دکتر شاهرخ شعبانی، متخصص میکروبیولوژی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در تستهایی که برای صحت سلامت آب انجام میشود، اولین موردی که بررسی میشود، وجود نوعی باکتری به نام E.COLi است و اگر این نوع از باکتری حتی به مقدار کم در آب موجود باشد، نشان از این دارد که آب به نوعی با فاضلاب در ارتباط بوده است و بلافاصله دستور پلمپ یا توقف خط تولید باید صادر شود، به همین دلیل است که چاههای حفر آب با چاههای فاضلاب باید حداقل فاصلهی 20 تا 25 متری با هم داشته باشند.
این متخصص هم چنین تاکید کرد: آزمایشهای آب باید جدی انجام شود چون علاوه بر شرکتهای تولید کننده آب معدنی، آب شربی که ما استفاده میکنیم و یا آبی که در شرکتهای بزرگ صنایع غذایی استفاده میشود نیز باید مورد بررسی قرار گیرد تا میکروبهای آلوده کننده وارد چرخه غذایی مردم نشود که اگر این اتفاق بیفتد موجب بیماریهای زیادی در بین مردم خواهد شد که می تواند آثار جبران ناپذیری را به بار بیاورد.
وی درباره عوامل دیگری که باعث آلوده شدن آب میشود، توضیح میدهد: بسیاری از شرکتهای ساختمانی، حاوی نیترات و آرتیک است که به عنوان آفت کش استفاده میشود و با رسوب در کبد موجب بیماریهایی مانند عقب افتادگی ذهنی خواهد شد.
وی در پایان میگوید: عوامل محیطی زیادی موجب آلودگی آب خواهند شد که میتوان به مواد و فاضلابهای صنعتی و نشت تانکها و لولههای آب زیر زمینی اشاره کرد و اگر هر کسی به اندازه خود به طبیعت توجه داشته باشد می توانیم آبی سالم را در دسترس عموم قرار دهیم.
انتهای پیام/