به گزارش خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ ناصر فیض، نویسنده و شاعر طنزپرداز كشورمان، با بیان اینكه طنز نوعی شوخ طبعی فاخر است، گفت: قرار است در طنز از انسانیت و شرافت حمایت شود و آنچه مزاحم این موارد می شود را با زبانی هنرمندانه بیان كنیم. اگر این اتفاق بیفتد، آنچه طنز فاخر نامیده میشود، محقق خواهد شد.
وی با بیان اینكه فكاهه نویسی هم كار آسانی نیست، بیان كرد: قرار نیست ارزشگذاری كنیم كه طنز، كمدی، فكاهه و ... كدام بهتر است؛ هر كدام دانسته هایی لازم دارد و اگر تجربه و آموزش نباشد نمیتوان فكاهه خوب نوشت. اما از آنجا كه طنز بیشتر هدفمند است، اهمیت بیشتری هم پیدا میكند.
مدیر دفتر طنز حوزه هنری همچنین درباره خط قرمزها در طنز گفت: اگر نزدیك شدن به خط قرمزها هنرمندانه باشد، طنز اتفاق می افتد. طنزنویس نباید از چیزی به نام خط قرمز بترسد بلكه باید به صورت هنرمندانه حرفش را بزند به طوری كه ارزش های اخلاقی را هم زیر سوال نبرد.
فیض ادامه داد: چیزی به نام خط قرمز وجود ندارد. در گلستان سعدی، حكایتی هست كه پادشاهی از كنار عابدی می گذشت و به او گفت تو كه دائما در حال عبادت هستی، پس چه زمانی یاد ما میافتی؟ آن شخص پارسا جواب داد: آنگاه كه خدا را فراموش میكنم. این نوع رندانه حرف زدن با پادشاه طوری است كه هم به او انتقاد شده و هم پادشاه با این جمله دستور نمی دهد گردن آن فرد زاهد را قطع كنند چون هنرمندانه حرفش را زده است.
وی به اهمیت زبان در طنز اشاره و تاكید كرد: نباید فكر كنیم چون در حال طنز نوشتن هستیم، میتوانیم قواعد زبانی و كلامی را كنار بگذاریم بلكه لازم است علاوه بر پرداختن به مضمون و نگاه طنازانه ای كه به موضوعات خاص داریم، در استفاده از كلمات هم هنرمندانه عمل كنیم.
این طنزپرداز گفت: شعر نیاز به ظرافت هایی دارد و شعر طنز هم از این قاعده مستثنی نیست. لازم است از ظرفیت های زبانی چه در شعر و چه در متن طنز استفاده كنیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/