به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نسبت به خطر بروز پوسیدگی دندان در اثر مصرف زیاد مواد حاوی شکر بالا، هشدار داد.
دکتر "محمدرضا کریمی"، با اشاره به احتمال بالای پوسیدگی دندان در کودکانی که رژیم غذایی پر شکر دارند، توصیه کرد: برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، تا آنجا که ممکن است باید مصرف مواد قندی و شیرینی را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: میکروب های موجود در دهان، قند و مواد قندی شیرین را به اسید تبدیل می کنند که این اسید باعث حل شدن مینای دندان و پوسیدگی دندان ها می شود.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه با اشاره به اثرات تخریبی مصرف مواد شیرین و چسبنده مثل شکلات، پاستیل و تافی در دندان ها، توصیه کرد: با آموزش به کودکان درباره نحوه صحیح شست و شوی دهان، به ویژه بعد از خوردن مواد قندی، می توان باعث پیشگیری از این روند شد.
وی استفاده از میوه های تازه به جای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده را در پیشگیری از پوسیدگی دندان موثر دانست.
دکتر کریمی افزود: محصولاتی مانند نوشابه، کیک، آبنبات، انواع دسر، بستنی های یخی، ماست های میوهای و آب میوه ها، حاوی مقادیر بالای شکر هستند و با توجه به حجم بالای کالری، ارزش غذایی بسیاری کمی از نظر ویتامین، املاح، پروتیین و فیبر، دارند.
وی ابتلا به پوسیدگی دندان بیش فعالی و چاقی را از مهم ترین عوارض رژیم غذایی پر شکر در کودکان معرفی کرد.
کریمی همچنین از تمدید تاریخ بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی تا سی ام دی خبر داد.
انتهای پیام/ت