به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها برقراری تعادل میان کار و زندگی را می توان از جمله شاهکارهای آدم ها دانست که خیلی هم راحت به نظر نمی رسد. یکی از دلایل این مسئله آن است که تکنولوژی باعث شده کارمندان همیشه و در هر ساعتی از شبانه روز در دسترس باشند و به این وسیله فاصله بین خانه و کار تقریبا از بین رفته است.
به گفته لوئیس هاوز (Lewis Howes)، کارآفرین و نویسنده کتاب «مدرسه تعالی» (The School of Cgreatness) «تلفن های هوشمند بزرگترین نعمت و همچنین نفرین حرفه ای مدرن هستند.»
به گفته وی به لطف وجود آنها من می توانم از هر جا و در هر زمان کار کنم و اگر به هر دلیلی خانه نشین شوم باز هم می توانم واقعا کارآمد باشم. همچنین با وجود این ابزارها و تکنولوژی ها هیچ چیز نمی تواند مانع کار کردن شبانه روزی شود.
ترس از دست دادن شغل نیز از جمله عواملی است که کارمندان را تشویق می کند ساعات بیشتری در محل کار بمانند. گزارش ها و پژوهش های انجام شده در مدرسه کسب و کار هاروارد نشان می دهد خیل عظیم 94 درصدی از حرفه ای ها بیش از 50 ساعت در هفته کار می کنند و تقریبا نیمی از آنها اظهار داشته اند بیش از 65 ساعت در هفته کار می کنند.
راه های ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی
سلامتی و افراط در کار
کارشناسان معتقدند استرس ناشی از روزهای کاری بی پایان بسیار مخرب است. این گونه افراط در کار و ساعات اضافه کاری به روابط، سلامت و شادی کلی شما آسیب می رساند.
همانطور که بسیاری از متخصصان در خصوص این موضوع اشاره کرده اند، برقراری تعادل به معنی ساخت یک دیوار غیرقابل نفوذ بین زندگی شخصی و کاری نیست بلکه به معنی یافتن راهی برای اتصال و ادغام این دو است. بسیاری از کارمندان نیز در غلبه بر احساس گناه ناشی از کار کردن های طولانی مدت و قبول نیاز به زمان شخصی خصوصی دچار مشکل هستند.
برقراری تعادل میان کار و زندگی برای هر فرد معنای متفاوتی دارد اما در این مقاله نکاتی را با شما در میان گذاشته ایم که می توانند برای یافتن تعادلی که برای زندگی مناسب باشد به شما کمک کند.
راه های ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی
هر غروب کار نکنید
فناوری های اداری در سال های اخیر پیشرفت های زیادی داشته اند: مسافرت یا بیماری دیگر لزوما به معنای در دسترس نبودن نیست و هر کسی می تواند از راه دور کار کند اما این موضوع بدان معنا نیست که ما هرگز نباید دست از کار کردن برداریم.
شاید بخشی از فرهنگ محل کار این گونه باشد که هر غروب باید در دفتر بمانید یا شاید پس از استراحت کوتاهی به دفتر برگردید اما فقط برای چند شب این کار را نکنید و ببینید چه اتفاقی می افتد.
زمانی پس از کار را به استراحت یا تمرکز بر سایر بخش های زندگی اختصاص دهید. زندگی فقط کار کردن محض نیست. ما برای کار زندگی نمی کنیم بلکه برای زندگی مان کار می کنیم. پس باید زمانی برای زندگی کردن نیز به خودمان اختصاص دهیم.
در ساعات غیرکاری وسایل ارتباطی را کنار بگذارید
ما برای ساده کردن کارمان وسایل و لوازم شخصی و کاری را ادغام کرده ایم. مطالعات نشان داده اند ساده ترین عمل چک کردن ایمیل اعتیادآور است. حال تصور کنید در دنیای امروز که پر از انواع شبکه های اجتماعی دربردارنده روابط گسترده است چه اعتیادی گریبانگیر تک تک افراد است.
راه های ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی
با این وجود حتی اگر پای کامپیوتر مشغول کار نباشید، چک کردن مداوم ابزارهای ارتباطی به این معناست که شما نمی توانید به صورت مطلق از کارتان جدا شوید و کاملا بر سایر جوانب زندگی تان تمرکز کنید.
پس همه راه های ارتباطی اینترنتی را قطع کنید. به کارمندان، مدیر یا همکارانتان بگویید تنها راه ارتباطی با شما هنگامی که سر کار نیستید فقط موبایل تان است. ممکن است این کار در ابتدای امر وحشتناک به نظر بیاید اما واقعا اینطور نیست.
