** ردپای مسئولان و مقامات محلی در شکار
قضیه شکار پرندگان در فریدونکنار به دلیل قدمت چندین ساله بین اهالی این منطقه و نبود هیچ نظارتی به قدری بر پیچیدگی این معضل افزوده که گاهی با شکارچیانی برخورد میشود که از مقامات محلی یا اقوام آنها هستند.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص میگوید: متأسفانه بسیاری از مسئولان و مقامات محلی به نوعی در این زمینه دخیل شدهاند که به تنهایی قادر به حل آن نباشیم.
** مجوز شکاری که به تخلفات شکارچیان دامن میزند
وقتی مجوز شکار صادر میشود و توری بالا میرود، تعداد بیشتری پرنده در این تورها گرفتار میشوند و در نتیجه شکار گسترده میشود هر چند سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی صدور مجوز شکار، برای معیشت مردم محلی جهت امرار و معاش آنها اقدام به اجازه شکار به مردم میکند ولی وقتی گوشت این پرندگان آن چنان گران است که تنها افراد متمول جامعه قادر به تهیه و خرید آن هستند.
آیا بازهم این مجوز شکار به درد میخورد؟
معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست در این خصوص معتقد است: هیچ نقطهای در کشور به نظر ما استثنا نیست، در تمام کشور ما برای جوامع محلی به دلیل اینکه صید معیشت آنها را در بر میگیرد مجوزهای محدودی صادر میکنیم و روی این مجوزها تأکید دارم و در فریدونکنار برای صیادانی که به طور قانونی صید انجام میدهند مجوز صادرخواهد شد و آنها فقط در چارچوب این مجوزها اجازه صید خواهند داشت و خارج از آن هرچه هست، غیر قانونی است.
** ناکامی سازمان محیط زیست در قبال شکار
با اینکه سال گذشته در هفتههای نخست مهاجرت پرندگان، معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست در خصوص جلوگیری و کاهش گسترده کشتار پرندگان در فریدونکنار از تدابیر خود و همکارانش جهت حل این مشکل از طریق کانالهای مختلف و دنبال کردن اقداماتشان صحبت کرده بود ولی امسال علاوه بر عدم حل این مشکل، شکارچیان زیر سایه امنیتی منطقه، از ورود محیط بانان و عکاسان ممانعت کرده و بی توجهی تلاشهای مسئولان محیط زیست و اعتراضهای دوستداران حیات وحش اقدام به شکار مهمانان آسمان فریدونکنار کردهاند.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست چند روز پیش در خصوص عدم موفقیت این سازمان در جلوگیری از کشتار پرندگان فریدونکنار که سال گذشته حرف آن را زده بود میگوید: کمی پیچیده است، چند کار را شروع کردهایم، یکی کاهش تقاضاست، بازارهای محلی و صنوف باید بدانند که عرضه و خرید و فروش این پرندگان خلاف مقررات است و با فعالیت آنها برخورد میشود، آموزش مردم محلی در دستور کار قرار گرفته و شروع به آموزش آنها و حتی دانش آموزان مدارس کردهایم و با همکاری تشکلهای مردمی و فرهنگ سازی سعی در انجام اقداماتی اساسی هستیم.
ابتکار معتقد است: عدهای نباید احساس کنند که از قانون مصون هستند، فریدونکنار هم همچون سایر شهرهای شمال باید تابع قانون باشد، قلدری یا تهدید جوابگو نیست.
** قوه قضائیه و نیروی انتظامی به یاری محیط زیست میآیند
ادامه فعالیت شکارچیان غیر مجاز و صید بی رویه پرندگان مهاجر،با وجود تأکیدی که مسئولان حفاظت محیط زیست استان مازندران برای جلوگیری از فعالیت گسترده شکارچیان در این منطقه را دارند، باعث شده بسیاری بر این معتقد باشند که محیط زیست تنهاست و قوه قضائیه و مسئولان اجرایی در این امر به کمک این سازمان بیایند.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص میگوید: در این باره هم قوه قضائیه و هم نیروی انتظامی کار میکنیم تا جلوی ادامه فعالیتهای کشتار پرندگان و صید بی رویه آنها را بگیریم.
** پایانی نام معلوم
چند سال دیگر باید بگذرد تا به سابقه شوم فریدونکنار به عنوان قتلگاه پرندگان مهاجری که به مهمانی دیارش آمدهاند خاتمه داده شود؟
تا کی محیط زیست و حیات وحش باید به دست عوامل سودجو که صاحب پشتوانه حمایتی برخی هستند قربانی شوند؟ آیا وقت آن نرسیده بساط بی قانونی از بسترهای زخم خورده محیط زیست به دست مسئولان ارشد این سازمان برچیده شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.