به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست جهانی تغییر اقلیمی با حضور 195کشور جهان با هدف آهسته کردن روند گرمایش زمین از امروز به مدت ده روز، در پاریس برگزار میشود و دانشمندان تقریباً هم نظر هستند که فعالیتهای بشر باعث گرم شدن زمین شده و ادامه این گرمایش مطمئنا برای بشر خطرناک خواهد بود و این اتفاق در گرو استفاده از سوختهای فسیلی مانند نفت و زغال سنگ حاصل شده است.
و حالا کشوری مثل ایران که در تحریم بوده و دچار بیشترین عوارض گرمایش زمین شده تا چه حد در کاهش آلودگی گازهای گلخانهای موفق خواهد بود؟
* کاهش 12درصدی گازهای گلخانهای با رفع تحریم
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پیش از شروع اجلاس سران در پاریس به عنوان نماینده و معاون رئیس جمهور ایران اعلام کرده است، که در ایران بر اساس هماهنگی دستگاههای مختلف و تصمیم دولت، چهار درصد کاهش انتشار گازهای گلخانهای در برنامه قرار گرفته و به این اجلاس اعلام شده است که در صورت رفع کامل تحریمها و همکاریهای بین المللی این مقدار به 12درصد کاهش افزایش خواهد یافت.
* کشورهای صنعتی از مسئولیتهای خود سرباز زدند
کشورهای صنعتی و توسعه یافته امروز یک مسئولیت تاریخی دارند ولی معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این باره معتقد است: کشورهای صنعتی و توسعه یافته درسالهای گذشته به مسئولیتهای خود عمل نکردهاند و خسارتهای وارد شده خود را جبران نکردهاند.
* سهم متفاوت کشورها در مقابله با تغییر اقلیم
کشورهای جهان به میزان سهمی که در گرم شدن بیش از حد این روزهای زمین دارند باید مسئولیت متفاوتی در قبال سایر کشورها جهت مقابله با این پدیده داشته باشند.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص میگوید: هرچند مسئولیت مقابله با تغییرات اقلیمی، مسئولیت مشترک میان کشورهاست اما بین آنها متفاوت است، چراکه کشورها به میزان سهمی که در ایجاد این شرایط دارند مسئولیت متفاوتی در قبال سایر کشورها دارند.
* سوخت پاک وارد ایران میشود
با برداشتن تحریمهای بین المللی علیه ایران، این کشور قادر خواهد بود که آلودگی گازهای گلخانهای را به شدت کاهش داده و سوختهای پاک و تجدید پذیر را با سرمایه گذاری کشورهای اروپایی وارد کشور کند.
معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست در این باره میگوید: قصد دارم سوخت پاک را وارد کشور کنم و از زمان توافق هستهای میان ایران و کشورهای 1+5 بسیاری از کشورهای اروپایی برای سرمایه گذاری در بخش سوخت تجدید پذیر از جمله انرژی خورشیدی ابراز علاقمندی کردهاند.
گفتنی است؛ در این نشست که از دوشنبه در پاریس با حضور195کشور جهان به مدت 10روز در حال برگزاری است، به مسئولیت تمام کشورها در خصوص مقابله با تغییرات اقلیم زمین رسیدگی شده و توافق نامه جدیدی در این باره به امضاء خواهد رسید.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/