حتما اتفاق افتاده که سعی کنید با ایمیل یا پیام کوتاه با کسی ارتباط برقرار کنید. اگر وی به پیام شما پاسخ نداد، با او تماس گرفتید؛ در غیر این صورت تا روز کاری بعدی صبر کردید. برای ترک این عادت، هر روز غروب یا اول صبح 15 دقیقه برای خودتان زمان ممنوعه در نظر بگیرید که ایمیل یا سایر کانال های ارتباطی اداری تان را چک نکنید، مگر اینکه واقعا مجبور باشید. پس از چند هفته که به این روال عادت کنید خواهید دید انجام این کار لزومی ندارد.
آخر هفته ها را به عنوان تعطیلات در نظر بگیرید
تعطیلات آخر هفته وقت مناسبی برای استراحت و تجدید قواست. زمان را هدر ندهید. پس از خروج از اداره در آخرین روز کاری هفته تمام روابط اینترنتی کاری تان را قطع کنید و از آخر هفته لذت ببرید.
در برابر اصرار به آنلاین شدن کاری در شب جمعه مقاومت کنید. این عادت در میان افرادی که می خواهند از آغاز هفته جلوتر باشند بسیار رایج است. غالب اوقات این کار ضروری، لازم یا حتی کاربردی نیست. از غروب جمعه لذت ببرید، استراحت کنید و صبح شنبه با نیروی تازه هفته کاری را شروع کنید.
ارتباطات در خدمت بهره وری نه آنلاین بودن دائمی
تکنولوژی شیوه کار کردن ما را تغییر داده. این بستگی به استفاده شما از آن دارد که باید به شیوه ای بسیار موثر باشد. این امر به معنای تغییر طرز تفکر شما درباره استفاده از امکانات رفاهی است.
راه های ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی
زمانی که در سفر هستید یا برای کار روی پروژه به خصوصی به فضای آرام تر و محیطی با حواس پرتی کمتری نیاز دارید، کار کردن از راه دور منطقی به نظر می رسد.
ممکن است برایتان اتفاق افتاده باشد که باید کاری را تمام کنید اما مجبورید بنا به دلیلی مانند آوردن فرزندتان از مهد یا مدرسه کمی زودتر از شرکت خارج شوید.
در این صورت استفاده از تکنولوژی برای تکمیل کارهای ناتمام تان بسیار نفیس و ارزشمند است. بسیار مهم است که بتوانید از تکنولوژی موبایل به شیوه ای استفاده کنید که زندگی تان را بهبود بخشد. به خاطر داشته باشید از موبایل به عنوان روشی برای تمدید ساعات کاری غیرضروری استفاده نکنید.
نقش کار را در زندگی تان بشناسید
کار در زندگی نقشی اساسی ایفا می کند. کار است که برق خانه را روشن نگه می دارد، اجاره خانه و قسط وام ها را می دهد، برای دوران بازنشستگی ذخیره می کند و رفتن به تعطیلات ساسانه را ممکن می کند. قبول طرز تفکری صحیح در این خصوص به شما کمک می کند به جای اینکه کار برایتان یک دوندگی بی پایان به نظر برسد، از ثمره زحمات تان لذت ببرید.
روال روزانه ای برای خود ایجاد کنید
اجرای روال روزانه محکم و قوی به شما کمک خواهد کرد به تعادلی که در زندگی به آن نیاز دارید، برسید. استقرار و تثبیت عادت های قوی مانند اینکه در شبانه روز 8 ساعت بخوابید، ایمیل را در ساعات اولیه صبح چک نکنید، درست و صحیح غذا بخورید یا ورزش کنید، شما را سالم تر و شادتر می کند.
راه های ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی
یاد بگیرید نفس بکشید
گاهی اوقات کار می تواند آنقدر سخت و طاقت فرسا باشد که موجب عصبانیت و آشفتگی فکری شود. همین موارد باعث می شود بعضا به معنی واقعی کلمه نفس تان را حبس کنید. اگر می خواهید سالم بمانید، نباید هیچ کدام از این حالات و وضعیت ها را ادامه دهید. آرام باشید و یک نفس عمیق بکشید. این کار به شما کمک می کند آرام شوید و در عین حال به شما فرصت می دهد تجدید قوا کنید و شرایط فعلی را ارزیابی کنید.
منبع: هفته نامه آسیا
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/