به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: قاعدتا اسباب بروز بوی بد دهان یا عفونتهایی است که در خود فضای دهان قرار دارند یا در فضاهایی که به دهان راه دارند.
دکتر محمدرضا ناظر با اشاره به عفونتهای لثهها و دندانها، تصریح کرد: عفونت لثهها ناشی از فساد مواد غذایی باقی مانده در میان دندانها و روی زبان توسط باکتریها است. شل بودن لثهها زمینهساز ایجاد عفونت لثه و دندان است.
ناظر با بیان اینکه سینوزیت و خلط پشت حلق نیز یکی دیگر از عوامل بوی بد دهان است، گفت: شستن دهان و مسواک زدن در این بیماری موقتا بوی بد دهان را کم میکند و بعد از اندک مدتی به علت ریزش مجدد مواد بد بو، فضا بوی بد خواهد گرفت. مداومت بر قرقره آب نمک در کاهش این بوی بد مفید است.
وی مشکلات ریوی و بیماریهای معده را یکی دیگر از عوامل بوی بد دهان خواند و افزود: بوی بد دهان ناشی از معده یا به علت خلط صفراوی یا بلغمی است. در نوع صفراوی بعد از خوردن غذا تا زمان پر بودن معده، بوی بد دهان متوقف نمیشود، اما در نوع بلغمی یا خوردن و شستن دهان، بوی بد زائل نمیشود.
ناظر اضافه کرد: در نوع صفراوی بهترین درمان، کم خوردن شیرینیها و خوراکیهای تند و خوردن زردآلو و هلوی تازه یا خیسانده آنها و خربزه و خیار است، اما در نوع بلغمی نیاز به درمان اساسی دارد ولی خوردن مربای زنجبیل و زیره بعد از غذا به رفع آن کم میکند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/