ایرانیان در مجموع سالانه 19.5 میلیون سال از عمر خود را به علت بار بیماری‌های غیر واگیر از دست می‌دهند.

فرشاد فرزادفر رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیر واگیر و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص بار بیماری‌های غیر واگیر بیان کرد: بالاترین بار بیماری‌های غیر واگیر به بیماری‌های قلبی و عروقی(سکته قلبی‌ و مغزی) اختصاص دارد که به شدت در حال رشد است. دومین و سومین عواملی که بار زیادی را به فرد و جامعه تحمیل می کنند به ترتیب شامل سوانح و بیماری‌های ذهنی، مانند افسردگی می‌شوند.


وی با بیان اینکه بار بیماری به ناتوانی حاصل از بیماری و به دنبال آن سال‌های از دست رفته عمر افراد گفته می‌شود،‌ عنوان کرد: در سال 2015 مردم ایران معادل 19.5 میلیون سال عمر از دست رفته داشته‌اند. 

فرزاد فر با اشاره به افزایش عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر، اظهار کرد: استان‌های مازندران گیلان و تهران بالاترین میزان شیوع چاقی را داشته‌اند که این یک زنگ خطر است زیرا عامل خطر چاقی منجر به افزایش فشار خون و قندخون نیز می‌شود. علاوه بر این زنان بیشتر از مردان چاق می‌شوند.

وی ادامه داد: مطالعات نشان داده است که 81 هزار نفر در سال به دلیل افزایش فشار خون و 32 هزار نفر به علت افزایش قند خون و چربی جان خود را از دست می‌دهند بنابراین اولویت اصلی در سلامت پرداختن به این عوامل خطر است.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیر واگیر تاکید کرد: تغییر سبک زندگی با توجه به شرایط حاکم بر کشور بسیار حائز اهمیت است همچنین بحث تغذیه در کشور باید فرهنگسازی شود زیرا مصرف کربوهیدرات‌ها در ایران زیاد است مطالعات حاکی از آن است که مردم ایران 2 تا 3 برابر کمتر از استانداردهای جهانی از میوه و سبزیجات استفاده می‌کنند.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار