به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام حسن روحانی بعد از ظهر امروز در جلسه ستاد توسعه سرمایهگذاری استان مازندران با اشاره به اینکه خوشحالیم که فرصتی امروز در اختیار من و همکارانم قرار گرفت که در جمع کارآفرینان در استان زیبای مازندران باشم، اظهار کرد: مقداری برای توسعه استان که در نهایت توسعه کشور است، بحث و گفتوگو داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در زمینه توسعه کشور و هر استانی یک وظایفی دولت بر دوش دارد که باید انجام بدهد و یک وظیفهای کارآفرینان برعهده دارند، افزود: تلاش دولت برداشتن موانع از پیش پای کارآفرینان بود تا تسهیلات لازم را فراهم کنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه موانع پیش پای کارآفرینان نامشخص بودن شرایط کشور بود، خاطرنشان کرد: سرمایهگذار باید آینده روشن را پیش پای خودش ببیند که این آینده بخشی برعهده دولت و بخشی دیگر برعهده مردم است.
روحانی با اشاره به اینکه یکی از ابهاماتی که در کشور وجود داشت، مشخص نبودن فراز و نشیب تورم بود، ادامه داد: در محاسبات اقتصادی وقتی آینده تاریک باشد، قدم برداشتن در فضای ابهامآمیز سخت است.
وی با اعلام اینکه فعالان اقتصادی در حد ریسک پایین وارد عمل میشوند، یادآور شد: تصمیم دولت این بود شرایط روشن را پیش پای کارآفرینان قرار دهد.
روحانی با اعلام اینکه مسیر کاهش تورم و نرخ تورم کاهنده ادامه دارد، اضافه کرد: عدهای به دولت انتقاد میکنند که چرا بهدنبال کاهش تورم رفت.
وی افزود: تا امروز وعدهای که به مردم در سالهای گذشته و اکنون دادیم، به وعدهها عمل کردیم و محاسبات ما اشتباه نبوده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در سال 92 به مردم وعده دادیم تورم را به 35 درصد کاهش میدهیم، در همان سال به 34.7 دهم رسید، ادامه داد: برای سال 93 هم قول دادیم که تورم به 25 درصد برسد ولی میزان تورم به 15 درصد کاهش یافت.
روحانی بیان کرد: در سال 94 هم قول کاهش تورم میدهیم و در حال حاضر نیز روند بهگونهای است که میزان تورم کاهش پیدا میکند ولی از دی ماه تا شهریور ماه در تمام ماهها بهطور متوسط تورم نیمدرصد بود و تورم نقطه به نقطه ما حتی ممکن است یکرقمی شود.
وی درباره خروج از رکود اقتصادی نیز اظهار کرد: در سال 92 برنامهریزی کردیم که در سال 93 از رکود خارج شویم، از رکود خارج شدیم، روند رکود در کشورها متغیر است، بنای ما بر این است که در مسیر رشد قرار گیریم و به وعده خودمان عمل کردیم.
روحانی با اعلام اینکه روند رشد کشور مثبت است، خاطرنشان کرد: سال بسیار سختی را تجربه کردیم، از تابستان قیمت نفت کشور از 40 تا 60 درصد کاهش پیدا کرد اما با این روند اقتصاد را در مسیری که میخواستیم حفظ کردیم.
وی با اشاره به اینکه کمتر کشوری است که در سالجاری دچار مشکل نشده باشد، اضافه کرد: همه این کشورها به صندوق پسانداز خودشان دست بردند، ما که صندوقی نداشتیم و اگر داشتیم هم قفل بود.
رئیس جمهور بیان کرد: همه تلاش ما این است که به منابعی دسترسی داشته باشیم، از این مسیر عبور کردیم و در ماههای آینده با اجرای برجام تحریم برداشته میشود و در بحث برجام خیلیها کمک کردند و باید دیواره تحریم را فرو بریزیم.
