حمیدرضا نبیزاده کارشناس اقتصادی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص قیمت نفت در بودجه سال 95 گفت: قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش پیدا کرده بنابراین دولت باید با تدوین سیاستهای اصولی بتواند بودجه کشور را طوری تنظیم نماید که با مشکل مواجه نشود.
وی تصریح کرد: هرچند همواره بخش عمده ای از درآمدهای کشور متکی به نفت است اما با توجه به کاهش قیمت این ماده سیاه در بازارهای جهانی دولت تلاش کرد تا بخش عمده بودجه سال جاری را از محل واگذاری دارایی های سرمایه ای، مالی و مالیات تامین کند ضمن آنکه همانگونه که در برنامه پنجم و چشم انداز پیش بینی شده هر سال باید حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد از وابستگی بودجه به نفت کاهش یابد.
نبیزاده ادامه داد: دولت هماکنون برای جبران کسر بودجه به گرفتن مالیات روی آورده است و این موضوع از یکسو مثبت و از سوی دیگر جنبه منفی را با خود به دنبال دارد. به طور یقین قیمت نفت در بازارهای جهانی در این امر مهم بیتاثیر نبوده و اقتصاد کشورها را تحت سیطره خود قرار داده است.
این کارشناس تصریح کرد: در چند سال اخیر قیمت نفت ابزاری در دست قدرتهای بزرگ بوده و هر موقع صلاح دیدند با کاهش قیمت نفت به کشورهای مورد نظر خودشان فشار آوردند.
وی افزود: هماکنون روشی که دولت برای کاهش اتکا به درآمدهای نفتی گرفته است خوب بوده اما اخذ مالیات اثرات زیانباری را در بخش تولید به بار خواهد آورد بنابراین در حوزه پرداخت مالیات با سیاست خاص و روش صحیح حرکت کرد اگر به یکباره سیاست جهشی دراین بخش داشته باشند قطعا بسیاری از صنایع نمیتوانند خود را با این شیبها و سیاستها تطبیق دهند چرا که اکثر صنایع به دلیل برخی از سیاستهای مالیاتی در آستانه تعطیلی هستند.
نبیزاده گفت: مالیات به مانند پای شکسته است که سالهای به صورت کج جوش خورده است نمیشود یکباره آنرا دوباره ترمیم داد نیاز به زمان و دوره خاص خود دارد باید برنامه منظمی برای پیشبرد اهداف مورد نظر تهیه شود.
وی خاطرنشان کرد: دولت در بودجه سال 95 قیمت 30دلار را در نظر گرفته است به نظر منطقی به حساب میآید.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/