یک متخصص بیماری‎های عفونی گفت: قاعدتا اسباب بروز بوی بد دهان یا عفونت‎هایی است که در خود فضای دهان قرار دارند یا در فضاهایی که به دهان راه دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک متخصص بیماری‎های عفونی گفت: قاعدتا اسباب بروز بوی بد دهان یا عفونت‎هایی است که در خود فضای دهان قرار دارند یا در فضاهایی که به دهان راه دارند.

دکتر محمدرضا ناظر با اشاره به عفونت‎های لثه‎ها و دندان‎ها، تصریح کرد: عفونت لثه‎ها ناشی از فساد مواد غذایی باقی مانده در میان دندان‎ها و روی زبان توسط باکتری‎ها است. شل بودن لثه‎ها زمینه‎ساز ایجاد عفونت لثه و دندان است.

ناظر با بیان اینکه سینوزیت و خلط پشت حلق نیز یکی دیگر از عوامل بوی بد دهان است، گفت: شستن دهان و مسواک زدن در این بیماری موقتا بوی بد دهان را کم می‎کند و بعد از اندک مدتی به علت ریزش مجدد مواد بد بو، فضا بوی بد خواهد گرفت. مداومت بر قرقره آب نمک در کاهش این بوی بد مفید است.

وی مشکلات ریوی و بیماری‎های معده را یکی دیگر از عوامل بوی بد دهان خواند و افزود: بوی بد دهان ناشی از معده یا به علت خلط صفراوی یا بلغمی است. در نوع صفراوی بعد از خوردن غذا تا زمان پر بودن معده، بوی بد دهان متوقف نمی‎شود، اما در نوع بلغمی یا خوردن و شستن دهان، بوی بد زائل نمی‎شود.

ناظر اضافه کرد: در نوع صفراوی بهترین درمان، کم خوردن شیرینی‎ها و خوراکی‎های تند و خوردن زردآلو و هلوی تازه یا خیسانده آنها و خربزه و خیار است، اما در نوع بلغمی نیاز به درمان اساسی دارد ولی خوردن مربای زنجبیل و زیره بعد از غذا به رفع آن کم می‎کند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.