محمد پژوهی متخصص غدد در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به این که بیتوجهی به پرکاری تیروئید نارساییهای قلبی و عروقی، مغزی و غیره مرگ زودرس را به همراه دارد، اظهار کرد: پرکاری تیروئید عارضهای است که هورمون تیروئید در آن زیاد ترشح میشود و در سه حالت افزایش هورمونهای تیروئید، غدد تیروئیدی و در بافتهای غیرطبیعی دیگر مغزی به وجود میآید.
بی توجهی به این عارضه نارساییهای قلبی و عروقی، مغزی، ضعف اعصاب، ایست قلبی، سنگکوب، سکتههای قلبی و مغزی و مرگ زودرس را به همراه دارد.
وی افزود: علائم پرکاری تیروئید شامل عرق کردن زیاد، ریزش مو، شکنندگی ناخن، بیرون زدگی چشم، افزایش اشتها، تپش قلب، اسهال، افزایش تحریک پذیری و غیره است.
پژوهی تصریح کرد: میتوان پرکاری تیروئید را با استفاده از روشهای اندازهگیری هورمونهای تیروئید در خون شامل سونوگرافی و اسکن تشخیص داد و با داروهای ضدتیروئید، برخی مواقع عمل جراحی و مصرف یک دوره رادیواکتیو درمان کرد.
این متخصص غدد در پایان گفت: پرکاری تیروئید در تمام سلولهای بدن و اعضای بدن شیوع پیدا میکند و بیشتر در ناحیه گردن به صورت بیماری گواتر ظاهر میشود. این عارضه در بانوان و آقایان به طور یکسان بروز میکند و تفاوتی در این خصوص پیدا میکند و بیشتر در ناحیه گردن به صورت بیماری گواتر ظاهر میشود. این عارضه در بانوان و آقایان به طور یکسان بروز میکند و تفاوتی در این خصوص وجود ندارد. بانوان به دلیل داشتن موهای بلند بیشتر دچار ریزش مو میشوند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/