به گزارش خبرنگار
حوزه حقوقی و قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیشگیری به معنای دفع و جلوگیری از وقوع حادثه است. بحث پیشگیری از وقوع جرم به معنی آموزش و جلوگیری از انجام کارهای خلاف قانون افراد حاضر در جامعه است که بر اساس بند 5 اصل 156 قانون اساسی از وظایف اصلی قوه قضائیه به شمار میآید، اما آیا قوه قضائیه به تنهایی با اعمال مجازات و تعیین زندان برای افراد خاطی میتواند عاملی بازدارنده در برابر وقوع جرم در جامعه باشد.
در قانون مجازاتهایی در نظر گرفته شده از جنبه ارعاب و ترس عمومی از مجازات باعث پیشگیری از وقوع جرم میشود، اما همیشه باید با اعمال ترس از انجام کارهای خلاف قانون پیشگیری کرد.
یکی از مسائلی که جزء فروعات دین به حساب میآید امر به معروف و نهی از منکر است که بر اساس اشاره آیه 70 سوره توبه گام مهمی در پیشگیری از وقوع جرم بر میدارد.
در جامعه اگر افراد خود را مسئول بدانند و با توجه به وظایفی که اسلام برای او در نظر گرفته است عمل کند بدون شک میزان جرم و برخوردهای منجر به زندان کاهش مییابد.
بر اساس آموزههای دین اسلام اگر افراد به مسئولیت اجتماعی خودشان که همان ترویج امر به معروف و نهی از منکر است عمل کنند میتوانند به عنوان یک فرد سهم به سزایی در پیشگیری از وقوع جرائم داشته باشند.
ترویج امر به معروف و نهی از منکر باعث میشود مردم در کنترل عمومی جامعه خود را سهیم دانسته و بدون شک سپردن مسئولیت به افراد از وقوع بسیاری از اتفاقات میکاهد.
سردار علی دولتی فرمانده انتظامی استان ایلام در رابطه با نقش امر به معروف در پیشگیری از وقوع جرائم اظهار داشت: نقش هر مسلمان جامعه تعهدی که باید در پذیرش مسئولیت اجتماعی داشته باشد ایجاب میکند که او ناظم و مراتب همه اموری باشد که پیرامون وی اتفاق میافتد به همین منظور اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر سبب کاهش بسیاری از جرائم و آسیبهای اجتماعی در سطح جامعه میشود.
*نقش مراسمهای مذهبی در کاهش جرائم
ماه محرم و عزاداریهای امام حسین (ع) میتواند بهترین زمان برای ترویج امر به معروف و نهی از منکر و به طبع آن کاهش میزان جرائم و نزاعها در جامعه باشد و حتی آمارهای گزارش شده از طریق نیروی انتظامی در این ایام نیز مبنی بر میزان جرم گواه این موضوع است.
توجه به قیام امام حسین (ع) و هدف ایشان از آن بر اساس سخنان امام حسین (ع) چیزی جز احیاء امر به معروف و نهی از منکر نبوده است و تاکید این موضوع در هیئتهای مذهبی از طرف مداحان ، افراد جامعه را بر آن میدارد که نسبت به اطرفیانشان بی تفاوت نباشند و با دیدن صحنههایی که خلاف قانون و عرف جامعه است به تذکر بپردازند .بی شک اگر مسئولان و مردم به وظیفه خود در امر ترویج امر به معروف و نهی از منکر بیشتر توجه کنند بازدارندگی آن بیشتر از مجازات میتواند در پیشگیری از وقوع جرم تاثیر داشته باشد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/