به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ورود جدي روسیه و تهران به بحران سوريه، فرانسوا اولاند رئيسجمهور فرانسه نيز در تكاپوي نقشآفريني در تحولات سوريه به سر ميبرد.
گرچه فرانسويها همراه با ساير شركاي غربي خود به جهت اهمال و درنگي كه در مقابله با داعش دارند، ابتكار عمل را در بحران سوريه از دست دادند اما روسيه توانست در يك فرصت طلايي وارد سوريه شود و در صحنه ميداني تغييراتي ايجاد و امتيازاتي را نيز به دست آورد.
سوريه و لبنان قبلا تحت نفوذ سنتي فرانسه بودهاند و این کشور شايد از نخستين كشورهايي محسوب شود كه در جهت بحرانآفريني در سوريه و براندازي نظام سياسي اين كشور وارد عمل شده است.
فرانسه در زمان رياستجمهوري ساركوزي تلاش كرده با تشكيل ائتلاف نظامي و سياسي همراه با مخالفان سوريه به نحوي نظام بشار اسد را براندازد.
البته فرانسه اكنون خود همراه با شركاي اروپايي و آمریکایی به اين نتيجه رسيده كه تغييرات در سوريه بدون وجود و مشاركت بشار اسد ممكن نيست اما تحركات و رايزنيهاي كنوني فرانسويها به اين جهت است تا بتوانند در منطقه ائتلافي در برابر روسيه، ايران و عراق شكل دهد و بدين گونه تكفيريهاي داعش را تحت فشار قرار دهند. آخرين خبرها نيز حكايت از اين دارد كه آمريكا در حال ارسال سلاح بيشتر به مخالفان بشار اسد است. بخش عمده اين كمكهاي نظامي به دست داعش و گروههاي تروريستي ميرسد چرا كه به گفته آنها جرياني تحت عنوان ائتلاف ميانهرو وجود ندارد تا سلاحهايي را به دست آنها برسانند و از اين طريق دولت بشار اسد را تحت فشار قرار دهند.
بويژه اينكه در صحنه ميداني مبارزه جريان هاي تروريستي تكفيري و ارتش سوريه قطعا اختلافات عمده خود را با تروريستها كمتر كرده تا دشمن مشترك خود روسيه و سوريه را هدف قرار دهند.
به همين دليل سلاحهايي كه اكنون آمريكا، تركيه، اردن و عربستان در اختيار مخالفان ميانهرو قرار ميدهند نشان ميدهد كه قرار نيست ما شاهد يك اقدام سياسي از سوي ايالات متحده و غرب در جهت حل و فصل بحران باشيم. عربستان مخالف اسد است و تركها تلاش ميكنند با آمريكاييها و اروپاييها مذاكرات خود را ادامه دهند و در عين حال با روسيه و ايران وارد فاز مذاكراتي شوند تا در آينده هر تحركي كه در سوريه ايجاد ميشود سهم و جايگاهي در تحولات داشته باشند.
منبع: آرمان
انتهای پیام/