دکترپیامفرحبخش متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در گفتگو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: سن کودکی به خصوص زیر یکسال سن رشد و نمو است و در 6ماه اول زندگی کودک توصیه براین است که شیر مادر استفاده شود و هرگز غذاهای کمکی داده نشود اما از 6ماه دوم معمولا هر5 تا 7روز باید غذایکمکی جدید را برای کودک شروع کنیم چراکه این باعث میشود بدن کودک عادت کند و اگر حساسیت و مشکل و آلرژی داشته باشد خود را از همین ابتدا بروز دهد.
وی افزود: ازآنجائی که در سن زیر یکسال سلولها به شدت در حال فعالیت هستند و رشد و نمو سرعت بالایی دارد این که غذای سالمی را برای کودک استفاده کنیم یک گزینه مهم به حساب میآید.
دکتر فرحبخش اظهار کرد: استفاده از غذاهای کنسروی و فریزری به علت اینکه مقادیر بالایی از املاح و ویتامینهای خود را از دست دادهاند مناسب کل افراد جامعه بخصوص کودکان زیریکسال نیست. متأسفانه در اثر عدم رعایت اصول استاندارد آلودگیهای اولیه و عدم استفاده از فشار و حرارت لازم ممکن است عواملی درکنسروها باقی بمانند و چون کنسروها کاملا بسته شده هستند و با اکسیژن تماس ندارند دراین فضای فاقد اکسیژن باکتریهایی رشد میکنند که برای کودکان زیر1سال میتواند بسیار خطرناک و بیماریزا باشد.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: شیر مادر برای سنین زیر یکسال بر هر ماده دیگری ارجح است اما در صورتی که نیاز به غذای کمکی بود باید به جای نوشیدنیها و غذاهای آماده و صنعتی از غذاهای ساده و سالمی که در خانه با مواد اولیه تازه درست میشوند استفاده گردد چون هم الگوی بهداشتی را رعایت کردهایم و هم نیازهای تغذیهای به ویژه ویتامینها و املاح را برای کودکان برآورده نمودهایم.
انتهای پیام/