سیدمهدی صادق کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص عملکرد یارانهها تاکنون گفت: یارانه نقدی قرار نبود به این صورت پیش رود دولت در نظر داشت یارانهها را به صورت کمکهای نقدی به واحدهای تولیدی در جهت ارتقا بخشیدن تولید و فعالیت بیشتر آنها در اختیارشان قرار گیرد.
وی افزود: در زمان برنامهریزی یارانهها قرار بود نرخ فرآوردههای سوختی بر اساس فوب خلیجفارس تعیین شود که با کاهش و یا افزایش قیمت نفت در خلیجفارس یارانهها نیز تحت تأثیر آن قرار گیرند.
صادق در ادامه گفت: در طول پرداخت یارانهها ما شاهد تورم سالیانه 20 درصد بودیم که در قبل از آن تورمی به این صورت در دولت صورت نگرفته بود و طبعا بعد از گذشت شش سال از پرداخت یارانهها نسبت به سال شروع آن تقریبا نصف و یا بیشتر از آن مبلغ واریزی یارانه ارزش ریالی خود را از دست داده است.
این کارشناس اقتصادی افزود: اما این واریز نقدی اگر به صورت نقدی به مردم داده نمیشد و در صنعت و تولید مورد استفاده قرار میگرفت موجب رونق در واحدهای تولیدی و اشتغالزایی در کشور میشد.
وی همچنین در خصوص حذف یارانهها افزود: در حال حاضر امکان حذف یارانهها وجود ندارد.
صادق در خصوص دیرکرد دولت در واریز یارانهها گفت: تهیه این رقم با توجه به شرایط اقتصادی برای دولت دشوار است و دولت سعی دارد که از درآمدهای خود یارانهها را پرداخت کند که این عمل باعث دیرکرد آن شده است.
وی در پایان تصریح کرد: با توجه به اینکه پرداخت یارانهها قانون مصوب مجلس بوده و حذف آن باید در مجلس و کمیسیونهای مربوط به آن مورد بررسی قرار گیرد و در صورت موافقت امکان حذف وجود دارد اما در حال حاضر این امکان وجود نخواهد داشت.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/