به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله "محسن اراکی" دبیر کل این مجمع با "الکس ساموند" سر وزیر سابق و رهبر حزب ملی اسکاتلند و هیئت همراه دیدار و گفتگو کرد.
آیتالله اراکی در این دیدار ضمن خوش آمد گویی به هیئت اسکاتلندی اظهار داشت: ما در حال حاضر بحرانهای متعددی را در نقاط مختلف جهان پیرامون اختلافات مذهبی شاهد هستیم، آخرین حادثه ای که در این رابطه رخ داد، حادثه تأسفبار نیجریه است.
وی افزود: صدها انسان بیگناه که برای یک تجمع ساده مذهبی گرد هم آمده بودند به گلوله بسته شدند و صدها انسان بیگناه کشته میشوند و رهبر شیعیان نیجریه توسط ارتش بازداشت میشود و سرنوشت آن هنوز نامعلوم است.
آیتالله اراکی به برخی حوادث تبعیض مذهبی در کشورهای اسلامی از جمله اندونزی و مالزی اشاره کرد و گفت: برای نمونه در اندونزی ساکنین روستاهای شیعه نشین را آواره کردند و آنها اکنون در صحراها و کمپهای موقت زندگی میکنند اما میبینیم که متأسفانه کشورهای بزرگ دنیا هیچ حرکتی در دفاع از این مظلومین انجام نمیدهند و به جای اینکه در مقابل این حرکتها موضعگیری کنند میبینیم که جمهوری اسلامی ایران را محکوم به تبعیض دینی میکنند.
وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران اتباع ادیان و مذاهب مختلف به خوبی در کنار یکدیگر زندگی میکنند برای نمونه در مجلس شورای اسلامی 19 نماینده اهل سنت حضور دارند و از سایر ادیان از جمله مسیحیت، یهود و زرتشتی نیز نمایندگانی در مجلس شورای اسلامی حضور دارند.
وی با بیان اینکه اتباع ادیان و مذاهب مختلف در ایران از حقوق مساوی برخوردار هستند، اظهار داشت: اما همواره غربیها جمهوری اسلامی را متهم به تبعیض مذهبی میکنند و هرچند وقت شاهد قطعنامههایی علیه ایران پیرامون عدم رعایت حقوق اتباع مذاهب مختلف هستیم، این در حالی است که پیرامون تبعیض برای اقلیتهای مذهبی در سایر کشورها هیچ اقدامی از سوی جامعه جهانی صورت نمیگیرد.
آیتالله اراکی در ادامه ابراز امیدواری کرد که سفر هیئت اسکاتلندی سرآغاز همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و اسکاتلند باشد و گفت: این سفر باید سه نتیجه داشته باشد: اولاً موجب تقویت رابطه اقتصادی دو کشور شود، دوم اینکه موجب تقویت همکاریهای علمی بهویژه در زمینه علوم انسانی شود زیرا در ایران بهویژه در حوزه علمیه و دانشگاه تهران و سایر مراکز علمی و پژوهشی حرفهای تازهای در این زمینه وجود دارد و سوم اینکه امیدواریم که این دیدار به دفاع از حقوق اتباع ادیان و مذاهب مختلف در جهان منجر شود.
وی با بیان اینکه ما امروز با چالشهای سختی پیرامون حقوق اتباع ادیان و مذاهب مختلف روبرو هستیم، افزود: اگر کشورهای مختلف جهان بهویژه کشورهای قدرتمند در این زمینه چارهای نیاندیشند، دامنه این چالشها دیگر محدود به آسیا و خاورمیانه نخواهد بود بلکه سایر کشورهای جهان را نیز دربرخواهد گرفت که نمونه آن را اخیراً در پاریس شاهد بودیم.
بسیار مایل هستم که کنفرانس های بعدی وحدت اسلامی حضور داشته باشمدر ادامه این دیدار "الکس ساموند "رهبر حزب ملی اسکاتلند ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، اظهار داشت: بسیار مایل هستم که کنفرانسهای بعدی وحدت اسلامی حضور داشته باشم.
وی با اشاره به اهداف سفرش به ایران گفت: ما میخواهیم با توجه به فضای به وجود آمده، همکاری و گفتگو با جمهوری اسلامی ایران را در این برهه از زمان ادامه دهیم.
رئیس حزب ملی اسکاتلند با انتقاد از تولید سلاح هستهای توسط برخی کشورهای قدرتمند، اظهار داشت: ما معتقدیم که سلاحهای هستهای باید از بین بروند و انگلیس نیز باید شروعکننده این کار باشد.
وی افزود: ما معتقدیم قدرت نظامی چه در عرصه داخلی و چه در عرصه بینالمللی فقط میتواند یک راه حل کوتاه مدت باشد. ما باید به دنبال این باشیم که ارزشها بهویژه ارزشهای انسانی را گسترش دهیم نه اینکه سلاحهای هستهای را گسترش دهیم.
رئیس حزب ملی اسکاتلند همچنین خواستار همکاری در زمینههای اقتصادی و تجارت و همچنین همکاری علمی و فرهنگی بهویژه تبادل دانشجو با جمهوری اسلامی ایران شد.
انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچ کس
"منوچهر متکی" معاونت امور بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این دیدار طی سخنانی با اشاره به اینکه امروز در دنیای متفاوتی زندگی میکنیم که تحولات آن علاوه بر گستردگی، بسیار عمیق هستند، گفت: توسعه ارتباطات موجب افزایش آگاهی توده مردم شده است که کار دولتها را خیلی سخت کرده است.
وی افزود: در تمام سالهای هزاره سوم، آمریکا با هدف مبارزه با تروریسم در افغانستان و منطقه حضور داشته است اما در این 15 سال گذشته نه تنها تروریسم کم نشده بلکه تروریسم در منطقه گستردهتر و منطقه نیز ناامن تر شده است و تاکنون مردم منطقه و مردم آمریکا نیز نپذیرفتهاند که آمریکا در افغانستان پیروز شده است.
معاونت امور بینالملل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: شکست آمریکا در افغانستان به خاطر کمی تجهیزات و تسلیحات نبود بلکه شکستش به خاطر این بود که در منطقه کم آورد.
متکی با اشاره به برگزاری دو کنفرانس پیرامون خلع سلاح هستهای در تهران طی سالهای گذشته، اظهار داشت: شعاری که جمهوری اسلامی ایران در آن دو اجلاس مطرح کرد و مورد توجه جهانیان قرار گرفت، این بود که "انرژی هستهای برای همه و سلاح هستهای برای هیچ کس."
وی تأکید کرد: مشکل دارندگان سلاح هستهای این است که میخواهند با حفظ سلاح هستهای جلوی ترویج سلاح هستهای را بگیرند که این یک تناقض آشکار است.
متکی افزود: همچنین گروههای تروریستی را ایجاد میکنند و در مقابل همزمان ائتلاف ضد تروریست تشکیل میدهند که اینها با هم تناقض آشکار دارد این مسائل را قبلاً فقط محافل روشنفکری متوجه میشدند اما امروز مردم هم متوجه این تناقض در منطقه شدهاند.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.