به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، در حالی که هنوز هم بر سر چرایی تعداد انگشتان دست و پا بحث وجود دارد، دانشمندان، ایدههای مختلفی در مورد آن مطرح میکنند و یکی از سادهترین و شناخته شدهترین آنها قانون Limb است که توسط یک نوروبیولوژیست نظریهپرداز به نام Mark Chengizi مطرح میشود و با یک فرمول ریاضی میگوید که یک حشره یا یک جانور، به چند اندام، با توجه به طول اندامها نیاز دارد.
قانون Limb، در مورد انگشتهای دست و پا چه کاربردی دارد؟ بنا بر ادعای این قانون، انگشتان دستها و پاها باید به عنوان اندامهای آنها در نظر گرفته شوند؛ ما به تعداد کافی و نه بیش از اندازه، برای انجام کارهای خاصی نظیر مشت کردن، گرفتن اشیا و…نیاز داریم و معلوم میشود که تعداد درست برای انگشتان هر دست انسان ۵ عدد است؛ به هر حال گفتن این موضوع خیلی ساده بود، چون تقریبا همه انسان ها با این تعداد انگشتان به دنیا میآیند!
برخی از کودکان با انگشتهای بیشتری به دنیا میآیند و البته انگشتان اضافی اغلب توسط جراحی برداشته میشود، پس ۱۰ انگشتی بودن انسان همیشه ثابت نیست. دانشمندان هرچند به خوبی متقاعد شدهاند که ۱۰عدد خوبی برای تعداد انگشتان دست و پا است، در این مورد همه انسانها اینچنین نیستند، اما اضافه شدن ششمین انگشت به هر دست یا پا، عملکرد بهتر را -که یکی از مبانی تغییرات تکاملی است- موجب نمیشود. ما برای به دست گرفتن چیزی، به شش انگشت نیازی نداریم و انگشت ششم، مشت کردن دست را با اشکال روبرو میکند. انگشتهای روبوتیک که به عنوان پروتز مورد استفاده قرار میگیرند، به تعداد ۲، ۳ یا ۴ عدد کافی هستند و معمولا هیچوقت تعداد آنها به ۵ نمیرسد و این ابهام را که «چرا انسان در هر دست خود دقیقا ۵ انگشت دارد؟» بیشتر میکنند.
منبع: آی تی رسان
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/