به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جواناز
کرمان ؛ محمود سلطانی زاده افزود: بیش از 35 درصد از واحدهای
صنعتی این استان در آذرماه سال 92 تعطیل و 450 واحد صنعتی نیز راکد بودند.
وی خاطرنشان کرد: صنعت کشور در گذشته بر اساس نظر اقتصاددانان بر پایه چهار اصل وام ارزان قیمت، ارز ازان قیمت، انرژی مجانی و وارداتی که ارزان تر از تولیدات داخل است استوار بود.
سلطانی زاده تصریح کرد: حذف این چهار اصل از صنعت کشور یکی از علل اصلی رکود و توقف در واحدهای صنعتی بود ، چرا که قیمت تمام شده افزایش یافت و واحدهای صنعتی توانایی رقابت نداشتند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کرمان با تاکید بر اینکه متاسفانه علی رغم قانون هدفمندی، طی دو سال اخیر هیچ اعتباری به بخش تولید اختصاص نیافته است، یادآور شد: بازدید و پایش یکهزار و 540 واحد صنعتی فعال، نیمه فعال و تعطیل نیز انجام شده است که این امر کار بزرگ و بی نظیری در کشور بود.
وی گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در دو سال گذشته در رتبه 28 کشوری بوده که در سال گذشته به ردیف 25 کشوری رسیده و در شش ماه سال جاری نیز جز هفت استان برتر کشور بوده است.
سلطانی زاده افزود: این امر بر اساس اسناد بالادستی در استان کرمان اجرا و محقق شده است.
وی خاطرنشان کرد: بخش معدن در سالهای گذشته مانند یک دکان خاک فروشی بود که با مکانیزم های انجام شده طی سال گذشته تاکنون بیش از پنج هزار محدوده باطله آزاد شد و از ابتدای دی ثبت محدوده ها به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.
سلطانی زاده تصریح کرد: 30 هزار کیلومتر مربع از کرمان را پهنه تعیین کرده ایم و امیدواریم بتوانیم ذخایر معدنی این استان را از 3.4 میلیارد تن به حدود پنج میلیارد تن افزایش دهیم.
وی یادآور شد: در 10 سال گذشته کل مزایده های صنعت، معدن و تجارت استان کرمان 45 مورد بوده این در حالی است که در کمتر از یکسال گذشته بیش از یک هزار مزایده انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 40 درصد حقوق دولتی کشور از سوی استان کرمان تامین می شود، گفت: هم اکنون بیش از 200 میلیون تن از ذخایر سنگ آهن موجود در استان کرمان به بخش خصوصی واگذار شده است.
سلطانی زاده به وجود 70 هزار واحد صنفی با 300 اتحادیه در کرمان اشاره کرد و گفت: ساماندهی این واحدها و اتحادیه ها کار بسیار سختی بود اما در حال حاضر توانسته ایم 9 اتاق اصناف را در این استان راه اندازی کنیم.
وی افزود: سال 93 در بخش تجارت خارجی سال طلایی برای کرمان بود و صادرات این بخش از 1.2 درصد افزایش یافت که این امر یک رکورد در بخش صادرات این استان است.
انتهای پیام/ش