به گزارش خبرنگار
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در حاشیه برگزاری سمینار پزشک پژوهشگر در خصوص رشد علمی کشور بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اعلام کرده اند که شتاب رشد علمی کشور نباید کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد : براساس گزارشات پایگاههای ارزیاب رتبه علمی کشور در منطقه اول یا دوم بوده است، خوشبختانه رشد علمی کشور از 0.53 درصد به 1.62 درصد رسیده است، این در حالی است که در سال 2005 این میزان بسیار پایین بوده است، همچنین شتاب رشد علمی ایران در دنیا اول شده است.
فرهادی عنوان کرد: در حال حاضر به مرحلهای رسیدیم که رقابتمان با کشورهایی که رشد علمی فناوری بالایی دارند، انجام میشود نه با مناطقی که رشد علمی پایینی دارند.
وی با اشاره به کند بودن شیب شتاب رشد علمی کشور اظهار کرد: باید بازسازی تجهیزات، جایگزینی دستگاهها و امکانات، مشارکت در تحقیقات و... به پیشرفت در این حوزه سرعت ببخشد.
وی افزود: پیش از این اعتبارات و امکانات حوزه پژوهشی مشکل داشت که از سال جاری اعتبارات خوبی برای بازسازی دانشگاهها در نظر گرفته شد. همچنین سهم پژوهش از بودجه کشور 0.47 درصد بوده است که در سال آینده باید به 1 درصد برسد.
فرهادی در خصوص پیگیری دستور رئیس جمهور مبنی بر برگزاری اردوهای مختلف در دانشگاهها مطرح کرد: هیچ دانشگاهی برای برگزاری اردوهای مختلف مجوز ندارد. مطابق با آیین نامه سال 1382 دانشگاهها تنها میتوانند با مدیریت و برنامه ریزی حوزههای علمی را برگزار کند.
وی اضافه کرد: تجمعات و نشستهای مختلف دانشجویی که اتفاق افتاده است با هماهنگی دانشگاهها نبوده و خارج از آن برگزار شده است و در هر صورت باید وضع آییننامهها اصلاح شود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در مورد معضل مبارزه با مدرک گرایی عنوان کرد: در حال حاضر کیفی شدن آموزشها از جمله برنامههای ماست زیرا در سالهای گذشته بیشتر به توسعه کمی در آموزشها پرداخته شده است، به همین دلیل برنامههای استراتژی دقیقا در کیفی سازی آموزش عالی تاکید دارد.
وی افزود: علاوه براین بازبینی رشتههای تحصیلی به سرعت در حال انجام است که تعدادی از آنها نیز اعلام شده است.
افزایش بودجه پژوهش
فرهادی با اشاره به افزایش بودجه پژوهش از تولید ناخالص ملی بیان کرد: در حال حاضر 0.47 درصد از این بودجه به حوزه پژوهش اختصاص داده شده است که در سال آینده به یک درصد خواهد رسید.
وی ادامه داد: از دانشگاه تربیت مدرس که دانشگاه پزشکی است، انتظار میرود تا بیشتر به تربیت دانشمند بپردازند تا پزشک.
وزیر علوم ضمن یادآوری اینکه زمانی که بیشتر پایه های علمی که در کشور بنا شد گفت: در آغاز سال تحصیلی 65 همراه مقام معظم رهبری که آن زمان رئیس جمهور بود عازم دانشگاه تهران شدیم و در راه در خصوص برخی عرصهها از جمله مهندسی ژنتیک و بیولوژی مولکولی سلولی صحبت کردیم که اگر وارد این عرصهها نشویم کشور به عقب میافتد، بدین ترتیب مرکز تحقیقات ژنتیک تاسیس شد .
وجود 375 میلیون نفر ناشنوا در دنیا
وی در خصوص دستاوردهای حوزه گوش و حلق و بینی اظهار کرد: بیست و ششم این ماه جشن 25 سالگی پیوند حلزون را برگزار خواهیم کرد . 7 هزار کودک پیوند حلزون گوش انجام دادهاند.در حال حاضر نیز 375 میلیون نفر دردنیا ناشنوا هستند که تا سال 2025 این میزان به 600 میلیون نفر خواهد رسید.
فرهادی با اشاره به اینکه یک سوم ناشنواییها در ایران ژنتیکی است، اذعان کرد: در حال حاضر حدود 2.6 نفر از هر هزار نفر در دنیا ناشنوا به دنیا میآیند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/