بر اساس اطلاعات سازمان ملل، امید به زندگی در ایران، بین سال‌های 54 تا 90 از 56 سالگی به 71سالگی افزایش یافته است.

عدم تناسب سن بازنشستگی با استانداردهای جهانیبه گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قانون تأمین اجتماعی با 118ماده و 40 تبصره پس از تصویب در مجلس سنا در سال 1354 به تصویب مجلس شورای ملی رسیده است و تا کنون نیز به این قانون استناد شده است که با توجه به تغییر شرایط و وضعیت اقتصادی ایران طی این سال‌ها، این قانون نیز قطعا نیازمند اصلاحاتی است.

در همین راستا یکی از مهم‌ترین بخش‌های این قانون مربوط به سن بازنشستگی افراد است که با توجه به افزایش امید به زندگی در ایران، افزایش سن بازنشستگی نیز دور از ذهن نیست.

بر اساس اطلاعات سازمان ملل، امید به زندگی در ایران بین سال‌های 54 تا 90 از 56 سالگی به 71سال افزایش یافته است. و حال با توجه به تغییرات مثبتی که در پی افزایش سن بازنشستگی در کشور ممکن است به وجود آید محمود ‌اسلامیان مدیر عامل سازمان بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه سن پایین بازنشستگی، یکی از مشکلاتی است که با آن روبه رو هستیم، می‌گوید: در حال حاضر یک میلیون و 244 هزار بازنشسته تحت پوشش داریم که از این تعداد 80درصد ‌بازنشستگان در قید حیات و 18درصد فوت کرده‌اند و یک درصد هم از کار افتاده‌اند و همین تعداد نفرات افزایش هزینه صندوق‌ها را با خود به همراه دارد.

متوسط سن بازنشستگی درسال 88، 49/5 و در سال 93، 52سال بوده است، درحالی که متوسط سن بازنشستگی در اروپا در زنان 65 و در مردان 68سال است.

مدیرعامل سازمان بازنشستگی کشوری گفت: بر اساس شاخص، سن بازنشستگی در ایران با استانداردها، تناسب ندارد و باعث افزایش هزینه صندوق‌های بیمه شده است که خوشبختانه با تدوین برنامه ششم توسعه می‌توان گفت که دولت به موضوع بازنشستگی توجه ویژه دارد و موضوع صندوق‌های بازنشستگی از محور‌های اصلی برنامه ششم توسعه است.

‌اسلامیان ادامه داد: چندین ماه است که ‌کارگروهی به ریاست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با حضور صندوق‌های بیمه‌ای و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تشکیل شده است و امیدواریم به برنامه مطلوبی برسیم که بر اساس آن صندوق‌ها از وضعیت فعلی خارج شوند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان نیز معتقد است که سن بازنشستگی حداقل باید تا 65 سالگی افزایش یابد و یا روش‌های دیگر بازنشستگی مانند بازنشستگی موقت، دوره‌ای و غیره در کشور ایجاد شود.

براتی سده رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان در خصوص افزایش سن بازنشستگی می‌گوید: در برخی از کشورهای دنیا افراد بعد از 60سالگی در صورت تمایل می توانند به صورت پاره‌وقت، 2 تا 3 روز در هفته کار کنند و این در حالی است که در تمامی کشور‌های پیشرفته و اروپایی این سن 65سال است و در کشور‌های منطقه، حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی نیز بالای 60سال است و بر همین اساس در حال حاضر ضرورت افزایش سن بازنشستگی و رساندن آن به 65سال در کشور به ضرورت احساس می‌شود.

وی گفت: خوشبختانه در حال حاضر نگاه تمامی مسئولان به مسأله سالمندی مثبت بوده و مسئولان صندوق بازنشستگی طی مذاکرات اولیه موافق بودند که باید در این حوزه به طور فعال وارد شد و به این ترتیب آینده خوبی را در حوزه سالمندی کشور پیش بینی می‌کنیم.

** ورود صندوق‌های بیمه‌ای به کارهای تصدی‌گری 

برخی از دستگاه‌های متولی مانند تأمین اجتماعی معتقدند با توجه به اینکه پایین آمدن سن بازنشستگی هزینه‌هایی به دستگاه‌ها تحمیل می‌کند، به همین دلیل این سن باید افزایش پیدا کند، اما از سویی دیگر برخی نظریه‌های متفاوتی دارند مبنی بر اینکه جمعیت کشور جوان است و نیاز به بازسازی نیروهای انسانی در دستگاه‌های مختلف وجود دارد.

محمد اسماعیل سعیدی نماینده مجلس شورای اسلامی با طرح افزایش سن بازنشستگی مخالف است و در این باره می‌گوید: متأسفانه صندوق‌های بیمه‌ای به کارهای تصدی‌گری ورود پیدا کرده‌اند و خود نسبت به راه‌اندازی شرکت، کارخانه‌ و  همچنین اداره کردن آن‌ها می‌پردازند در حالی که نباید به این شکل باشد زیرا تمام این موارد باعث می‌شود تاوان آن را بازنشسته‌ها پرداخت کنند.

بر اساس گفته‌های وی، افزایش سن بازنشستگی به ضرر بازنشستگان است و سال‌هاست که مسئولان از هر جا کم می‌آورند فشار آن را به بازنشسته‌ها و کارگران وارد می‌کنند.

این نماینده مجلس بیان کرد: اکثر نمایندگان مخالف این طرح هستند و کمیسیون اجتماعی مجلس در دفاع از حق و حقوق ‌بازنشستگان و کارگران هر اقدامی انجام می‌دهد و پشتیبانشان است.

امید است مسئولان ذی‌ربط در اسرع وقت به یک نظر کامل و جامع در این خصوص دست یابند و سن بازنشستگی در کشور معین و مشخص شود.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۹
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۰ ۳۰ آذر ۱۳۹۴
مابازنشستگان یعنی مردگان متحرک. فقط حسرت وپشیمانی
دولت به فرمایش مقام معظم رهبری درخصوص بازنشستگان چراتوجه نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۹ آبان ۱۳۹۴
دلیلش واضح است : برای اینکه برای انسانیت ارزشی قایل نستند!!! ادم بعد از پیری بانشتگی به چه دردش میخورد؟؟؟؟؟؟؟
Germany
ناشناس
۱۰:۳۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۴
اخه تو اروپا بازنشستگان بعد از دوران بازنشستگی از زندگیشون لذت می برند من نوعی کارگر ماهی یه تومن میگیرم با خونواده پنج نفری ماهی 80 تومن بدو.ن بیمه تکمیلی ازم به عنوان بیمه کسر می کنند و اخر سر هم باید برم مسافرکشی یا کارگری چون هنوز ک هنوزه یه خونه ندارم.
Germany
ناشناس
۱۰:۳۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۴
اخه تو اروپا بازنشستگان بعد از دوران بازنشستگی از زندگیشون لذت می برند من نوعی کارگر ماهی یه تومن میگیرم با خونواده پنج نفری ماهی 80 تومن بدو.ن بیمه تکمیلی ازم به عنوان بیمه کسر می کنند و اخر سر هم باید برم مسافرکشی یا کارگری چون هنوز ک هنوزه یه خونه ندارم.
آخرین اخبار