به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ؛ دكتر هوشنگ عطاپور در جلسه كارگروه تخصصي سازمان هاي مردم نهاد مديريت بحران استان، با بیان اینکه بحث مشارکت اجتماعی در کشور و استان در حال نهادینه شدن است، افزود: با تشکیل و هماهنگی سه ضلع مردم، سازمان های مردم نهاد و دولت، شاهد ارتقا و تعالی فرهنگ مشارکتی در حوزهای مختلف اجتماعی، فرهنگی و ... در جامعه هستیم که از آن جمله می توان به افزایش مشارکت اجتماعی در امور زیست محیطی، امور خیریه و ... اشاره نمود.
وی در ادامه سخنان خود ضرورت آموزش سمن ها در حوزه مدیریت بحران را مورد تاکید قرار داد و گفت: تشکلهای مردمنهاد بعنوان بازوهاي توانمند دولت ميتوانند بهترین مکمل و همراه برای اجرای برنامههای مدیریت بحران در مواقع مورد نیاز باشند چرا که سمن ها بطور ذاتی در مواقع بحران، بر اساس حس انسان دوستانه، وارد صحنه می شوند بنابراین بهتر است در جهت آموزش، سازماندهی و هماهنگی این سمن ها در حوزه مدیریت بحران اقدامات لازم صورت گیرد.
عطاپور ضمن اینکه از دستگاههای تخصصی خواست سمن های مرتبط با حوزه خود را با مفاهیم بحران و امداد و نجات آشنا کنند، افزود: هلال احمر در این خصوص دوره های مختلف آموزشی را برای سمن ها برگزار کرده که این آموزش های همچنان تداوم دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در بخش دیگری به اقدامات انجام گرفته در مناطق حاشیه ای اشاره و خاطرنشان کرد: با کمک دستگاههای استانی از جمله بهزیستی، بهداشت و درمان و با استفاده از ظرفیت سمن ها اقدامات در راستای توانمندسازی برخی مناطق حاشیه ای که جزو مناطق ویژه اجتماعی هستند آغاز شده است.
عطاپور افزود: در حال حاضر 600 هزار نفر در استان در حاشیه ها و مناطق ویژه اجتماعی زندگی می کنند که دولت درصدد است با کمک سازمان های مردم نهاد در جهت توانمندسازی این افراد و ارتقای سطح سلامت و بهداشت آنان، گام بردارد.
وی اضافه کرد: ستاد بازآفرینی پایدار شهری نیز که با تدبیر دولت یازدهم در استان تشکیل شده و فعال است، اقدامات خوبی را با هدف توانمندسازی حاشیه نشینان در دستور کار دارد.
نماینده اداره کل بهزیستی استان در این جلسه نیز، گزارشی از اقدامات بهزیستی در مناطق حاشیه ای استان ارائه کرد.
وی با تشریح مراحل اجرایی طرح محب گفت: این طرح که با هدف آموزش، آگاهی بخشی و توانمندسازی حاشیه نشینان تدوین شده، در تعدادی از محلات شهرستان های ارومیه، مهاباد و خوی اجرا شده است.
گفتني است کارگروه تخصصي سازمانهاي مردم نهاد مديريت بحران از جمله 14 کارگروه تخصصی مدیریت بحران به شمار میآید که اعضای آن را علاوه بر برخی دستگاههای دولتی، تشکلهای مردم نهاد نیز تشکیل میدهد.
براساس قانون، كارگروه تخصصي تشكلهاي مردم نهاد به عنوان يك ستاد بالقوه، آماده فعاليت در شرايط بروز بحران است و ساير تشكلهاي مردمنهاد در اين شرايط توسط اين كارگروه مديريت خواهند شد.
از جمله وظایف تخصصی این کارگروه، میتوان به فراخواني و شناسايي تمامی تشكلهاي مردمنهاد فعال در مدیرت بحران و فراخواني تمامی نيروهاي داوطلب مردمي برای كمك به امر مقابله با بحران و ساماندهي آنان در رستهها و رشتههاي مختلف به طور مداوم و بهروز نگهداشتن اطلاعات آنان اشاره کرد.
همچنین این کارگروه طبق قانون، وظیفه برنامهريزي برای توسعه سازمانهاي مردمنهاد و ايجاد شبكهاي تشكلهاي مرتبط با حوزه مديريت بحران، تشكيل كميته تخصصي مشورتي از بين سازمانهاي مردم نهاد و تعيين وظايف و تقسيم كار بين آنها، اطلاعرسانی به سازمانهاي مردم نهاد در خصوص وظايف و نقشهاي آنان در شرايط بحراني و ايجاد ساز وكارهاي لازم جهت هماهنگي بين دستگاههاي اجرايي برای سازماندهي سازمانهاي مردمنهاد را نیز برعهده دارد.
انتهای پیام/گ