سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: سالمندی یک بحث تک ‌بعدی و یک زاویه‌ای در جامعه نیست که با حل آن مشکلات سالمندان رفع شود.

مصری: 5 نفر پزشک متخصص سالمند در کشور نداریمعبدالرضا مصری عضوهیئت رئیسه و سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛اظهار کرد:‌ جامعه ما قبلاً سنتی بود و در آن جامعه سنتی همه اصول و موارد سنتی تعریف شده بود . جایگاه هر فردی در خانواده روشن بود و سالمند به عنوان بزرگ خانواده یک جایگاهی داشته و با ارزش‌ترین جایگاه آن خانواده متعلق به سالمند بوده است.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر فرهنگ سنتی آن جامعه سنتی را از دست دادیم که در همین راستا دختر و پسر سالمند مشغول به کار هستند و تقریباً امکان و توان رسیدگی به سالمند را ندارند.

مصری تصریح کرد: البته در حال حاضر نیز ارزش و علاقه و احترام هست.

وی ادامه داد: بعد رسیدگی به سالمند متأسفانه دیگر نیست لذا سالمند اگر نیازهای بهداشتی و فیزیکی خود را نتواند انجام دهد یعنی قادر به دستشویی و استحمام نباشد طبیعتاً بحث نگهداری در داخل یا در خارج از خانه پیش می‌آید که متأسفانه بافت، بافت آپارتمانی است یعنی امکاناتی مانند پرستار در این بافت آپارتمانی نمی‌توان در اختیار داشت.

مصری افزود: اما متأسفانه فقط مشکل ما در دل خانواده نیست ما شاید منتظر جامعه سالمندی در کشور نبودیم که در همین راستا روز به روز هم تعداد آنها در حال افزایش است.

وی اضافه کرد:‌ حتی کسانی نیز که توانایی و امکان مالی دارند، نمی‌توانند به سالمند خدمات بدهند زیرا متأسفانه زیرساخت‌ها در کشور وجود ندارد یعنی ما در کل کشور 5 نفر پزشک متخصص سالمند نداریم و به نظر می رسد از ابتدا قرار نبوده  کشور ما به سن 40 و 50 برسد.

مصری گفت: تعداد زیادی پزشک عمومی داریم اما متأسفانه دست‌اندرکاران بحث آموزش هیچ وقت به این فکر نبودند که تخصص پزشک سالمند امروز یک تخصص در دنیا است همچنان که در مورد پزشک خانواده زیاد بحث می‌کنیم اما در حال حاضر یک متخصص طب سالمندی در کشور نداریم.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نداشتن متخصص طب سنتی در کشور یک آسیب بزرگ است، پرستاری که حرفش نگهداری از سالمند و برای این  کار آموزش دیده باشد در کشور نداریم و متأسفانه فروشگاه های سالمندان و رستوران های سالمندی وجود ندارد.


وی افزود: کشورهایی در دنیا برای سالمندان امکاناتی را فراهم می کنند و دلیل آن پذیرفتن سالمند به  عنوان جمعیتی از جامعه خودشان است . به  عنوان مثال در بسیاری از کشورها سالمندان از هزینه های 50 درصدی در ارتباط با  خدمات عمومی و نیمه عمومی برخوردارند و بلیت سینما برای سالمندان 50 درصد است و اتوبوس ها از سالمندان به  هیچ عنوان وجهی دریافت نمی کنند.

مصری گفت: متأسفانه هیچ گونه خدماتی برای سالمند در کشور نیست و سالمند قبل از این  که به  سن سالمندی برسد ما آن را مرده فرض کردیم و هیچ خدماتی برایش در کشور قرار ندادیم و توجهی از طرف هیچ دستگاهی تا به  حال در ارتباط با  نیاز های سالمندان و رفع نیازهای آنها صورت نگرفته است.

وی افزود: اگر هم مراکزی تحت عنوان خانه سالمندان هست بعضی از آنها غیر انتفاعی است که متأسفانه اصول نگهداری از سالمند را ندارند.یعنی نه پزشک سالمند ، نه پرستار برای نگهداری از سالمند را دارند و نه اینکه کارهایشان عالمانه است و اگر مراکز سالمندی دولتی هم وجود دارد سیستمشان این است که  از سالمند نگهداری کنند تا زمانی که زنده است.

مصری تصریح کرد:در ارتباط با نشاط سالمندان برنامه ای در رادیو وتلویزیون نداریم.

وی بیان کرد: دستگاه های متولی سالمندان در ارتباط با  نیازهای آنها برنامه ریزی نکردند و علت آن نداشتن جامعه متشکل سالمندی است که صدای سالمندان به جایی نمی رسد و کسی از نیازها و خواسته‌های سالمندان مطلع نمی‌شود چون آنها ارگان و روزنامه  ندارند تا مسائل و مشکلاتشان را مطرح کنند.

مصری گفت: هنوز دولت لایحه برنامه ششم را به  مجلس ارائه نکرده تا نمایندگان در مورد آن نظر کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار