به گزارش
حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری حوزه، حضرت آیتالله مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم به موضوع تأیید برجام اشاره کرد و اظهارداشت: در این موضوع، 5 مرحله نشست دو ساله، تصویب در شورای امنیت کشور، تصویب در مجلس شورای اسلامی، تصویب در شورای نگهبان و تأیید مشروط رهبر معظم انقلاب صورت پذیرفته و دیگر نباید مخالفتی درباره آن شنیده شود.
وی در ادامه افزود: امروز برخی در گوشه و کنار هنوز به مخالفت ها ادامه می دهند که به صلاح کشور نیست؛ چراکه ما یا تابع شرع هستیم؛ یا تابع قانون؛ پس اگر تابع شرع هستیم، مباحث شرعی آن مورد تصویب قرار گرفته و اگر تابع قانون هستیم در مجلس شورای اسلامی نیز تصویب شده است.
این مرجع عالیقدر تقلید اضافه کرد: ممکن است بنده در دل مخالف باشم؛ اما این مخالفت، وظیفه من را از بین نخواهد برد؛ چراکه باید همراه با شرع و قانون باشیم.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه باید موضوع برجام را پایان یافته ببینیم، خاطرنشان کرد: البته برجام با مشکلاتی همراه است که باید به فکر حل آن بود.
این استاد درس خارج حوزه تصریح کرد: از دیگر مباحث، اهانت به هیأت مذاکره کننده است که کاری خلاف است و نسبت دادن این توافق به توافقاتی همچون ترکمنچای، خلاف موازین شرع و قانون است.
آیتالله مکارم شیرازی افزود: سخنان من بسیار روشن و مستدل است و باید همگان در مقابل واقعیت ها تسلیم باشیم.
وی همچنین تأکید کرد: باید در مقابل استعمار و استکبار ایستاده و عظمت ملت ایران را به همگان بشناسانیم.
این مرجع عالیقدر تقلید در بخش دیگری از سخنان خود به روایتی از امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت در این حدیث فرمودند که «من وعظ أخاه سرا فقد زانه ، و من وعظه علانیة فقد شانه/ هر که نهانی برادر خود را پند دهد او را آراسته و زیور بسته و هر که در برابر دیگرانش پند دهد زشتش کرده است».
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به موضوع امر به معروف و نهی از منکر، اظهار داشت: عدم آمیختگی با حرام، یکی از شرائط این واجب الهی است که آمران به معروف و ناهیان از منکر باید به آن توجه داشته باشند.
این استاد درس خارج حوزه، اهانت به برادر مؤمن را یکی از محرمات دانست و ابراز داشت: باید به نحوی امر به معروف و نهی از منکر را انجام داد تا به شخصی توهین نشده و این واجب الهی، آمیخته با حرام نگردد.
وی خاطرنشان کرد: بنابر روایت امام حسن عسکری(ع)، راه عدم توهین، تذکر و توصیه پنهانی به خاطیان است تا اهانت و اذیتی صورت نپذیرد.
آیتالله مکارم شیرازی ادامه داد: البته گاهی باید این تذکر در حضور جمع باشد تا تأثیر خود را بگذارد؛ اما این حساب جداگانه ای داشته و همه جا به کار نمی آید.
این مرجع عالیقدر تقلید تصریح کرد: اشخاصی که در باب امر به معروف و نهی از منکر فعالیت می کنند، باید دستورات اسلام را دانسته و بر اساس آن، این واجب الهی را انجام دهند.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه اسلام به جزئیات نیز توجه دارد، اظهار داشت: متأسفانه برخی امر به معروف و نهی از منکر را خشونت دانسته و مباحث نادرستی را مطرح می کنند؛ در حالی که از دستورات زیبای اسلام اطلاع ندارند.
این استاد درس خارج حوزه ابراز داشت: اگر بتوانیم درست این واجب الهی را انجام دهیم، تأثیرگذار خواهد بود؛ چراکه اگر شخص مقابل، کند که ملاحظه آبروی او انجام شده، آمر به معروف را خیرخواه دانسته و به سخنان او عمل می کند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/