به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جواناز قزوین ؛به گفته دکتر بهزاد محمد حسینی ، متخصص کودکان و نوزادان ، والدین باید بدانند که کدام نشانه های ناخوش احوالی کودک را جدّی بگیرید و در همان زمان مشاهده علائم، برای بررسی های بیشتر به یک مرکز درمانی مراجعه کنند .
تب شدید
به گفته دکتر محمد حسینی دمای مقعدی بیشتر یا مساوی 38 درجه سانتیگراد، تب محسوب می شود .
وی علت تب را ، ناشی از عفونت، التهاب، بدخیمی و موارد متفرقه دانست .
وی تب عفونی ، ویروسی( سرماخوردگی، اسهال) و باکتریایی ( عفونت گوش میانی، حلق و سینوزیت) را از شایع ترین علل تب دانست .
دکتر حسینی هشدار داد : دمای بیشتر از 41 و هفت دهم درجه ، موجب مرگ می شود.
تب طولانی
دکتر محمد حسینی اضافه کرد : در تشخیص علل تب، باید به الگوی تغییرات دمای بدن، سن کودک، علائم همراه بیماری و معاینات بالینی کامل، توجه کرد. گاهی به انجام آزمایش ها و تصویر برداری نیاز است .
وی افزود : باید وضعیت سیستم ایمنی کودک، تماس با اشخاص آلوده، مسافرت به مناطق آلوده و نیز رفتارهای پُر خطر در گروه سنی نوجوان را مد نظر قرار داد.
تب همراه با سردرد
به گفته دکتر حسینی در صورت وجود تب همراه سردرد، طیفی از بیماری ها مثل عفونت های ساده، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سینوزیت تا عفونت پرده های مغزی و تومورهای مغزی ، مطرح می شود ، بنابراین ، معاینات بالینی، شرح حال بالینی و علائم همراه و در صورت لزوم، استفاده از خدمات پاراکلینیک اهمیت ویژه دارد.
سردرد همراه با استفراغ
دکتر حسینی گفت : سردرد همراه با استفراغ گاهی و نه همیشه می تواند با افزایش فشار مایع مغزی نخاعی ارتباط داشته باشد .
وی اضافه کرد : سردرد همراه با استفراغ می تواند نشانه عفونت پرده های مغزی( مننژیت) هم باشد.
دکتر حسینی افزود : علل غیر اورژانس، مثل سردردهای میگرینی و علل متفرقه دیگر نیز می تواند سردرد همراه استفراغ ایجاد کند.
درد ناگهانی معده
به گفته دکتر حسینی چون کودکان (بویژه در سنین پایین تر) قادر به مشخص کردن محل دقیق درد شکم نیستند، تشخیص عامل این درد در آنان، پیچیده تر از بزرگسالان است بنابراین مراجعه به پزشک ضروری است و باید علل مرتبط با معده (از جمله: زخم معده و یا پیچ خوردگی معده)، روده (مثل: زخم دئونوم یا پیچ خوردگی روده)، کبد، کیسه صفری و سایر ارگان های شکمی، بررسی شود.
کم شدن ادرار
به گفته این متخصص اطفال علل کم شدن ادرار، ناشی از کاهش خون رسانی به کلیه ( حالات گرمازدگی، شوک های قلبی، خونریزی ها و انسداد عروقی کلیه)، مشکلات کلیوی ( نارسایی کلیه به علل مختلف از جمله داروها و سموم یا خون رسانی ناکافی به کلیه) و انسدادی (سنگ های کلیه حالب مثانه یا انسداد مادر زادی) است.
لب های آبی
دکتر حسینی گفت : لب ها و مخاط داخلی دهان و زبان اگر به رنگ آبی یا بنفش باشد، نشانه سیانوز است.
وی اضافه کرد : سیانوز نشان دهنده این است که سطح اکسیژن متصل به هموگلوبین خون کاهش یافته است. پس بنابر این، مشکل ممکن است در خون، دستگاه تنفس، قلب یا مغز باشد.
دکتر حسینی افزود : سیانوز مهمترین علامت بیماری های قلبی بویژه در سنین نوزادی ، هم محسوب می شود .
استفراغ، بعد از زمین خوردن
دکتر حسینی گفت : استفراغ ، بعد از زمین خوردن، اتفاقی شایع است .
وی اضافه کرد : بیشتر اوقات، ضربه به سر به دلیل کوتاه بودن قد کودکان نسبت به بزرگسالان خفیف است .
دکتر حسینی افزود : پزشک، با معاینه اعصاب ، کنترل علائم حیاتی و بررسی سطح هوشیاری ، وجود علائمی مثل استفراغ، تهوع، تشنج، رفتار غیر عادی، سردرد و تاری دید، با گوشزد کردن علائم خطر، بیمار را مرخص کند.
انتهای پیام/ت