابخوانی گپ و گفت داشته باشیم که مدتی است هر هفته با
عنوان «کتابخوان» در سایت باشگاه خبرنگاران جوان منتشر میشود که برای این
هفته به سراغ علی صالحی رفتهایم.
به عنوان سؤال اول اگر علی صالحی روزی نویسنده شود موضوع اولین کتاب خود را چه چیزی انتخاب میکند؟ سعی میکردم اولین کتابم را با موضوع دفاع مقدس نگارش کنم.
با این تفاسیر اسم شخصیت اصلی داستان را چه میگذاشتند؟ جاج ابراهیم اسمی است که برای شخصیت اصلی داستانم انتخاب میکردم.
اگر مطالعه نبود دنیا از نظر شما چه شکلی بود؟ دنیای بدون مطالعه دنیایی است که مفهومی برای زندگی در آن وجود ندارد و زندگی بدون مطالعه معنی ندارد.
از نظر خودتون چقدر به سرانه مطالعه کمک کردید؟ به سهم خودم در شبکههای اجتماعی یا دنیای حقیقی سعی کردم که مردم را با لذت کتابخواندن آشنا کنم و همیشه این لذت را با مردم شریک بودم.
با این تفاسیر فکر بازی در نقشی که به کتاب و کتابخوانی مربوط باشد را قبول میکنید؟ بله، امیدوارم این فرهنگسازی اتفاق بیافتد و به عنوان سبد غذایی در فیلمها باشد. مانند «کتابخانه هدهد» که هنوز هم در ذهنها ماندگار است.
یک کتاب خوب به ما معرفی کنید؟ به تازگی یک کتاب از دکتر معصومهآباد مطالعه کردم به نام «من زنده هستم» که خاطرات چهارسال اسارت این بانوی بزرگ است.
نویسندگان محبوب شما چه کسانی هستند؟ رضا امیرخانی و جلال آلاحمد جزو نویسندگان مورد علاقه ایرانی من است از خارجیها هم کارهای موراک کامی و مارکز را مطالعه میکنم و میپسندم.
تا به حال هنگام اجرای نقش یا کاراکتر خاصی متوجه تشابه آن با کتاب یا داستان خاصی شدهاید؟ کم پیش آمده برایم. در حال حاضر یک فعالیتی را در حال اجرا هستم که موضوع دفاع مقدس دارد که احساس میکنم قبلا مشابه آن بوده است.
علت رکود رسانه مطالعه از نظر شما؟ در حال حاضر گران بودن کتاب باعث شده است یک قشر خاصی از کتابخواندن بازبمانند و از سوی دیگر کتابخواندن جزو ضرورتهای جامعه نیست و در آخر هم فضای مجازی یکی از این دلایل است.
نظرتون در خصوص نشر الکترونیک چیست؟ اصولا عادت دارم کتاب، فیلمنامه، نمایشنامه را ورق بزنم تا بتوانم با آن زندگی کنم.
به عنوان یک الگو یک گوشزد برای بالا بردن سرانه مطالعه به ما و طرفدارانتان بکنید؟ باید از طرف مسئولان امر یک شرایطی ایجاد شود که کتابخوان فرهنگسازی شود مثلا کمربند بستن در ماشین اولش هم فکر میکنند اگر نبندند جریمه میشوند اما از یک جایی به بعد این امر یک فرهنگ شد و بعد به عنوان یک عادت تبدیل شد. کتابخواندن نیز باید فرهنگ سازی شود.
گفتگو از سعیده سادات احمدی
انتهای پیام/