به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ گلوبال ریسک اینسایت در گزارشی مدعی شد: از اوایل دهه 1980 میلادی، ایران سرمایهگذاری سیاسی و اقتصادی خود را در سوریه آغاز کرد.این توجه ویژه تهران به دمشق تا امروز و حمایت از "بشار اسد،" رئیس جمهور سوریه، ادامه داشته است. درحالیکه جامعه جهانی علیه اسد بسیج شدهاند و او را عامل بروز بحران در سوریه میدانند، ایران و روسیه همچنان به حمایتهای خود از دولت وی ادامه میدهند.
نمیتوان نقش تاثیرگذار ایران در حل بحران سوریه را انکار کرد، به همین دلیل از این کشور نیز برای حضور در کنفرانس صلحی که هفته گذشته به میزبانی وین صورت گرفت، دعوت شد. "محمد جواد ظریف،" وزیر امور خارجه ایران، در این نشست حاضر شد. شرکتکنندگان در این نشست بر یک روند دیپلماتیک برای گذار سیاسی در سوریه تاکید کردند و گزینه نظامی را در این باره مردود دانستند. حضور ایران در این نشست دو پیام مهم و اساسی داشت. اول: ورود ایران به مرحله جدیدی از روابط بین الملل که در آن تعامل بیشتر با غرب گنجانده شده است. دوم: بررسی و تحلیل منافع ایران در سوریه.
طرفهای غربی نیاز داشتند تا از موضع ایران درقبال مسائل مختلف جاری در سوریه اطلاع کسب کنند. آنها مایل بودند بدانند ایران تا چه زمان قصد حمایت از دولت بشار اسد را دارد. آیا از استقرار حکومت جدید در این کشور حمایت خواهد کرد. همکاریهای ایران و سوریه سابقه چندین ده ساله دارد. در زمان جنگ 8 ساله ایران و عراق، خط لوله نفتی عراق که از مسیر سوریه عبور میکرد، مسدود شد تا رژیم بعث عراق تحت فشار قرار بگیرد. در جنگ لبنان – سال 1982 (1360) – دو کشور ایران و سوریه با یکدیگر همکاریهای نزدیکی داشتند.
این نشریه آنلاین در ادامه افزود: در بحران داخلی سوریه نیز که حدود 5 سال از آغاز آن میگذرد، ایران کمهای نظامی بسیاری به این کشور اعطا کرد و درصدد جبران الطاف گذشته سوریه برآمد. ایران همچنین یکی از بزرگترین سرمایهگذاران در سوریه شناخته میشود. تا قبل از آغاز بحران داخلی سوریه، قطر و ترکیه نیز سرمایهگذاریهای زیادی در این کشور داشتند؛ اما به دلیل مخالفت با دولت بشار اسد، تمام این سرمایهگذاریها لغو شد. ایران با اعطای وامهای دولتی و امضای قراردادهای مختلف تجاری، چندین دهه از دمشق حمایت مالی کرد. شرکتها و کارخانههای بخش خصوصی ایران نیز به فعالیت بازرگانی در این کشور تشویق میشدند.
ایران در سال 2011 یک قرارداد در بخش انرژی با سوریه امضا کرد که به موجب آن در این کشور خط لوله گاز طبیعی احداث کند. به این ترتیب سوریه قادر بود بدون نیاز به مصر، اردن و یا ترکیه، گاز طبیعی خود را به اروپا برساند. ایران و سوریه همچنین در سال 2012 (1390) قرارداد منطقه آزاد تجاری با یکدیگر امضا کردند. به این ترتیب امکان سرمایهگذاری برای انجام پروژههای زیرساختی، نهادهای اداری و همکاریهای نظامی از گذشته آسانتر شد.
گلوبال ریسک اینسایت در ادامه مدعی شد: ایران ضمن حمایت از برگزاری انتخابات عمومی در سوریه برای تشکیل دولت جدید این کشور، مایل است از دوستی دولت بعدی دمشق با تهران اطمینان حاصل کند تا همچنان از آینده سرمایهگذاریها در این کشور اطمینان داشته باشد.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.