وی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی و رهبر انقلاب در این راستا کمک و هدایت کردند، افزود: مردم ما در این مسیر حامی دولت بودند تا این دیوار کاملاً برداشته شود و در حال حاضر بحث ما پس از برجام است؛ این توافق اجرایی و عملیاتی شده و دیوار بین ما و دنیا برداشته میشود.
روحانی خاطرنشان کرد: بسیاری از سرمایهگذاران در سنوات گذشته علاقهمند به سرمایهگذاری در کشور بودند ولی سیستم بانکی قفل بود، در آن شرایط دولت وظیفهاش برداشتن موانع بود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر که نیمه سال 94 است، احساس میکنیم نیاز به تغییرات برای تحرک در مسیر دولت داشته باشیم، اضافه کرد: بسته و طرح جدیدی دولت آماده میکند که در 20 روز اخیر برای این بسته جلسات داشتیم و در این هفته این بسته برای مردم آماده میشود و تیم اقتصادی جزئیات را توضیح میدهد.
رئیس جمهور با بیان اینکه برنامه بلندمدت و کوتاهمدت در این روند داریم، تصریح کرد: قدمهای بزرگی در کشور در حوزههای مختلف باید برداشته شود که در این بخش در حوزه آب، راه، محیط زیست، معادن، صنایع کانی، صنعت بزرگ مادر، گردشگری به اقدامات اساسی نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه 10 میلیارد دلار برای تحول در حوزه آب شرب و کشاورزی اختصاص دادیم که این منابع باید برای حل مشکلات حوزه آب شرب و کشاورزی صرف شود، بیان کرد: در سال گذشته 2 میلیارد دلار کاهش واردات در زمینه کشاورزی داشتیم که بهعنوان نمونه بالای 8 میلیون گندم از مردم خریداری شد؛ در همه حوزهها نیاز به سرمایهگذاری داریم.
روحانی با اعلام اینکه برخی مخالف سرمایهگذاری خارجی هستند، تصریح کرد: نیازمندی ما برای سرمایهگذاری بسیار بالاست و بالای 150 میلیارد دلار نیاز به سرمایهگذاری داریم.
وی با بیان اینکه از ایرانیان خارج کشور برای حضور و سرمایهگذاری دعوت میکنیم، افزود: اگر اقتصاد ما صادراتگرا باشد نیاز به حضور سرمایهگذاران اثرگذار داریم.
روحانی گفت: اگر در بازار صادراتی با کمپانیهای بزرگ رقابت کنیم، راه نفوذ بسته میشود؛ ما بدن قوی میخواهیم و باید نشاط روحی در کشور ایجاد کرد.
وی با اعلام اینکه اگر قدرتمند باشیم، نگرانی نداریم، اضافه کرد: بهنظر من برجام نمایشی از هماهنگی و همدلی یک ملت بود.
رئیس جمهور اضافه کرد: در برجام همه در کنار هم آمدند، ملت ما ملت منسجمی هست، ایرانیهای خارج از کشور هم در این حوزه وارد عمل شدند و غوغایی بهپا کردند.
وی افزود: همه باید در برداشتن تحریم افتخار کنند و همه دست به دست هم بدهیم و در این شرایط، فضا را آماده کرده و متحد شویم و اگر قوی شویم کسی هوس ایستادگی در برابر این ملت را نمیکند.
روحانی با بیان اینکه همه کشورها راجع به تعامل با ما صحبت میکنند، یادآور شد: ایران جایگاهی پیدا کرده که کشورها بهدنبال تعامل سازنده با کشور هستند و شرایط ما برای بلندمدت بسیار خوب و روشن است.
رئیس جمهور تاکید کرد: شرایط ما در ماههای آینده بهتر است و سال آینده شاهد توسعه اقتصادی در کشور هستیم و همه باید برای رونق و توسعه کشور تلاش کنیم.
روحانی در پایان گفت: مازندران استان با استعدادی است که سه فرودگاه و بندر دارد، از این استعداد باید بهرهبرداری کنیم و شاهد استان آباد برای سالهای و ماههای آینده باشیم.
منبع: فارس
انتهای پیام/